Hoe u Hulp op afstand en bureaublad kunt uitschakelen in Windows XP

Inhoudsopgave:

Hoe u Hulp op afstand en bureaublad kunt uitschakelen in Windows XP
Hoe u Hulp op afstand en bureaublad kunt uitschakelen in Windows XP
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop Deze computer > selecteer Eigenschappen > Remote tab.
  • Voor hulp op afstand: Schakel het selectievakje Toestaan dat uitnodigingen voor hulp op afstand vanaf deze computer worden verzonden uit.
  • Voor Extern bureaublad: Schakel Gebruikers toestaan op afstand verbinding te maken met deze computer selectievakje uit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toegang tot Remote Assistant en Remote Desktop in Windows XP kunt uitschakelen.

Ondersteuning voor Windows XP eindigde op 8 april 2014.

Externe toegang uitschakelen in Windows XP

Waarom zou je hulp op afstand of extern bureaublad willen uitschakelen? Omdat beide kunnen worden gebruikt of misbruikt door een aanvaller om externe toegang tot uw computer te krijgen, waardoor ze programma's op uw computer kunnen uitvoeren of uw computer kunnen gebruiken om spam te verspreiden of andere computers aan te vallen.

Remote Assistance en Remote Desktop kunnen nuttig zijn wanneer u ze nodig hebt. Maar meestal doe je dat niet. In de tussentijd, als een aanvaller een manier vindt om binnen te komen, of als een aanval wordt uitgevoerd om misbruik te maken van een kwetsbaarheid in de Remote Assistance of Remote Desktop-services, wacht uw computer erop om aangevallen te worden.

Volg deze stappen om Hulp op afstand of Extern bureaublad uit te schakelen:

  1. Klik met de rechtermuisknop Deze computer.
  2. Selecteer Eigenschappen.

  3. Selecteer de Remote tab.

    Image
    Image
  4. Als u Hulp op afstand wilt uitschakelen of uitschakelen, schakelt u het selectievakje Toestaan dat uitnodigingen voor Hulp op afstand worden verzonden vanaf deze computer uit.

    Image
    Image
  5. Als u Extern bureaublad wilt uitschakelen of uitschakelen, schakelt u het selectievakje Gebruikers toestaan op afstand verbinding te maken met deze computer uit.
Image
Image

Waarom zie ik Extern bureaublad niet?

U ziet Extern bureaublad mogelijk niet als een optie op het tabblad Extern van uw Eigenschappen van Mijn Computer. De verklaring is eenvoudig. Extern bureaublad is een functie van Windows XP Professional (en Media Center Edition) en is niet beschikbaar op Windows XP Home.

Dat zou een goede zaak zijn als je het er toch af wilde hebben. Als u Remote Desktop wilt gebruiken, moet u uw versie van Windows upgraden.

Aanbevolen: