FCC moet openbare opmerking over intrekking van netneutraliteit (opnieuw) accepteren

Inhoudsopgave:

FCC moet openbare opmerking over intrekking van netneutraliteit (opnieuw) accepteren
FCC moet openbare opmerking over intrekking van netneutraliteit (opnieuw) accepteren
Anonim

Waarom dit ertoe doet

De FCC heeft netneutraliteit ingetrokken - het idee dat internet toegang zou moeten geven tot alle inhoud en applicaties, ongeacht de bron - in 2017. De meeste mensen en zelfs internetproviders vinden het een slecht idee, waardoor een open internet wordt verstikt. Nu staat de FCC met tegenzin publieke commentaar op het onderwerp toe vanwege een gerechtelijk bevel.

Image
Image

Het idee van netneutraliteit is dat alle gegevens die erdoorheen stromen gelijk moeten zijn aan alle andere gegevens; met andere woorden, uw ISP zou niet in staat moeten zijn om bijvoorbeeld Netflix-verkeer naar uw smart TV te beperken, omdat Netflix geen extra vergoeding heeft betaald aan uw ISP. In 2017 heeft de FCC dat idee ingetrokken in het ironisch genoemde "Restoring Internet Freedom"-initiatief.

De FCC had het bij het verkeerde eind toen ze netneutraliteit introk.

Achter de schermen: De FCC werd vervolgens tevergeefs aangeklaagd door Mozilla, maar de rechtszaak resulteerde in een gerechtelijk bevel om publieke commentaar op de intrekking te vragen. Volgens The Register heeft de FCC het huidige verzoek om openbaar commentaar begraven op haar aankondigingssite, getiteld "WCB Seeks Comment on Discrete Issues Arising from Mozilla Decision."

Ja, maar… Hoewel de FCC het het publiek misschien niet gemakkelijk wil maken om af te gaan op deze misleidende uitspraak, staan sommigen in de organisatie aan de goede kant uit de geschiedenis. FCC-commissaris Jessica Rosenworcel bracht een persbericht uit met een veel directere titel: "Rosenworcel over FCC op zoek naar openbare commentaar op netneutraliteitsbevel."

Wat ze zei: Daarin stelt Rosenworcel: "De FCC had het bij het verkeerde eind toen ze netneutraliteit introk. De beslissing plaatste het bureau aan de verkeerde kant van de geschiedenis, het Amerikaanse publiek en de wet. En de rechtbanken waren het daarmee eens. Daarom stuurden ze belangrijke stukken terug naar dit bureau over hoe de terugdraaiing van netneutraliteitsbescherming de openbare veiligheid, Amerikanen met een laag inkomen en breedbandinfrastructuur beïnvloedde."

How To: Om uw eigen commentaar over deze belangrijke kwestie in te dienen, gaat u naar de FCC Comment Website (PDF-instructies hier) en verwijst u voor eind maart naar procedure 17-108.

So What: Netneutraliteit is uiteindelijk van invloed op meer dan alleen of je Netflix-abonnement zal toenemen. Een open internet geeft elke persoon in de samenleving toegang tot communicatie, informatie en het publieke debat. Het is niet alleen uw recht om commentaar te leveren op de afschaffing van het open internet; het is jouw verantwoordelijkheid.

Aanbevolen: