De beste apps voor groepsvideogesprekken in 2022

Inhoudsopgave:

De beste apps voor groepsvideogesprekken in 2022
De beste apps voor groepsvideogesprekken in 2022
Anonim

Als je niet persoonlijk bij elkaar kunt komen, zijn er talloze berichten-apps die zijn ontworpen om ons allemaal verbonden te houden. Groepsvideo-apps kunnen dat het beste doen, zodat we een hele reeks vrienden, familie of collega's tegelijk kunnen zien en horen. Er zijn groepsvideo-apps die zijn ontworpen voor zakelijk, casual, gaming en samenwerking. Hier is een gids voor de beste apps voor videobellen in groepen.

FaceTime

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Tot 32 deelnemers.
  • Elke iPhone- en iPad-gebruiker heeft het al.

Wat we niet leuk vinden

  • iOS alleen voor downloads (Android-gebruikers kunnen deelnemen aan lopende gesprekken).
  • Beperkt delen en samenwerken.

Voor veel mensen begon FaceTime het tijdperk van de moderne videochat. De meeste mensen hadden weinig of geen ervaring met videochat totdat Apple FaceTime in 2010 aan iOS toevoegde, en het werd al snel een populair alternatief voor gewone audiogesprekken. FaceTime maakt het gemakkelijk om groepsgesprekken met maximaal 32 mensen op te zetten, en je kunt mensen toevoegen aan een gesprek dat al aan de gang is.

Hoe populair het ook is, FaceTime is verrassend beperkt. Het heeft weinig tools voor delen en samenwerken, waaronder scherm delen, films kijken en samen naar muziek luisteren met SharePlay, maar je kunt niet samenwerken aan een document of presentatie. Je kunt het gesprek ook niet opnemen (hoewel om eerlijk te zijn, veel videochat-apps staan geen opname toe). Ten slotte is FaceTime alleen voor Apple-apparaten, dus terwijl degenen met iOS 15 of hoger Android-gebruikende vrienden kunnen uitnodigen voor lopende gesprekken, kunnen Windows-gebruikers helemaal niet deelnemen aan deze gesprekken.

Facebook Messenger

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vrijwel iedereen die je kent heeft het al.
  • Ondersteunt 50 gebruikers.
  • Directe en geplande vergaderingen.

Wat we niet leuk vinden

Geen bedrijfsvriendelijke functies voor delen.

De kans is groot dat je Facebook hebt, dus Facebook Messenger is een natuurlijke manier om met medegebruikers te chatten. Het staat niet alleen één-op-één chats toe, maar u kunt ook een ruimte maken voor chats van maximaal 50 deelnemers tegelijk. Je kunt op elk moment een ad-hocruimte maken of deze voor later plannen, en je kunt specifieke mensen uitnodigen of iedereen met een link laten meedoen.

Messenger is platformonafhankelijk met apps voor Android en iOS, maar ook voor Windows en Macs. Er is zelfs een stand-alone apparaat voor videogesprekken genaamd Facebook Portal.

Zoom

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tot 100 deelnemers.
  • Geweldige tools voor teamsamenwerking.
  • Vergaderingen kunnen worden opgenomen.

Wat we niet leuk vinden

Vergaderingen zijn beperkt tot 40 minuten.

In 2020 explodeerde de populariteit van Zoom, grotendeels vanwege de COVID-19-pandemie en omdat het een gratis manier is om hoogwaardige videochats te voeren met maximaal 100 mensen tegelijk. De service is platformonafhankelijk en werkt op pc en Mac, webbrowsers, iPhone en Android. Het enige belangrijke nadeel is dat videogesprekken beperkt zijn tot 40 minuten, wat misschien niet lang genoeg is voor zakelijke bijeenkomsten, en het opnieuw verbinden met een nieuwe sessie kan lastig zijn. Natuurlijk zijn er betaalde niveaus voor gebruikers die onbeperkt bellen nodig hebben.

Zoom bevat geweldige tools voor delen en samenwerken, en je kunt zelfs vergaderingen opnemen en delen met anderen. En vergaderingen kunnen ad-hoc worden gestart of van tevoren worden gepland.

WhatsApp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Iedereen die je kent, gebruikt de app waarschijnlijk al.
  • Ondersteunt videochats met maximaal 50 mensen.
  • Makkelijk om mensen te vinden op hun telefoonnummer.

Wat we niet leuk vinden

Je kunt alleen videochatten in de mobiele app.

Een verrassend feit: WhatsApp is de meest populaire berichten-app die tegenwoordig wordt gebruikt. Dat is waarschijnlijk waar omdat het een vroege platformonafhankelijke communicatie-app was waarmee mensen wifi konden gebruiken in plaats van sms'en wanneer ze internationaal reizen. Tegenwoordig kun je met de app sms'en, spraakoproepen plaatsen en zelfs video en de kans is groot dat jij en de meeste van je vrienden en collega's het al hebben geïnstalleerd. En het vinden van mensen op de dienst is gemakkelijk omdat je je telefoonnummer gebruikt in plaats van een gebruikersnaam om mee te doen.

De app kan groepsvideogesprekken met maximaal 50 deelnemers afhandelen door gebruik te maken van de functie Kamers van Facebook Messenger (WhatsApp is nu eigendom van Facebook). Helaas betekent dit dat je alleen kunt videochatten met gebruikers in de mobiele app (iOS of Android), in plaats van browser- of desktopgebruikers.

Skype

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tot 50 gebruikers tegelijk.
  • Compatibel met meerdere platforms.
  • Uitstekende HD-videokwaliteit.

Wat we niet leuk vinden

Niet helemaal gratis. U moet betalen om bijvoorbeeld naar vaste lijnen te bellen.

Skype bestaat al heel lang; oudere computergebruikers herinneren zich misschien dat Microsoft de service kocht voor maar liefst $ 8,5 miljard. Het is echter door de jaren heen blijven evolueren en tegenwoordig bestaat het op elk platform, inclusief smartphones, internet, desktop en zelfs de Xbox. Je kunt hem niet alleen gebruiken om gratis videogesprekken te voeren met maximaal 50 deelnemers, maar je kunt hem ook gebruiken voor spraakoproepen naar andere apparaten en zelfs vaste lijnen. Het is een behoorlijk uitgebreide communicatie-oplossing.

Het is uitgerust voor zowel zakelijke gesprekken als persoonlijke videochats; je kunt het gebruiken om je scherm te delen, bestanden te delen en zelfs live ondertitels weer te geven om te ondertitelen wat er wordt gesproken.

Troep

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is een geweldige plek om games te spelen met vrienden.
  • Er worden meer games beloofd.
  • Acht mensen kunnen tegelijk spelen.

Wat we niet leuk vinden

  • Een paar meer mensen (12, misschien) zou perfect zijn.
  • De app probeert te hard om je contacten te krijgen.

Hier is een leuke videochat-app die bijna volledig is gericht op partygames om met je vrienden en familie te spelen (het lijdt geen twijfel waarom deze in de loop van 2020 zo populair werd). Bunch wil je in contact brengen met je vrienden, dus het is een beetje hyperagressief tijdens de eerste installatie om toegang te krijgen tot je verschillende contactlijsten vanaf je telefoon en sociale-mediadiensten.

Maar als je dat eenmaal achter de rug hebt, kun je kamers inrichten met maximaal acht personen en kiezen uit een hele reeks spellen om samen te spelen. Bunch heeft, volgens de huidige telling, zeven spellen om uit te kiezen, waaronder een trivia-spel, een Flappy Bird-kloon, biljart en meer.

Instagram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beeld-in-beeld in Instagram-app.
  • Ongewenste gebruikers zijn gemakkelijk te blokkeren.
  • Gemakkelijk om gebruikers binnen Instagram uit te nodigen; geen aparte app zoals Facebook Messenger.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt tot groepen van zes.
  • Alleen mobiele app.

Laten we eerlijk zijn: er zijn mensen die veel tijd op Instagram doorbrengen. Of dat nu voor werk is, het onderzoeken van merken voor sociaal bereik of om te spelen, het bekijken van @dogsworkingfromhome, videochatten vanuit Instagram is een krachtige functie. Chats kunnen op volledig scherm zijn of slechts een klein venster in de app in beslag nemen, zodat je door Instagram kunt blijven bladeren terwijl je aan het chatten bent.

Helaas scoort Instagram met in totaal zes mensen, maar dat is waarschijnlijk genoeg voor de meeste situaties. Er is geen desktop- of webchat, dus het is beperkt tot alleen mobiele apps.

Discord

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tot 25 gebruikers tegelijk.
  • Gemakkelijk uw scherm delen.
  • Cross-platform compatibiliteit.

Wat we niet leuk vinden

Algehele esthetiek kan onaangenaam zijn als je geen gamer of zeer technisch bent.

Discord is iets van een contradictie. Het is een uitstekend hulpmiddel voor teamcommunicatie en wordt veel gebruikt door programmeurs, speciale belangengroepen en andere soorten clubs, maar de oorsprong ligt in computergaming en de belangrijkste demografische groep blijft gamers. De server heeft een gamer-esthetiek en spreekt meer technische gebruikers aan. Maar dat terzijde, het is een geweldige manier voor groepen om in contact te blijven met tekst-, spraak- en videochats. Meestal beperkt tot 10 mensen tegelijk in een videochat, Discord heeft de limiet verhoogd tot 25 mensen vanwege evenementen in 2020, maar die limiet zou uiteindelijk weer kunnen dalen.

Discord blijft een geweldige tool, zoals Slack, om aan de zijlijn te blijven rennen terwijl je gamet, codeert of anderszins samenwerkt aan een project. Er is in wezen geen platform dat niet wordt ondersteund, van pc en Mac tot Linux, iOS en Android.

Marco Polo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Asynchrone, walkie talkie-achtige videoclips zijn geniaal.
  • Spraakeffecten en camerafilters.
  • Tot 200 mensen tegelijk in een videogroep.

Wat we niet leuk vinden

HD-video is vergrendeld achter de betaalmuur.

Beschouw Marco Polo als een soort walkietalkie voor videochats. Of een videoversie van e-mail. Je kiest een persoon (of een groep) en begint te praten. Je video wordt als clip achtergelaten voor de ontvangers om te bekijken wanneer ze inchecken, waarna ze kunnen antwoorden. Het is een manier om een gesprek te voeren zonder dat iedereen tegelijkertijd beschikbaar is.

De app ondersteunt echt enorme groepsvideo's met maximaal 200 mensen tegelijk, compleet met spraak- en videofiltereffecten, helemaal gratis. Er is een Marco Polo Plus-abonnement; voor $ 5 per maand krijg je een paar extra functies zoals HD-video-ondersteuning en snelheidsregeling voor het afspelen van video's, maar de meeste mensen kunnen waarschijnlijk heel blij zijn met de gratis versie van de service.

Viber

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Huidige spreker in een groepsvideo neemt het hele scherm over.
  • Goede platformonafhankelijke ondersteuning.
  • Ingebouwde communityfuncties.

Wat we niet leuk vinden

Viber is niet bijzonder populair, en dus zullen je vrienden er waarschijnlijk niet op zitten.

Viber is een geweldige berichten-app die het allemaal doet. Je kunt het gebruiken voor tekst-, spraak- en videogesprekken, en het is een platformonafhankelijke service die werkt met Android, iPhone, Windows, Mac en zelfs Linux. Het is niet alleen handig om vrienden en familie verbonden te houden, maar de app bevat ook een eigen online community van prikborden waaraan u kunt deelnemen.

Natuurlijk ondersteunt de app groepsvideogesprekken. Hij kan tot 20 mensen tegelijk aan en maakt goed gebruik van het scherm door de huidige spreker het hele scherm te laten overnemen, zodat je echt gefocust bent op degene die aan het woord is. Een probleem dat je waarschijnlijk zult hebben met Viber is, gezien de populariteit van de meeste andere apps in deze lijst, genoeg van je vrienden en familie te overtuigen om het uit te proberen.

Aanbevolen: