Android Auto uitschakelen

Inhoudsopgave:

Android Auto uitschakelen
Android Auto uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer op uw Android-apparaat naar Instellingen > Apps > Zie alle apps.
  • Selecteer Android Auto en kies Uitschakelen.
  • U kunt ook Auto-launch uitschakelen en Vergeet uw auto in de app zelf.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u Android Auto kunt uitschakelen, zodat het niet automatisch start wanneer u uw Android-telefoon in uw auto steekt.

Hoe schakel je Android Auto uit?

Als je een telefoon gebruikt met Android 9 of ouder, kun je Android Auto volledig van je apparaat verwijderen door naar Instellingen > Apps en meldingen te gaan > Bekijk alle apps en selecteer vervolgens Android Auto en Verwijderen.

Je kunt Android Auto niet meer verwijderen op nieuwere versies van Android. U kunt het echter uitschakelen zodat het niet meer start wanneer u uw telefoon op uw auto aansluit. Er zijn ook enkele andere trucs die het proberen waard zijn.

De volgende stap die u kunt proberen, als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, is om Android Auto in uw auto uit te schakelen. Dat varieert echter sterk, afhankelijk van de voertuigfabrikant, dus u kunt het beste naar uw auto zoeken en Android Auto uitschakelen U kunt ook de handleiding van uw voertuig raadplegen of met een vertegenwoordiger van de fabrikant spreken voor verdere hulp.

  1. Navigeer naar Instellingen.
  2. Selecteer Apps en meldingen.
  3. Selecteer Bekijk alle apps.

    Image
    Image
  4. Selecteer Android Auto uit de lijst.
  5. Selecteer Uitschakelen.

    Image
    Image

Hoe u uw auto kunt vergeten op Android Auto

Een andere optie die je kunt proberen is om je auto te "vergeten" in de app, zodat Android Auto niet automatisch opnieuw verbinding kan maken met deze nu onbekende auto.

  1. Open de Settings app en zoek naar Android Auto.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Instellingen item.
  3. Selecteer Previously Connected Cars en selecteer vervolgens het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.

  4. Selecteer Vergeet alle auto's.

Hoe Android Auto Auto-Launch uit te schakelen

Je kunt ook de automatische startfunctie van Android Auto uitschakelen, zodat het niet opstart wanneer je het in je auto steekt.

  1. Open de Settings app en zoek naar Android Auto. Selecteer het Instellingen item.

    Image
    Image
  2. Zoek naar een menu-item genaamd Android Auto automatisch starten. Selecteer het en schakel het indien mogelijk uit; selecteer anders Indien gebruikt op de laatste schijf. Op die manier start het niet automatisch wanneer je het de volgende keer niet gebruikt.

Waarom kan ik Android Auto niet uitschakelen?

Als je een moderne Android-telefoon gebruikt, zou je de optie moeten hebben om Android Auto uit te schakelen. Oudere telefoons met Android 9 of eerder hadden de mogelijkheid om de applicatie te verwijderen, maar het is een standaardapplicatie op moderne apparaten.

De bovenstaande tips zouden je moeten helpen Android Auto uit te schakelen, maar als ze je niet geven wat je wilt, kun je altijd proberen een speciale auto-oplader te kopen. Aangezien dat een USB-verbinding biedt voor alleen stroom, in plaats van gegevens, zou het Android Auto niet moeten activeren en kunt u uw telefoon opladen en rechtstreeks verbinding maken met uw auto via Bluetooth, als u dat wilt.

FAQ

    Wat gebeurt er als ik Android Auto uitschakel?

    Als je Android Auto uitschakelt, maakt je telefoon niet automatisch verbinding met je auto wanneer je hem aansluit. Je kunt nog steeds apps gebruiken die werken met Android Auto, maar ze verschijnen niet op je dashboard.

    Hoe schakel ik Android Auto uit op een Samsung-apparaat?

    De bovenstaande instructies zouden moeten werken, ongeacht wie je telefoon heeft gemaakt. Zolang u de nieuwste versie van Android gebruikt, kunt u deze uitschakelen door naar Settings > Apps and Notifications > te gaan Bekijk alle apps > Android Auto > Uitschakelen

Aanbevolen: