Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn mooier dan ze eruitzien

Inhoudsopgave:

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn mooier dan ze eruitzien
Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn mooier dan ze eruitzien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onindrukwekkend exterieur maskeert een geweldig geluid.
  • Snelkoppelingen in zowel ruisonderdrukking als NFC-synchronisatie zijn fantastisch.
  • App biedt tal van opties en instellingen om mee te spelen.
Image
Image

De Soundcore Life Q30 is een hoofdtelefoon die eruitziet als een hoofdtelefoon. Toegegeven, ontwerpers hebben niet veel om mee te werken; ze hebben twee oorschelpen en een riem die over je hoofd gaat, en ik moet er nog een zien die me in mijn tracks stopt met hun geweldige ontwerp. Maar toen ik de effen zwarte behuizing uitpakte om een effen zwarte koptelefoon met een paar glanzende, gouden highlights te onthullen, zei ik: "Oké."

Ze zijn niet lelijk. Ze zien er helemaal goed uit. En misschien willen mensen niet dat hun geluidsapparatuur veel aandacht trekt als ze gewoon rustig in de bus proberen te rijden. Maar ik moet toegeven dat mijn verwachtingen vanaf de eerste indruk een beetje laag waren.

Achter de buitenkant van vanille gaan echter enkele kenmerken van gezouten karamel schuil. Denk niet te diep na over deze metafoor.

Sla jezelf niet voor je hoofd met je telefoon

Het eerste dat u met een Bluetooth-koptelefoon moet doen, is deze volledig opladen. Dat deel is niet interessant, nooit. Maar het tweede dat u met een Bluetooth-koptelefoon moet doen, is deze synchroniseren met uw telefoon, en dan gaat de Q30 met zijn tijd mee.

De functies, bruikbaarheid en geluidskwaliteit maken het de moeite van het proberen waard.

Je kunt de gebruikelijke methode gebruiken om de hoofdtelefoon in de synchronisatiemodus te zetten en ze vervolgens te kiezen uit een lijst in het Bluetooth-menu van je telefoon, maar als je een half dure telefoon hebt, kun je het nog sneller doen.

Android-bezitters (sorry, Apple-fans) die kunnen synchroniseren via NFC, kunnen hun telefoon tegen de juiste kop houden, en de twee zullen onmiddellijk beginnen te communiceren. Of je kunt doen wat ik deed en per ongeluk een Google Pixel 3 XL in het harde plastic van de koptelefoon slaan terwijl je hem draagt, wat zelfs de ruisonderdrukkingsmogelijkheden van de Q30 te boven gaat. Welke kant je ook op wilt, het werkt prima, maar mijn trommelvlies en ik kunnen dat laatste niet aanbevelen.

Bedien de Annuleren

NFC-synchronisatie is een leuke en handige functie, maar niet iedereen kan het gebruiken. Maar het vermogen van de Q30 om geluid van buiten je hoofd buiten te sluiten is voor iedereen, en er zijn tal van manieren om dit te doen.

Nogmaals, je hebt meerdere manieren om deze functie te beheren. Je kunt de NC-knop op de linkercup gebruiken om te schakelen tussen de modi "noise-cancelling" en "transparency", waarbij de laatste de ingebouwde microfoons gebruikt om je te laten horen wat er buiten de koptelefoon gebeurt. Het is een goede functie die je ervan moet weerhouden ongemakkelijk te schreeuwen tegen mensen die alleen willen weten wanneer de bus aankomt.

Image
Image

Maar als je op mij lijkt, is het onmogelijk om knoppen op koptelefoons bij te houden, vooral als je ze niet kunt zien omdat ze op je hoofd zitten. Na verloop van tijd kan ik op gevoel aan elke lay-out wennen of, als dat niet lukt, de knop krijgen die ik nodig heb in drie, misschien vier pogingen, tops. Maar de Q30 heeft daar een coole manier omheen.

Door de rechterkop een paar seconden aan te raken, kun je schakelen tussen de twee modi. Het is veel gemakkelijker, handiger en direct cooler dan het gebruik van de knop, zelfs als je die knop bij de eerste poging kunt vinden.

App-y tot ziens

Omdat Life Q30 een stukje technologie is dat in de afgelopen 20 jaar is uitgebracht, heeft het een bijbehorende app voor zowel iOS als Android. De app dekt het grootste deel van het aanbod van Soundcore, dus als je al een van de apparaten van het bedrijf bezit, ben je er misschien al bekend mee. Als je dat echter niet bent, doet het genoeg om zijn bestaan te rechtvaardigen.

De twee belangrijkste dingen waarvoor je de app zult gebruiken, zijn het instellen van het type ruisonderdrukking en het aanpassen van de geluidsniveaus. Life Q30 heeft drie modi om de buitenwereld buiten te sluiten, en elk van hen richt zich op een specifiek type geluidsoverlast. Transportmodus richt zich op low-end interferentie zoals motor- en weggeluiden; Binnenmodus werkt om dingen op het middenniveau zoals stemmen te elimineren; Buitenmodus "vermindert omgevingsgeluid onderweg voor stillere stadsruimten", wat goed klinkt, maar vrij niet-specifiek is.

Image
Image

Omdat we in een sociaal afstandelijke wereld leven, kreeg ik niet veel kansen om deze modi in hun beoogde omgevingen te testen. Ik heb echter een aantal basistests gedaan, zoals mijn torenventilator op de hoogste stand zetten, mijn magnetron laten draaien en de vampierfilm The Lost Boys uit 1987 op mijn tv zetten, zowel voor de lol als voor de wetenschap. Alle drie de modi verminderden de verschillende geluiden dramatisch en tot verschillende niveaus, maar ik zag niet veel verschil tussen hen. In principe werkten ze allemaal, en welke je ook gebruikt, het komt goed.

Met de equalizer kun je acht schuifregelaars aanpassen die lage, midden- en hoge tonen weergeven. Als je niet bekend bent met de waarden, kan het wat experimenteren vergen om precies te begrijpen wat je doet, maar je kunt aanpassingen maken terwijl een nummer wordt afgespeeld en het verschil meteen horen. Het is een eenvoudig systeem en het werkt goed.

Hoe klinkt dat?

Uiteindelijk beoordelen we koptelefoons op hoe leuk we vinden wat er uit komt, en Life Q30 heeft een geweldig geluid, vooral nadat ik wat kleine aanpassingen heb gemaakt met behulp van de in-app-equalizer. De standaardinstelling was niet slecht, maar ongeveer 10 seconden spelen met de schuifregelaars maakte het een heel goede ervaring.

Als je een statement wilt maken of een "sexy" audioapparaat wilt pakken, zal de Life Q30 geen indruk op je maken. Maar de functies, bruikbaarheid en geluidskwaliteit maken het de moeite van het proberen waard, vooral voor de prijs van $ 80.

Aanbevolen: