Ctrl+C in Windows: Kopiëren of Afbreken

Inhoudsopgave:

Ctrl+C in Windows: Kopiëren of Afbreken
Ctrl+C in Windows: Kopiëren of Afbreken
Anonim

Ctrl-C, soms ook geschreven met een plus in plaats van een min, zoals Ctrl+C of Control+C, heeft twee doelen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

Eén is als de abort-opdracht die in veel opdrachtregelinterfaces wordt gebruikt, inclusief de opdrachtprompt in Windows. De sneltoets Ctrl+C wordt ook gebruikt om iets naar het klembord te kopiëren om het ergens anders te plakken.

Deze sneltoets wordt hoe dan ook uitgevoerd door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en tegelijkertijd één keer op de C-toets te drukken. Command+ C is het macOS-equivalent.

Hoe de Ctrl+C-snelkoppeling te gebruiken

Image
Image

Zoals hierboven vermeld, gedraagt Ctrl+C zich anders, afhankelijk van de context. In de meeste opdrachtregelinterfaces wordt het gezien als een signaal in plaats van als tekstinvoer; in dit geval wordt het gebruikt om de momenteel lopende taak te stoppen en de controle aan u terug te geven.

Als u bijvoorbeeld het format-commando hebt uitgevoerd maar bij de eerste waarschuwing besloot het niet te voltooien, kunt u Ctrl+C uitvoeren om het formatteren te annuleren voordat het begon en terug te keren naar de prompt.

Een ander voorbeeld bij de opdrachtprompt zou zijn als u een dir-opdracht zou uitvoeren om de mappen van de C:-schijf weer te geven. Stel dat u een opdrachtprompt opent in de hoofdmap van de C:-schijf en de opdracht dir /s uitvoert, dan worden alle bestanden en mappen op de hele harde schijf weergegeven. Ervan uitgaande dat u het more-commando niet gebruikte, zou het even duren voordat het wordt weergegeven. Als u Ctrl+C gebruikt, wordt de uitvoer echter onmiddellijk onderbroken en keert u terug naar de prompt.

Als je een soort opdrachtregelscript uitvoert dat in een lus lijkt te zitten terwijl je weet dat het moet worden uitgevoerd, kun je het stoppen door het te onderbreken met deze sneltoets.

Het andere gebruik van Control+C is om iets te kopiëren, zoals een groep bestanden op uw bureaublad, een zin of enkel teken in een regel tekst, een afbeelding van een website, enz. Het is dezelfde functie als door met de rechtermuisknop op iets te klikken (of op touchscreens te tikken en vast te houden) en kopiëren te kiezen. Deze opdracht wordt overal in Windows herkend en in vrijwel elke Windows-toepassing die u mogelijk gebruikt.

Als het wordt gebruikt om iets te kopiëren, wordt de sneltoets meestal gevolgd door Ctrl+V om de meest recent gekopieerde informatie van het klembord te plakken waar de cursor zich ook bevindt. Net als kopiëren via het contextmenu met de rechtermuisknop, is deze plakopdracht ook op die manier toegankelijk.

Ctrl-X wordt gebruikt om tekst naar het klembord te kopiëren en tegelijkertijd de geselecteerde tekst uit de bron te verwijderen, een handeling genaamd tekst knippen.

Meer informatie over Ctrl+C

Ctrl+C onderbreekt niet altijd de processen van een applicatie. Het is geheel aan het specifieke programma wat de toetsencombinatie zal doen, wat betekent dat het mogelijk is dat sommige programma's met een opdrachtregelinterface niet op dezelfde manier reageren als hierboven beschreven.

Dit geldt ook voor software met een grafische gebruikersinterface. Terwijl webbrowsers en andere programma's zoals afbeeldingseditors gebruik maken van Ctrl+C voor het kopiëren van tekst en afbeeldingen, accepteert de occasionele toepassing de combinatie niet als een commando.

Software zoals SharpKeys kan worden gebruikt om toetsenbordtoetsen uit te schakelen of de ene voor de andere te verwisselen. Als je C-sleutel niet werkt zoals hier wordt beschreven, is het mogelijk dat je dit programma of een vergelijkbaar programma in het verleden hebt gebruikt, maar sindsdien bent vergeten dat je die wijzigingen hebt aangebracht in het Windows-register.

FAQ

    Waarom kan ik Ctrl+C niet gebruiken om in Windows te kopiëren?

    Uw Ctrl-sneltoetsen zijn mogelijk uitgeschakeld in Windows. Om ze in te schakelen, opent u de opdrachtprompt, klikt u met de rechtermuisknop op de titelbalk en selecteert u Eigenschappen. Selecteer vervolgens op het tabblad Options onder Edit Options Enable Ctrl key shortcuts >OK.

    Hoe verander ik een functietoets in Ctrl+C in Windows?

    Om een toetsenbord in Windows opnieuw toe te wijzen, moet je eerst Microsoft PowerToys downloaden en installeren. Open het dan en ga naar Keyboard Manager > Een snelkoppeling opnieuw toewijzen > + > selecteerType en typ Ctrl+C Kies onder Toegewezen aan de functietoets en selecteer vervolgens OK