Windows 7: edities, servicepacks, licenties en meer

Inhoudsopgave:

Windows 7: edities, servicepacks, licenties en meer
Windows 7: edities, servicepacks, licenties en meer
Anonim

Microsoft Windows 7 was een van de meest succesvolle versies van het Windows-besturingssysteem dat ooit is uitgebracht.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Windows 7 Releasedatum

Windows 7 werd op 22 juli 2009 vrijgegeven voor productie. Het werd op 22 oktober 2009 beschikbaar gemaakt voor het publiek.

Het wordt voorafgegaan door Windows Vista en opgevolgd door Windows 8.

Windows 11 is de nieuwste versie van Windows, uitgebracht in 2021.

Windows 7-ondersteuning

Het einde van de levensduur van Windows 7 was op 14 januari 2020. Dit was het moment waarop Microsoft de technische ondersteuning stopzette en stopte met het leveren van software-updates en beveiligingsoplossingen aan Windows 7-gebruikers via Windows Update.

Op 14 januari 2020 stopte Microsoft ook de ondersteuning voor het volgende voor Windows 7-gebruikers:

  • Internet Explorer
  • Games zoals Internet Checkers en Internet Backgammon
  • Microsoft Security Essentials-platform (handtekeningupdates blijven)

Hoewel Windows 7 is stopgezet, kan het nog steeds worden geactiveerd en geïnstalleerd op nieuwe computers. Als u een Microsoft 365-gebruiker bent, blijft Microsoft beveiligingsupdates voor Microsoft 365 leveren tot januari 2023, maar geen functie-updates.

Het wordt aanbevolen om te upgraden naar Windows 11 om beveiligings- en functie-updates voor Windows te blijven ontvangen.

Windows 7-edities

Image
Image

Er waren zes edities van Windows 7 beschikbaar, en deze eerste drie waren de enige die rechtstreeks aan de consument werden verkocht:

  • Windows 7 Ultimate
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Home Basic

Behalve Windows 7 Starter, waren al deze versies beschikbaar in 32-bits of 64-bits versies.

Hoewel deze versie van Windows niet langer wordt ondersteund, geproduceerd of verkocht door Microsoft, kun je nog steeds exemplaren vinden op Amazon.com of eBay.

De beste versie van Windows 7 voor jou

Windows 7 Ultimate is de, nou ja, ultieme versie van Windows 7, met alle functies die beschikbaar zijn in Professional en Home Premium, plus BitLocker-technologie. Windows 7 Ultimate heeft ook de grootste taalondersteuning.

Windows 7 Professional, vaak Windows 7 Pro genoemd, bevat alle functies die beschikbaar zijn in Home Premium, plus Windows XP-modus, netwerkback-upfuncties en domeintoegang, waardoor dit de juiste keuze is voor eigenaren van middelgrote en kleine bedrijven.

Windows 7 Home Premium is de versie die is ontworpen voor de standaard thuisgebruiker, inclusief alle niet-zakelijke toeters en bellen die Windows 7… nou ja, Windows 7 maken! Deze laag is ook beschikbaar in een "familiepakket" dat installatie op maximaal drie afzonderlijke computers mogelijk maakt. De meeste Windows 7-licenties staan installatie op slechts één apparaat toe.

Windows 7 Enterprise is ontworpen voor grote organisaties. Windows 7 Starter is alleen beschikbaar voor pre-installatie door computerfabrikanten, meestal op netbooks en andere kleine of goedkopere computers. Windows 7 Home Basic is alleen beschikbaar in sommige ontwikkelingslanden.

Minimale vereisten voor Windows 7

Windows 7 vereist minimaal de volgende hardware:

  • CPU: 1 GHz
  • RAM: 1 GB (2 GB voor 64-bits versies)
  • Harde schijf: 16 GB vrije ruimte (20 GB gratis voor 64-bits versies)

Je grafische kaart moet DirectX 9 ondersteunen als je van plan bent Aero te gebruiken. Als u van plan bent om Windows 7 te installeren met dvd-media, moet uw optische drive dvd-schijven ondersteunen.

Windows 7 hardwarebeperkingen

Windows 7 Starter is beperkt tot 2 GB RAM en 32-bits versies van alle andere edities van Windows 7 zijn beperkt tot 4 GB.

Afhankelijk van de editie ondersteunen 64-bits versies aanzienlijk meer geheugen. Ultimate, Professional en Enterprise-ondersteuning tot 192 GB, Home Premium 16 GB en Home Basic 8 GB.

CPU-ondersteuning is iets gecompliceerder. Enterprise, Ultimate en Professional ondersteunen tot 2 fysieke CPU's, terwijl Home Premium, Home Basic en Starter slechts één CPU ondersteunen.32-bits versies van Windows 7 ondersteunen echter maximaal 32 logische processors en 64-bits versies ondersteunen maximaal 256.

Windows 7 Service Packs

Het meest recente servicepack voor Windows 7 is Service Pack 1 (SP1) dat op 9 februari 2011 werd uitgebracht. Een extra "rollup"-update, een soort Windows 7 SP2, werd medio 2016.

Zie de nieuwste Microsoft Windows Service Packs voor meer informatie over Windows 7 SP1 en de Windows 7 Convenience Rollup.

De eerste release van Windows 7 heeft het versienummer 6.1.7600.

Meer over Windows 7

We hebben veel Windows 7-gerelateerde inhoud, zoals handleidingen voor het oplossen van problemen, zoals hoe u een zijwaarts of ondersteboven scherm kunt repareren, wat u moet doen als u uw Windows-wachtwoord bent vergeten en hoe u Opstartherstel gebruikt gereedschap.

U kunt ook Windows 7-stuurprogramma's vinden, een handleiding voor het installeren van Windows 7 vanaf USB en Windows 7-gadgets voor systeembewaking.

Als je extra hulp of andere bronnen nodig hebt, zorg er dan voor dat je zoekt naar wat je zoekt met behulp van de zoekbalk bovenaan de pagina.

Aanbevolen: