Hoe u documenten op de taakbalk kunt vastzetten en uw bureaublad kunt opruimen

Inhoudsopgave:

Hoe u documenten op de taakbalk kunt vastzetten en uw bureaublad kunt opruimen
Hoe u documenten op de taakbalk kunt vastzetten en uw bureaublad kunt opruimen
Anonim

Wat te weten

  • Pin-applicatie: selecteer en sleep de applicatie naar de taakbalk.
  • Document vastmaken aan een toepassing: Selecteer en sleep het bestand naar het respectieve programmapictogram in de taakbalk.

Dit artikel laat zien hoe je items zoals documenten en applicaties vastzet op de taakbalk in Windows 10, 8/8.1 en 7.

Documenten vastzetten op de taakbalk

Volg de onderstaande instructies om een document of toepassing vast te zetten op de taakbalk.

  1. Selecteer en sleep de applicatie naar de taakbalk. Om een document vast te zetten aan een applicatiesnelkoppeling op de taakbalk, selecteert u het bestand en sleept u het naar het respectieve programmapictogram.
  2. Een kleine tip geeft aan dat het item wordt vastgemaakt aan de applicatie die je hebt geselecteerd. Dus als u een Excel-document wilt vastzetten, sleept u het naar het Excel-pictogram op uw taakbalk.

    Image
    Image
  3. Klik nu met de rechtermuisknop op het program-pictogram in de taakbalk en zoek naar het vastgezette gedeelte in de springlijst.

    Image
    Image
  4. Eenmaal vastgezet, hebt u rechtstreeks vanaf uw bureaublad toegang tot uw favoriete bestanden.

Organiseer nu

Het enige dat u hoeft te doen, is de documenten op uw bureaublad sorteren. Pin geen programma op uw taakbalk voor elk mogelijk document dat u moet uitzoeken. Zoek in plaats daarvan naar de meest vereiste programma's of de meest essentiële (afhankelijk van het soort documenten dat u hebt). Sorteer vervolgens elk bestand naar een geschikte map op uw systeem voordat u uw essentiële bestanden vastzet in hun respectieve programma's op de taakbalk.

Als je je bestanden niet eerst sorteert, zullen ze nog steeds op je bureaublad staan en er net zo rommelig uitzien als altijd. Je hebt gewoon een verbeterde manier om ze te openen.

Zodra je bureaublad is gewist, moet je dat zo houden. Het lijkt misschien eenvoudiger om alles gewoon op het bureaublad te dumpen, maar dat wordt snel verwarrend. Een betere oplossing is om al uw verschillende gedownloade bestanden naar de juiste mappen op uw systeem te leiden. Dump dan aan het einde van elke week (of elke dag, als je de bandbreedte hebt) iets op je bureaublad in de prullenbak.

Aanbevolen: