Live tekst gebruiken op iOS 15

Inhoudsopgave:

Live tekst gebruiken op iOS 15
Live tekst gebruiken op iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Live Text laat je tekst kopiëren van de camera-app, foto's en afbeeldingen op internet op je iPhone.
  • In de Camera-app of Foto's-app: tik op het Live-tekstpictogram, tik op een stukje tekst en kopieer het, vertaal het of zoek er meer informatie over op.
  • Zodra je tekst hebt gekopieerd, kun je deze in een bericht of document plakken.

Dit artikel legt uit hoe je Live Text op iOS 15 kunt gebruiken, inclusief het kopiëren van tekst van foto's en websites en wat je met de tekst moet doen nadat je deze hebt gekopieerd.

Bottom Line

Live Text laat je tekst uit afbeeldingen halen en plakken waar je maar wilt. De functie werkt met zowel handgeschreven als getypte tekst en werkt in de Camera-app, de Foto's-app en Safari. Dat betekent dat u Live Text kunt gebruiken om tekst van al die locaties te pakken en deze vervolgens in een document, bericht, e-mail of waar u maar wilt, te plakken. Je kunt er ook voor kiezen om de tekst die je hebt geselecteerd te vertalen of om meer informatie over de tekst te zoeken.

Kan ik live tekst op mijn iPhone gebruiken?

Om Live Text op een iPhone te gebruiken, moet je iOS 15 of nieuwer hebben. Live-tekst is ook een van de functies die oudere iPhones niet volledig ondersteunen, dus u moet een iPhone XS of nieuwer hebben als u Live-tekst rechtstreeks in de Camera-app wilt gebruiken. Als je telefoon aan deze vereisten voldoet, kun je op het Live Text-pictogram in de Camera-app, Foto's-app of Safari tikken, de tekst kopiëren en ergens anders plakken.

Hoe gebruik ik live tekst in de camera-app?

Als je telefoon dit ondersteunt, kun je Live Text in de Camera-app gebruiken om tekst in re altime te kopiëren. De manier waarop het werkt, is dat je de camera-app opent, deze op iets richt met tekst erop en de Live Text-functie activeert. Het is niet nodig om daadwerkelijk een foto te maken, omdat Live Text rechtstreeks in de Camera-app werkt.

Hier leest u hoe u Live Text gebruikt in de Camera-app in iOS 15:

  1. Open de Camera-app.
  2. Richt de camera op iets met tekst.
  3. Tik op het Live Text icoon.
  4. Tik op Kopiëren.

    Je kunt ook op Alles selecteren tikken om alle tekst te selecteren, of op een specifieke locatie van de tekst tikken om de blauwe markeringen op die locatie weer te geven.

  5. Gebruik de blauwe markeringen om de gewenste tekst te markeren en tik op Copy.

    Image
    Image
  6. Open een andere app waar tekst kan worden geplakt.
  7. Plak de tekst in de andere app.

    Image
    Image

Hoe gebruik ik live tekst in de Foto's-app?

Live Text werkt hetzelfde in de Foto's-app als in de camera-app. Je kunt het gebruiken met foto's die je met je telefoon hebt gemaakt, foto's die iemand je heeft gestuurd en zelfs foto's die je van internet hebt gedownload.

Zo gebruik je Live Text in de Foto's-app:

  1. Open de Photos app.
  2. Open een photo die wat tekst bevat.
  3. Tik op het Live Text icoon.
  4. Gebruik de blauwe selectiemarkeringen om wat tekst te selecteren.

    Image
    Image
  5. Tik op de optie die je wilt gebruiken, d.w.z. Look Up,om informatie te zien over de tekst die je hebt geselecteerd.

    De tekst wordt naar je klembord gekopieerd als je op Copy tikt, zoals getoond in het vorige gedeelte. U kunt tekst ook op deze manier vertalen met de Translate optie.

  6. Veeg omhoog voor meer informatie als je Opzoeken hebt geselecteerd.

    Image
    Image

    Hoe gebruik ik Live Text in Safari?

    Live Text werkt ook in Safari, waardoor je tekst van afbeeldingen op internet kunt kopiëren, vertalen en opzoeken.

    Zo gebruik je Live Text in Safari:

  7. Gebruik Safari om naar een website te navigeren.
  8. Lang indrukken een afbeelding die tekst bevat.
  9. Tik op Toon tekst.
  10. Tik op de text die je wilt kopiëren of vertalen.

    Image
    Image
  11. Tik op de optie die u wilt gebruiken, bijv. Translate.
  12. Als je aan het vertalen bent, zie je een pop-up die de tekst verta alt.

    Image
    Image

    Als je op Copy tikt, wordt de tekst naar je klembord gekopieerd. Als je op Leer tikt, zie je een pop-up met informatie over de tekst die je hebt geselecteerd.

Waar is live tekst voor?

Live Text is een iOS 15-functie die tekst in afbeeldingen kan identificeren. Nadat het dat heeft gedaan, kun je de tekst kopiëren en in een andere app plakken, de tekst vertalen als deze in een vreemde taal is, of meer informatie over de tekst opzoeken.

Het meest voor de hand liggende gebruik van deze functie is om tekst automatisch te kopiëren zonder deze handmatig uit te typen. U kunt bijvoorbeeld een foto maken van een fysieke brief, deze kopiëren met Live Text en de tekst vervolgens in een e-mail plakken in plaats van deze handmatig te kopiëren.

Er zijn ook veel andere toepassingen voor Live Text, omdat het automatisch naar informatie kan zoeken en tekst in verschillende talen kan vertalen.

Als u bijvoorbeeld Live-tekst gebruikt voor een boek in de Camera-app of een foto van een boek in de Foto's-app en u selecteert de titel, kunt u de optie Opzoeken gebruiken om meer over het boek te weten te komen. Of, als u instructies probeert te lezen in een taal die u niet begrijpt of straatnaamborden in het buitenland, kunt u de Camera-app openen, deze naar de tekst richten en de tekst automatisch vertalen in een taal die u wel begrijpt in re altime.

FAQ

    Wat is Live Text?

    De iOS 15 Live Text-functie is een ingebouwde OCR-lezer (Optical Character Recognition). Deze technologie scant karakters en tekst van afbeeldingen en maakt ze bewerkbaar.

    Hoe zet ik Live Text aan?

    De Live Text-functie wordt geleverd met iOS 15-apps zoals de Camera- en Foto's-apps. Deze functie is ook ingebouwd in iPadOS 15.

Aanbevolen: