Hoe een.Edu-e-mailaccount te krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe een.Edu-e-mailaccount te krijgen
Hoe een.Edu-e-mailaccount te krijgen
Anonim

Het.edu-adres is gereserveerd voor onderwijsinstellingen en het is gebruikelijk dat mensen een van deze adressen hebben naast een persoonlijk adres. Ze worden uitgegeven door scholen vanaf de basisschool tot en met de graduate school. Laten we eens kijken waarom je er misschien een voor jezelf zou willen hebben, en hoe je dit kunt aanpakken.

Waarom een .edu-e-mailadres overwegen?

Waarom zou iemand een.edu-adres gebruiken in plaats van een enkel persoonlijk adres? Er zijn een aantal redenen waarom je dat zou willen.

Het is verplicht

Ten eerste moet je er een hebben, omdat je een huidige student bent van die specifieke school. Deze accounts zijn belangrijk voor leerlingen omdat ze een van de belangrijkste manieren zijn om berichten van de school te ontvangen over lessen, registratie, enz. Studenten zullen dit account waarschijnlijk ook gebruiken om opdrachten in te leveren.

Als je een leraar bent, of een ander lid van het administratief personeel, is dit in feite je werk-e-mail.

Professioneeler

Als je je persoonlijke e-mail leuk vindt, kun je een.edu-adres gebruiken wanneer je e-mails in een meer professionele context wilt verzenden. Als u dit adres bijvoorbeeld gebruikt voor het zoeken naar een baan, kunnen recruiters van tevoren weten waar u naar school bent gegaan, en het maakt een betere eerste indruk dan een e-mail van "[email protected]."

Bovendien kunnen deze, net als elk ander gratis e-mailadres, handig zijn om spam op uw primaire adres te verminderen.

Kortingen

Een geldig.edu-e-mailadres ontgrendelt educatieve kortingen op verschillende producten en diensten. Hoewel deze kortingen meestal een actieve inschrijving vereisen, is het in veel gevallen alleen de aan- of afwezigheid van een.edu-adres dat de korting autoriseert.

Bottom Line

Studenten en medewerkers hoeven waarschijnlijk helemaal niets te doen. Zodra je met je baan als leraar begint of je registreert voor je eerste lessen, krijg je waarschijnlijk een adres toegewezen. Voor medewerkers is het account toegankelijk zolang je bij de instelling bent. In veel gevallen hebben studenten levenslang toegang tot hun account, of totdat het een bepaalde periode na het afstuderen niet wordt gebruikt.

Hoe krijg ik een.edu-e-mailadres als je alumni bent

Veel scholen stellen.edu-adressen beschikbaar voor afgestudeerden, en vanuit het perspectief van een standaard e-mailaccount zullen ze prima van pas komen. Als je een van deze accounts wilt hebben, kun je het beste beginnen door te zoeken op de website voor alumnirelaties van je school.

Als een gratis.edu-e-mailadres een van de voordelen is die ze bieden, zal dat waarschijnlijk op de voorgrond staan. Als je het daar niet kunt vinden, overweeg dan om het alumnirelatiebureau even te bellen. Het proces kan zo simpel zijn als het indienen van een formulierverzoek bij de IT-afdeling van de school.

Image
Image

Het kan zijn dat je moet verifiëren dat je een leerling van de school was door enkele basisvragen te beantwoorden. Veelvoorkomende zijn het afstudeerjaar, het student-ID-nummer of het burgerservicenummer. Waarschijnlijk wordt u ook om een alternatief e-mailadres gevraagd voor accountherstel. Nadat je het verificatieproces hebt doorlopen, sturen de meeste systemen je een uitnodiging voor het e-mailsysteem van de school.

Voor cloudsystemen zoals Gmail of Microsoft Exchange omvat het inschrijvingsproces ofwel een link waarmee je toegang krijgt tot het systeem of je eerste wachtwoord kunt instellen, of instructies voor het instellen van een e-mailclient om verbinding te maken met de servers van de school.

Kenmerken van.edu-e-mailadressen

Een.edu-adres werkt net als elk ander e-mailadres dat je hebt. Er zijn echter een paar kanttekeningen die u in gedachten kunt houden:

  • E-mailsysteem: Net als een werkaccount, zit je vast aan het e-mailsysteem dat je school verkiest. Sommige gebruiken mogelijk Gmail-, Exchange- of lokale e-mailservers die vereisen dat u e-mail opha alt via de oude POP3- of IMAP-protocollen.
  • Accountvoordelen: Alumni-accounts hebben mogelijk niet dezelfde voordelen als een huidige studentenaccount. Als uw school bijvoorbeeld uw e-mailaccount gebruikt om u aan te melden bij andere services, krijgt u met uw alumni-account mogelijk geen toegang tot de wifi van de school. Elke instelling biedt verschillende voordelenpakketten aan alumni.
  • Kenmerken: Alumni- en.edu-accounts hebben mogelijk ook niet alle functies van "gewone" accounts. Huidige studenten en medewerkers moeten bijvoorbeeld beschikken over een behoorlijke hoeveelheid opslagruimte die beschikbaar is voor het verzenden of ontvangen van opdrachten, enz., maar alumni-accounts hebben niet dezelfde vereiste, althans vanuit het oogpunt van de school.
  • Accountduur: Uw alumni-account is mogelijk niet voor altijd beschikbaar. E-mailaccounts nemen bronnen in beslag die anders zouden kunnen worden uitgebreid tot huidige studenten. Hoewel de meeste scholen deze graag aan alumni aanbieden, zullen ze ze net zo graag terugnemen als ze het gevoel hebben dat ze niet worden gebruikt. Als je je aanmeldt voor een van deze accounts, log dan regelmatig in zodat het niet inactief lijkt.

Aanbevolen: