Redenen waarom een auto-omvormer plotseling niet meer werkt

Inhoudsopgave:

Redenen waarom een auto-omvormer plotseling niet meer werkt
Redenen waarom een auto-omvormer plotseling niet meer werkt
Anonim

Omvormers hebben, zoals de meeste elektronica, meestal twee toestanden: perfect werkend en plotseling helemaal niet meer. Sommige interne componenten falen, om wat voor reden dan ook, en er gebeurt niets wanneer u de stekker in het stopcontact steekt.

Het slechte nieuws is dat als de omvormer van je auto plotseling niet meer werkt, de kans bestaat dat hij kapot is. In dit geval is het voordeliger om een nieuwe te kopen dan om het defecte exemplaar op te lossen. Het goede nieuws is dat je een paar dingen kunt controleren voordat je de handdoek in de ring gooit.

Image
Image

Heeft de omvormer stroom?

Aangezien omvormers werken door een 12V DC-ingangsspanning in 120V AC te masseren, is het logisch dat uw omvormer niet werkt als deze geen goede verbinding heeft met het elektrische systeem van uw voertuig. Controleer dus of de verbinding tussen de omvormer en het elektrische systeem, of hulpaccu als u die heeft, stevig is en dat het elektrische systeem in goede staat verkeert.

Sigarettenaanstekeromvormers

Als uw omvormer wordt aangesloten op de sigarettenaansteker op het dashboard of de vervanging ervan - een 12V-accessoire-uitgang die vaak wordt aangetroffen in moderne auto's - kunnen een paar dingen ervoor zorgen dat de 12V-uitgang defect raakt.

  1. Controleer het stopcontact op obstakels.
  2. Onderzoek de aansluiting op mogelijke kortsluiting veroorzaakt door metalen voorwerpen zoals paperclips of kleine munten.

    Reik niet in de aansluiting met een metalen voorwerp zoals een schroevendraaier of een pincet. Je zou geschokt kunnen zijn.

  3. Als het stopcontact vrij is, sluit dan een ander apparaat aan om het te testen.

Accu-bedrade omvormers

Als uw omvormer is aangesloten op de accu:

  1. Controleer op stroom en aarde bij de omvormer met behulp van een gereedschap dat voor dit doel is gemaakt.
  2. Als de omvormer geen stroom of aarde heeft, controleer dan de stroom- en aardedraden op corrosie of kortsluiting.
  3. Controleer eventuele in-line zekeringen of zekeringen in de zekeringkast, indien aanwezig.

Zelfs als de omvormer stroom en aarde heeft, kan deze niet werken als de batterij en het elektrische systeem niet in goede staat zijn. Sommige omvormers geven een waarschuwing via een indicatielampje of waarschuwingstoon wanneer de ingangsspanning te laag is, maar dat kan bij uw toestel niet het geval zijn. Als uw batterij bijna leeg is of uw dynamo niet correct wordt opgeladen, moet u deze schoonmaken voordat u op reis gaat.

Werd de omvormer gebruikt met een apparaat met hoge stroomsterkte?

Elke omvormer is geclassificeerd om constant een specifiek wattageniveau te leveren en een ander niveau in korte bursts. Als uw omvormer geschikt is voor het voeden van consumentenelektronica zoals laptops, draagbare spelsystemen en opladers voor mobiele telefoons, maar iemand heeft een föhn of een draagbare koelkast aangesloten, is de omvormer mogelijk overbelast.

Sommige omvormers hebben ingebouwde zekeringen of stroomonderbrekers die knappen als dat gebeurt, in welk geval de omvormer een keer moet zoeken naar een resetknop of zekeringhouder. Als u er een vindt, kan het resetten van de stroomonderbreker of het vervangen van de zekering ervoor zorgen dat uw omvormer weer goed werkt, hoewel u in de toekomst onder het vermogen van de unit moet blijven.

In andere gevallen kan een omvormer permanent worden beschadigd door een apparaat zoals een koelkast aan te sluiten dat een enorme stroomsterkte trekt wanneer de compressor wordt ingeschakeld. Als de omvormer op deze manier is beschadigd, is het misschien mogelijk om deze te repareren door de interne componenten die defect zijn te vervangen, maar het vervangen van de hele unit is waarschijnlijk een beter idee.

Was de omvormer achterstevoren aangesloten?

Als je een kleine omvormer voor sigarettenaansteker of een accessoire-uitgang hebt, is het aansluiten ervan onfeilbaar. Je steekt hem in de sigarettenaansteker en klaar. Het achterstevoren van een batterijbedrade omvormer kan de unit echter permanent beschadigen.

Als je vermoedt dat iemand je omvormer achterstevoren heeft aangesloten, zoek dan naar een ingebouwde zekering of stroomonderbreker om te vervangen of te resetten, maar de kans bestaat dat het apparaat onherstelbare schade oploopt als het niet meer werkt.

Een omvormer vervangen die niet meer werkte

Zelfs als u ontdekt dat de omvormer niet meer werkt vanwege een doorgebrande zekering, gecorrodeerde stroomkabel of een ander probleem, moet u de unit waarschijnlijk vervangen als deze niet meer werkt. Zoek in dat geval naar een vervangende omvormer die voldoet aan de behoeften van uw specifieke toepassing.

Overweeg bijvoorbeeld om een omvormer voor sigarettenaansteker te kopen als uw behoeften relatief licht zijn en uw omvormer het begeeft omdat iemand hem verkeerd op de batterij heeft aangesloten. Deze units kunnen geen hoge wattages aan, maar het is onmogelijk om ze achterstevoren aan te sluiten.

Als uw stroombehoefte intenser is dan een omvormer voor sigarettenaansteker aankan, gebruik dan deze vergelijking om te bepalen hoe groot de omvormer moet zijn. Toch zorgt het correct installeren van uw nieuwe omvormer er ook voor dat hij u jarenlang probleemloos van dienst zal zijn.

Aanbevolen: