Raspberry Pi Pico heeft nu wifi-optie

Raspberry Pi Pico heeft nu wifi-optie
Raspberry Pi Pico heeft nu wifi-optie
Anonim

Raspberry Pi's Pico-serie krijgt zijn eerste model dat draadloze netwerken ondersteunt, door middel van de nieuwe Pico W.

Pico-borden bestaan al ongeveer anderhalf jaar en fungeren als het vlaggenschip mini-computerbord van Raspberry Pi (en sinds de release bijna twee miljoen verkocht). Maar een ding dat de Pico-lijn heeft gemist, is netwerkconnectiviteit. De nieuwe Pico W lost dat probleem op.

Image
Image

Volgens Raspberry Pi bouwt de Pico W voort op zijn RP2040-microcontroller terwijl hij twee 133MHz-kernen en 256kB SRAM gebruikt. Het behoudt ook hetzelfde niveau van pincompatibiliteit als de originele Pico, dus het kan op dezelfde manier op alles worden aangesloten. Maar het grote verschil is natuurlijk de toevoeging van een manier om draadloos verbinding te maken met een netwerk.

Deze functionaliteit komt van Infineon's CYW43439 draadloze chip, die 802.11n draadloze netwerkmogelijkheden biedt met een theoretische maximale snelheid van 300 Mbps. De chip ondersteunt ook Bluetooth Classic en Bluetooth Low-Energy, maar Raspberry Pi zegt dat die functie niet beschikbaar is in de Pico W. Althans nog niet, hoewel het bedrijf zegt dat het in de toekomst Bluetooth op de Pico W kan inschakelen.

De Pico W is vandaag verkrijgbaar voor $ 6 bij geselecteerde retailers. Net als bij andere Raspberry Pi-modellen worden alle behuizingen, randapparatuur, schijven of schermen afzonderlijk geleverd. Verwacht dus niet dat je er een krijgt en hem direct uit de doos gaat gebruiken.

Aanbevolen: