Google vereenvoudigt wachtwoordbeheer

Google vereenvoudigt wachtwoordbeheer
Google vereenvoudigt wachtwoordbeheer
Anonim

In de strijd tussen de wachtwoordmanager van Google en speciale services die worden aangeboden door 1Password en Bitwarden, komen opties van derden gemakkelijk als beste uit de bus.

Google wil daar echter verandering in brengen en het openingssalvo van het bedrijf is een belangrijke update van de ingebouwde wachtwoordbeheerder. Deze update brengt veel verbeteringen aan de service, waaronder het groeperen van meerdere wachtwoorden voor dezelfde sites of apps in één veld.

Image
Image

Er is ook een golf van verbeteringen aangebracht aan de Android-versie van de wachtwoordbeheerder, omdat deze er nu hetzelfde uitziet en aanvoelt als zijn op Chrome gebaseerde tegenhanger, en instellingen automatisch tussen de twee worden overgedragen. Android-gebruikers hebben zelfs toegang tot de manager met een enkele tik op het startscherm, dankzij een nieuwe snelkoppeling.

De service zal nu zwakke en hergebruikte wachtwoorden op Android-apparaten markeren, zodat gebruikers dit weten en ze de problemen snel kunnen oplossen. Deze functie voor wachtwoordcontrole is ook beschikbaar voor Chrome-gebruikers in Chrome OS, iOS, Windows, macOS en Linux.

Bovendien kunnen gebruikers met de service van Google handmatig wachtwoorden toevoegen aan de manager en wachtwoorden opslaan wanneer ze inloggen op verschillende accounts. Het bedrijf voegt ook een touch-to-login-functie toe die gebruikmaakt van biometrische verificatie. Voorlopig is dit alleen beschikbaar voor Android-gebruikers en verschijnt het als een overlay aan de onderkant van het scherm van het apparaat.

Voor iOS-gebruikers heeft het bedrijf de mogelijkheid toegevoegd om Chrome in te stellen als de provider voor automatisch aanvullen, waardoor het voor gebruikers van Google Password Manager gemakkelijker wordt om in te loggen bij apps op iPhones en iPads.

Google dankt het Google Safety Engineering Center (GSEC), een verzameling privacy- en beveiligingsexperts in Duitsland, voor deze innovaties. Ze zeggen ook dat er de komende maanden meer verbeteringen zullen worden doorgevoerd.

Aanbevolen: