Het geheugen (RAM) op uw Windows-computer vervangen

Inhoudsopgave:

Het geheugen (RAM) op uw Windows-computer vervangen
Het geheugen (RAM) op uw Windows-computer vervangen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek vóór het vervangen de beperkingen van het systeemgeheugen en onderzoek de compatibiliteit van uw moederbord.
  • Vervang RAM: Open de computer met schroevendraaier > voeg RAM toe om slots te openen, of verwijder oude RAM en vervang.
  • RAM-vervangingsproces kan verschillen tussen desktop en laptop.

Dit artikel legt uit hoe u het Random Access Memory (RAM) in uw Windows-pc vervangt.

Voordat u het RAM-geheugen vervangt

Het type RAM dat je nodig hebt, hangt af van het merk en model van je computer en of het een desktop of een laptop is. Bovendien stelt het moederbord van de computer strenge eisen aan welke generatie RAM het zal accepteren. Kijk dus goed naar de specificaties van uw machine. Je moet ook weten welke slots op het moederbord en in welke combinaties je de RAM-modules kunt installeren.

Image
Image

Als je niet zeker weet of je moet upgraden, overweeg dan om het geheugen dat je al hebt vrij te maken. Er kan gewoon onnodige belasting van het geheugen zijn dat u kunt opruimen om in wezen "gratis meer RAM" te krijgen.

Als je er zeker van bent dat de fysieke RAM-sticks moeten worden vervangen, raadpleeg dan onze kopersgids voor laptopgeheugen en kopersgids voor desktopgeheugen voor informatie over hoeveel geheugen voldoende is, beperkingen, de beschikbare RAM-typen en meer.

Ten slotte, om ervoor te zorgen dat u het beste RAM-geheugen voor uw specifieke installatie krijgt, moet u ervoor zorgen dat het geheugen compatibel is met uw moederbord.

Het RAM-geheugen in een computer vervangen

Nadat je de juiste RAM-chips voor je computer hebt gekocht, open je de computer en voeg je ze toe aan lege sleuven die bedoeld zijn voor RAM-chips, of je verwijdert de oude chips en vervangt ze door nieuwe chips.

De specifieke stappen die nodig zijn om het geheugen in uw computer te vervangen, zijn afhankelijk van of u het RAM-geheugen in een desktop- of laptopcomputer vervangt.

Hieronder staan links naar geïllustreerde handleidingen die u helpen bij het vervangen van het RAM-geheugen in uw computer:

  • Het bureaubladgeheugen vervangen
  • Laptopgeheugen vervangen

Het geheugen vervangen is een eenvoudige taak die iedereen met een schroevendraaier en een beetje geduld in minder dan 15 minuten kan voltooien.

Bekijk ons stuk over RAM-slots voor moederborden voor meer informatie over het gebruik van RAM-slots voor desktops en laptops.

Aanbevolen: