Samsung Galaxy Tab S7+ Review: een premium Android-krachtpatser

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Tab S7+ Review: een premium Android-krachtpatser
Samsung Galaxy Tab S7+ Review: een premium Android-krachtpatser
Anonim

Bottom Line

Er zijn niet veel premium Android-tablets die het bekijken waard zijn, maar de Samsung Galaxy Tab S7+ is er zeker een van vanwege de geweldige weergave- en ontwerpkwaliteit.

Samsung Galaxy Tab S7+

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Tab S7+ gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is moeilijk te overschatten hoeveel de Samsung Galaxy Tab S7+ Android-tablets op de kaart zet. Als categorie worden Android-tablets lang beschouwd als de jongere, minder capabele broer of zus van Apple's iPad-reeks, en dat is voor een groot deel te wijten aan softwarebeperkingen en gebrek aan tabletspecifieke ondersteuning van ontwikkelaars, maar het is ook historisch geweest omdat, eerlijk gezegd, zagen Android-tablets er niet zo spannend uit. Samsung heeft ernaar gestreefd (en is daar in veel opzichten in geslaagd) die verwachting te doorbreken met de Tab S7+, waardoor consumenten een werkelijk indrukwekkende tabletervaring krijgen.

Van het verbluffend levendige OLED-paneel tot de gestroomlijnde, merkwaardig iPad Pro-achtige ontwerptaal, de Galaxy Tab S7+ ziet er zeker goed uit. Uitstekende luidsprekers, een eersteklas mobiele processor en een krachtige, Bluetooth-compatibele S-Pen die zonder extra kosten wordt geleverd, brengen Android-liefhebbers de premium tablet-ervaring. Het is niet zonder tekortkomingen, die meestal softwaregerelateerd zijn, en hoewel het een stuk goedkoper is dan een gelijkwaardig Apple-model, is het zeker geen goedkoop apparaat.

Image
Image

En ik ga hier op een been en zeg dat als je de extra $ 200 niet uitgeeft aan de door Samsung ontworpen toetsenbordcover, je een paar belangrijke aankoopargumenten op de tablet mist. Ik kreeg een toetsenbordcover en een Mystic Silver-model in handen en deed mijn uiterste best om dit te behandelen als mijn enige computerapparaat, evenals mijn werkpaard voor mediaconsumptie in tabletstijl, en hier is hoe het allemaal uitpakte.

Design: slaap, premium en begrijpelijkerwijs afgeleid

Het eerste dat opv alt wanneer je de Tab S7+ uitpakt, is hoe premium hij eruitziet en aanvoelt. Nou, om eerlijk te zijn, als je een Apple-fan bent, is het eerste dat je waarschijnlijk opv alt, hoeveel deze lei op een iPad Pro lijkt. Eerlijk gezegd is dat geen slechte zaak; hoe meer techreuzen elkaar nabootsen en bekritiseren, hoe beter consumententechnologie wordt voor de rest van ons. De Tab S7+ is het grotere model, hij meet iets meer dan 11 centimeter lang, ongeveer zeven centimeter breed en een schokkend slanke 0,22 centimeter van voor naar achter. Hierdoor ziet het er erg futuristisch en premium uit.

De Mystic Silver-versie die ik heb gekregen, is een kleur die er goed uitziet, maar vermoeid aanvoelt in een wereld waar de meeste laptops gaan voor een donkerder grijs. Je kunt een Mystic Black-versie krijgen die er wat strakker uitziet en een Mystic Bronze-optie die meer op Rose Gold lijkt. Er zijn antennes langs de zijkant, wat zorgt voor wat kleine plastic lijnen in een verder volledig geborstelde aluminium rand. De textuur van die rand is eigenlijk heel anders dan het glanzende roestvrij staal op moderne iPhones of de geanodiseerde, unibody-structuur van MacBooks. Ik denk dat het deze rand in machinale stijl is die de tablet zijn meest unieke ontwerpknik geeft.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: indrukwekkend en substantieel

Naast het beeldscherm zelf, is de bouwkwaliteit van de Tab S7+ waarschijnlijk het meest indrukwekkende aspect van het apparaat. Ik heb de fijnere ontwerppunten al genoemd, maar de materiaalkeuzes hier zijn niet alleen voor een premium look. De volledig aluminium constructie voelt stevig aan, getextureerd met een microzandstraalproces dat het een iets zachter gevoel geeft dan zoiets als een MacBook Pro. De randen zijn ook meer metaalachtig dan de rest van de constructie, maar hebben een machinaal bewerkte textuur die echt bevredigend in de hand ligt.

Image
Image

Het scherm zelf is bedekt met een redelijk stevige Corning Gorilla Glass 3, waardoor het behoorlijk duurzaam is, hoewel de dunheid van het apparaat me een beetje nerveus maakt om dit zonder hoesje rond te brengen. Dit feit, naast het ontbreken van een IP-classificatie (iets dat de meeste tablets plaagt), betekent dat dit niet echt een draagbaar apparaat is.

Het weegt ongeveer 1,3 pond, wat betekent dat het gewicht hem substantieel laat voelen, en de materiaalkeuzes zullen zeker voldoen aan de verwachtingen die worden geïmpliceerd door het prijskaartje. Als u kiest voor de Samsung Keyboard Cover, zullen de premium, gebruikte kunstleermaterialen en de uitstekend aanvoelende toetsen ook helpen om het hele pakket verder te ontwikkelen.

Display: het beste tabletscherm dat je nu kunt kopen

Ik aarzel helemaal niet om te zeggen dat dit het best mogelijke tabletscherm is dat ik op een apparaat heb gezien, punt uit. Waarom is dat? Welnu, hoewel de iPad Pro een waanzinnige resolutie en een uitstekende kleurrespons biedt, is het nog steeds een LCD-scherm. De Tab S7+ brengt een Super AMOLED, HDR+-compatibel paneel met een resolutie van 1752x2800 pixels met zich mee. Dit is niet alleen een dichter scherm dan alles wat er in de tabletruimte is, maar het is ook AMOLED, wat betekent dat het zwart zo inktzwart en scherp mogelijk is, en de kleuren zijn oogverblindend helder.

Image
Image

De andere belangrijke onderscheidende factor hier is de verversingssnelheid van 120 Hz. Dit betekent in feite dat de weergave van video, animaties op het scherm en aanraakinvoer ongeveer twee keer zo soepel is als de standaard iPhone-reeks (die een verversingssnelheid van 60 Hz heeft). De nieuwste iPad Pro's hebben ook de 120Hz-functie, en hoewel het moeilijk is om het hier in tekst uit te leggen, zie je echt het verschil wanneer je begint te vegen en video's te bekijken op een scherm met een hogere verversing.

Dit is ook erg belangrijk op een display waar je van plan bent om digitaal te tekenen. Een hogere verversingssnelheid, naast het feit dat de AMOLED is gelamineerd (minder een "glazen opening" tussen je vinger en de pixels), maakt dit een van de mooiste tekentabletten die er zijn. Samsung staat bekend om de scherpte en levendigheid van hun schermen, maar de kleuren voelen soms een beetje overdreven aan, dus als je een meer natuurlijke kunsttablet wilt, zal een LCD iets dichterbij zijn. Maar zowel voor ontwerp, video's kijken en algemeen browsen, is dit scherm een absoluut genot om mee te werken.

Configuratieproces: snel en to the point

Zoals elk mobiel Android-apparaat, wordt u gevraagd om te beginnen met een Gmail-account, en omdat het een Galaxy-apparaat is, hebt u ook een extra Samsung-accountstap. Vanaf daar ben je eigenlijk helemaal in de ervaring, tenzij je ervoor kiest om de instellingen van een ander apparaat te klonen.

Een ding dat me hier opviel, is hoeveel instellingen Samsung biedt om aan te passen. Het is een standaard feit dat Android een meer aanpasbare ervaring is dan de meeste andere besturingssystemen, maar iets aan de Tab S7+ met zoveel S-Pen-opties, zoveel instellingen diep in het menu begraven, maakt het een beetje ingewikkeld. Ik raad aan om op zijn minst te kiezen tussen de donkere en de standaardmodus, de manieren te bekijken waarop je de S-Pen kunt aanpassen en alle biometrische gegevens in te stellen. Anders zijn de meeste standaard Galaxy-instellingen voldoende.

Image
Image

Prestaties: het beste dat Android kan opbrengen

De prestaties van de Tab S7+ hangen volledig af van de mogelijkheden van Android voor tablets. De Tab S7+ wordt aangedreven door Qualcomm's nieuwste Snapdragon 865+ chipset, een octa-core processor die in staat is tot echt laptop-achtige snelheden. Geen pro-level snelheden, let wel, maar dit is waarschijnlijk sneller dan de meeste mid-level AMD- en Intel-chips die je hebt gebruikt.

De grafische verwerking van Adreno 650 is hier ook behoorlijk capabel. Ik heb een Geekbench-test uitgevoerd en scoorde een 866 aan de single-core kant en net boven de 1800 aan de multi-core kant. Om het in perspectief te plaatsen, een vergelijkbare iPad Pro krijgt ongeveer 50 procent meer op de single-core en bijna het dubbele op de multi-core. Dit is logisch omdat Apple zijn processors ontwerpt voor hun software en de chip heeft geoptimaliseerd voor de iOS-omgeving.

In combinatie met de extra toetsenbordafdekking ziet en voelt het werken in DeX-modus bijna als een hybride van een Chromebook en een Windows-laptopervaring.

Ondanks de Geekbench-scores, is de S7+ in de praktijk een van de slimste apparaten die ik ooit heb gebruikt (inclusief mobiele telefoons en laptops). Dit is grotendeels te danken aan de ultraresponsiviteit van het 120Hz-scherm, maar het toont ook zijn kracht in multitasking. Ik kon gemakkelijk een dozijn Chrome-tabbladen uitvoeren (een taak die notoir zwaar is voor systemen), Netflix op de achtergrond kijken, deze recensie typen met Google Docs en tegelijkertijd een paar kunst-apps gebruiken. Ik heb nooit haperingen gezien en ik kan vol vertrouwen zeggen dat het basisgebruik deze krachtpatser niet zal verstikken.

Zelfs het basismodel van de slate wordt geleverd met 6 GB RAM, maar als u van plan bent om op professioneel niveau te werken, zoals het uitvoeren van Adobe-apps of lichte videobewerking, wilt u misschien de 8 GB gebruiken keuze. Dit is allemaal afhankelijk van de apps die je gebruikt, omdat veel Android-apps niet precies voor elk apparaat zijn geoptimaliseerd, en je kunt hierdoor wat haperingen op app-niveau opmerken. Maar dit is niet gebaseerd op pure kracht.

De S-Pen: eenvoudig en bevredigend

De stylus die bij dit apparaat wordt geleverd, is een van de redenen waarom het zo leuk is om te gebruiken. En ja, het wordt meegeleverd, wat verfrissend is, want om de equivalente stylus met een iPad te krijgen, moet je $ 129 extra betalen voor de Apple Pencil. De S-Pen werd oorspronkelijk uitgebracht met de Galaxy Note-serie van grootformaat telefoons, en de versie die bij de Tab S7+ wordt geleverd, is vrij gelijkaardig, hoewel hij een beetje groter en een beetje zwaarder is. Dit is belangrijk om er een capabel, op kunst gericht randapparaat van te maken, en ik vond het echt bevredigend om het te gebruiken voor snelle schetsen op Autodesk Sketchbook of voor het maken van eenvoudige aantekeningen als dat nodig is.

Image
Image

De Bluetooth-functies verbeteren de functionaliteit verder, waardoor je menu's kunt oproepen met een druk op de knop aan de zijkant, en zelfs foto's kunt maken als een afstandsbediening voor een sluiter of een Powerpoint-presentatie kunt bedienen. Als je klaar bent, klikt de pen op een magnetisch paneel aan de achterkant van het apparaat om op te laden, of langs de zijkant van de tablet (hoewel deze laatste positie de stylus niet oplaadt).

Als ik moest kiezen, zou ik zeggen dat de Apple Pencil beter aanvoelt, omdat hij zwaarder is en een grotere, stevigere punt heeft. Maar omdat de S-Pen een latentietijd van 9 ms heeft, het 120Hz-scherm is gelamineerd, en omdat Wacom is getikt om de technische functionaliteit van de pen uit te breiden, voelt het echt zo dicht bij schrijven op papier als kan worden bereikt op een soepele glazen scherm.

Camera: voorspelbaar scherp

In overeenstemming met de bekwaamheid van de Galaxy-lijn, vind je een behoorlijk paar lenzen aan de achterkant: een 5 MP ultragroothoeksysteem en een 13 MP groothoeksysteem. Omdat het wordt aangedreven door de software van Samsung, krijg je geweldige bediening op professioneel niveau en een solide nachtmodus. Ik vond de camera's aan de achterkant geweldig voor het scannen van documenten en basisopnamen.

Dit is niet alleen een compacter scherm dan alles wat er in de tabletruimte is, maar het is ook AMOLED, wat betekent dat het zwart zo inktzwart en scherp mogelijk is, en de kleuren oogverblindend helder.

De camera aan de voorzijde (een 8 MP die geschikt is voor 1080p-video) is een belangrijke opvallende functie omdat deze bij veel videogesprekken zal worden gebruikt. En omdat het in het midden van de bovenste rand is geplaatst wanneer de tablet liggend is (in plaats van staand), is het eigenlijk een beter perspectief voor dit gebruik.

Batterijlevensduur: voldoende, als je voorzichtig bent

Samsung belooft tot 14 uur videoweergave op de Tab S7+, en dat is net zo'n goede maatstaf als alle andere. Als je eigenlijk alleen maar video's bekijkt met een redelijke helderheidsinstelling, dan is 14 uur vrij nauwkeurig op basis van mijn tests.

De meeste mensen kijken echter niet alleen naar video's op hun apparaat. Er zijn een paar dingen die de levensduur van uw batterij naar beneden halen. Ten eerste het enorme scherm. Omdat het zo groot en zo pixeldicht is, met HDR+-mogelijkheden, zal het, als je de helderheid ongeveer halverwege duwt, zijn batterijbeperkingen laten zien, waardoor je totaal dichter bij 8 uur komt. Dit zal ook het geval zijn als u processorintensief werk doet, zoals ontwerp, videobewerking of gamen. Ik ontdekte ook dat het apparaat bij het aansluiten van veel verschillende Bluetooth-apparaten (een veelvoorkomende verwachting, met productiviteitsrandapparatuur en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting), ook een beetje te lijden heeft van de levensduur van de batterij.

Ik kon bijna een hele dag werken zonder veel problemen, en dit alles zorgde ervoor dat deze tablet veel meer op een laptop leek dan elke andere tablet die ik heb gezien (iPads inbegrepen).

Een manier om wat sap te besparen, is door te kiezen voor de donkere modus. Omdat het een AMOLED-paneel is, helpen de donkere achtergronden om de pixels niet zo hard aan te drijven. Met dit alles probeert Samsung de levensduur te verlengen door ondersteuning voor supersnel opladen van 45 W te bieden, waardoor bijna de helft volledig kan worden opgeladen in iets meer dan 30 minuten. Het is echter belangrijk op te merken dat de power-steen in de doos geen 45W-steen is, dus als u wilt profiteren van snel opladen, moet u deze zelf meenemen.

Software en productiviteit: DeX markeert de plek

De tablet draait op Android 10.0, met Samsung's One UI-versie 2.5 er overheen gelegd. Dit maakt het een moderne ervaring wanneer het zich in de tabletmodus bevindt. Dankzij enkele multitasking-functies op gesplitst scherm en een behoorlijke optimalisatie van de liggende modus, is de software behoorlijk vriendelijk voor productiviteit. De Tab S7+ lijdt echter aan dezelfde plagen als elke andere Android-tablet, en dat is dat Android-apps gewoon niet altijd bedoeld zijn voor het grotere scherm. Ze zullen allemaal werken, maar sommige zullen er uitgerekt uitzien. Een bijzonder flagrant voorbeeld is Facebook, dus ik raad aan om met de browserversie te gaan wanneer je door je feed scrolt.

Deze tablet voelt echt als een gedifferentieerd apparaat als je hem in DeX-modus zet. Dit door Samsung ontwikkelde software-experiment begon oorspronkelijk als een manier om je Samsung Galaxy-smartphone te docken en uit te voeren in een taakbalk-gebaseerde, desktop-achtige ervaring. Dit idee is cool voor een telefoon, maar wordt oneindig veel praktischer en intuïtiever als je er gebruik van kunt maken met het prachtige 12,4-inch display op de Tab S7+. In combinatie met de extra toetsenbordafdekking ziet en voelt werken in DeX-modus bijna als een hybride van een Chromebook en een Windows-laptopervaring.

Image
Image

Je kunt al je apps openen in versleepbare, overlappende vensters, en de grootte wijzigen als dat nodig is gedurende je werkdag. Het is niet zonder problemen (sommige apps gaan niet automatisch naar de modus Volledig scherm en andere zullen last hebben van enkele visuele problemen), maar aan het eind van de dag was mijn DeX-ervaring echt opmerkelijk. Ik kon bijna een hele dag werken zonder veel problemen, en dit alles zorgde ervoor dat deze tablet veel meer op een laptop leek dan elke andere tablet die ik heb gezien (inclusief iPads).

Samsung's rudimentaire Face Unlock is hier, hoewel het niet zo veilig en nauwkeurig is als Face ID op de iPad. Er is een in-display vingerafdruksensor die echt veilig is, maar slechts een haar langzamer dan ik zou willen. Samengevouwen met de andere beveiligingsfuncties van Samsung, is dit een behoorlijk aantrekkelijk aanbod wat betreft privacy.

Gaming: de aas in het gat

Ik was op zoek naar functionaliteit die het apparaat over de rand zou duwen als een must-buy en dat is waar Xbox Game Pass van pas komt. Met de op abonnementen gebaseerde service van deze gamegigant kun je een maandelijks bedrag betalen en een lei spelen van echt geweldige Xbox-games op je console of pc. Maar met het Ultimate-niveau van het abonnement kun je die games met een app naar een Android-apparaat streamen. Op een kleinere telefoon zullen het scherm en de processor deze ervaring belemmeren, waardoor het op zijn best nieuw is. Maar op een tablet met deze eersteklas processor en dit prachtige scherm is het een echt indrukwekkende manier om triple-A-games te spelen.

Het voelt echt zo dicht bij schrijven op papier als op een glad glazen scherm kan worden bereikt.

Ik heb een paar dagen mijn DualShock 4-controller gebruikt om een Halo 4-campagne, een hele reeks indie-sidescrollers en nog veel meer te spelen. Afgezien van een paar op streaming gebaseerde haperingen (waarschijnlijk meer vanwege mijn wifi-bottleneck dan de tablet zelf), spelen de games soepel en voelen ze net zo console-kwaliteit als, nou ja, als je op een console speelt. En omdat deze service niet beschikbaar is op iOS, is dit de enige manier om een werkelijk indrukwekkende mobiele Xbox-game-ervaring te krijgen.

Accessoires: typt u

Omdat Tab S7+ wordt geleverd met zijn stylus, is het volkomen redelijk om alleen de basiseenheid te kopen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een naadloze tabletervaring te hebben met volledige artiestfunctionaliteit, direct uit de doos. Maar als je de Tab S7+ echt in de laptop-achtige productiviteitsruimte wilt brengen, heb je een toetsenbord nodig.

Er zijn veel draagbare Bluetooth-toetsenborden die goed zullen werken, maar wat accessoires van derden betreft, zijn er gewoon niet zoveel toetsenbordbehuizingen. Je zult dus vrijwel gedwongen worden om de door Samsung gemaakte toetsenbordhoes te kopen, die ongeveer $ 230 kost en in principe noodzakelijk is om het meeste uit deze tablet te halen, vooral in DeX-modus.

Image
Image

Dit toetsenbord voelt geweldig aan, maakt rechtstreeks verbinding via Pogo-pinnen en heeft een achtercover om je premium-aankoop te beschermen. Het trackpad op de toetsenbordbehuizing is daarentegen behoorlijk onhandig, waardoor een stotterende scrollervaring en een onnauwkeurige klik ontstaat. Ik raad dus ook aan om te investeren in een kleine Bluetooth-muis. Als je daar rekening mee houdt, heb je hier waarschijnlijk ook een Bluetooth-koptelefoon nodig (zullen we ooit nog een koptelefoonaansluiting zien?), Wordt dit pakket duur.

Prijs: duur, maar een fatsoenlijke prijs

Voor een basisprijs van ongeveer $ 850 is de S7+ zeker niet betaalbaar. Maar als je het vergelijkt met zoiets als de iPad Pro op ware grootte, bespaar je eigenlijk een paar honderd dollar. De bijna noodzakelijke toetsenbordafdekking is prijzig, maar de meegeleverde S-Pen betekent dat je redelijkerwijs direct uit de doos aan de slag kunt met het basispakket.

Ik wil erop wijzen dat de kleinere versie, de Galaxy Tab S7, ongeveer $ 200 goedkoper is en bijna alle functies van de S7+ in een kleiner formaat biedt. Als prijs voor u een gevoeligheid is, maar u wilt deze klasse apparaat, dan is de betere waarde te vinden in het kleinere formaat. Maar alleen al voor de kwaliteit van dit AMOLED-scherm is die $ 850 een redelijke prijs.

Samsung Galaxy Tab S7+ versus Apple iPad Pro (12,9-inch)

Apple's grootste iPad is de meest directe concurrent van de Tab S7+ vanwege het feit dat beide schermen met een hoge verversingssnelheid hebben, beide enorme prachtige schermen hebben, beide goed werken met hun toetsenbordaccessoires en beide waanzinnig hoogwaardige bouwkwaliteiten hebben.

De 12.9 iPad Pro begint echter bij ongeveer $ 1.000, terwijl de Tab S7+ begint bij ongeveer $ 150 goedkoper. Die besparing wordt nog eens overdreven als je rekening houdt met de meegeleverde S-Pen versus de meerprijs op de Apple Pencil. De software van de iPad heeft een voorsprong vanwege het aantal geoptimaliseerde apps dat beschikbaar is, maar Samsung DeX mag hier niet over het hoofd worden gezien als productiviteit een prioriteit voor u is.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste Samsung-tablets.

Een uitstekende tablet met enkele concessies

Een prachtige constructie, eersteklas ontwerp, toonaangevend scherm, responsieve 120Hz aanraakinvoer en de mogelijkheid om volledig te gamen, waardoor de Samsung Galaxy Tab S7+ een ongelooflijk aantrekkelijke tablet is. En voor ver onder de prijs van een vergelijkbare iPad Pro, bespaar je behoorlijk wat geld en krijg je een S Pen op de koop toe.

Specs

  • Productnaam Galaxy Tab S7+
  • Product Merk Samsung
  • UPC B08FBPRY3N
  • Prijs $849.99
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 1,22 lbs.
  • Productafmetingen 7,28 x 11,22 x 0,22 inch.
  • Kleur Mystic Silver, Mystic Black, Mystic Bronze
  • Opslagopties 128GB-1TB/6GB-8GB RAM
  • processor Snapdragon 865+
  • Super AMOLED HDR weergeven+
  • Batterijlevensduur 14 uur (varieert sterk met gebruik)
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: