Waarom verzending op groene maandag te laat kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom verzending op groene maandag te laat kan zijn
Waarom verzending op groene maandag te laat kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Groene maandag v alt dit jaar op 14 december en staat bekend als de laatste dag om te winkelen om aanbiedingen en kortingen te krijgen en verzending op tijd voor 25 december te ontvangen.
  • Retail-experts zeggen dat de schattingen voor verzending dit jaar per winkel zullen verschillen vanwege de pandemie.
  • Om vertragingen bij de verzending te voorkomen, moet u uw aankopen voor de feestdagen zo snel mogelijk doen, vooral als u van plan bent online te winkelen.
Image
Image

De laatste grote online winkeldag van het jaar - ook bekend als Groene Maandag - komt snel dichterbij, maar winkelexperts waarschuwen dat shoppers dit jaar vanwege de pandemie op meer vertragingen in de verzending moeten worden voorbereid.

In 2007 bedacht door eBay, is Groene Maandag de tweede maandag in december, wanneer veel winkeliers laatste kortingen en aanbiedingen aanbieden voor last-minute shoppers. Dit jaar v alt Groene Maandag op 14 december, maar dat betekent niet dat je tot die dag moet wachten om te winkelen.

"Het is onduidelijk of dat voor sommige mensen nog steeds een 'laatste dag' zal zijn, aangezien we dit jaar wat verschillen tussen retailers zullen zien", Katherine Cullen, de senior director of industry and consumer insights bij de National Retail Federation (NRF), vertelde Lifewire in een telefonisch interview. "Wat we mensen adviseren om dit jaar vroeg te winkelen, vooral als je online winkelt."

Hoe is groene maandag anders dit jaar?

Hoewel Black Friday en Cyber Monday veel populairder en winstgevender zijn dan Green Monday, is deze last-minute winkelvakantie geschikt voor shoppers die op zoek zijn naar de laatste deals en kortingen van het kerstinkopenseizoen.

Groene maandagdeals zijn voor het grootste deel op veel van dezelfde plaatsen te vinden als Black Friday- of Cyber Monday-deals. Retailers zoals Target, Overstock.com en Best Buy zijn allemaal van plan om dit jaar Green Monday-kortingen aan te bieden.

Image
Image

Deskundigen zoals Cullen zeggen echter dat consumenten de winkeldeadline van Groene Maandag niet ter harte moeten nemen om hun cadeaus op tijd voor de feestdagen te ontvangen.

"Veel retailers adviseren klanten om voor 4 december te bestellen," zei ze.

In werkelijkheid hebben retailers geen controle over de rederijen. De deadlines voor pakketten om op tijd te zijn voor 25 december zijn 15 december voor UPS en FedEx, en 18 december voor First Class Mail met de United States Postal Service.

NBC Today meldde dat Shipmatrix Inc. zegt dat er tussen Thanksgiving en Kerstmis elke dag meer dan 86 miljoen pakketten zullen worden verzonden, dat is 18 miljoen meer per dag dan vorig jaar.

Toenemende eisen en ongekende vertragingen hebben ertoe geleid dat meer mensen dan ooit online winkelen voor de feestdagen. Cullen zei dat de NRF meer dan 186 miljoen consumenten online zag winkelen tijdens het Thanksgiving-winkelweekend.

"Alleen online shoppers zijn dit jaar met 44% gestegen", zei ze. "Bovendien overschreed het aantal online shoppers voor Black Friday voor het eerst de 100 miljoen, wat natuurlijk een gevolg is van de pandemie."

Wat moeten last-minute shoppers weten?

Terwijl retailers al maanden plannen hebben voor een online-gecentreerd winkelseizoen voor de feestdagen, is de gemiddelde consument misschien niet voorbereid.

"Een paar weken voor Thanksgiving hoopten consumenten om in de winkel te winkelen, omdat velen deelnemen aan die kersttraditie," zei Cullen. "Mensen realiseerden zich dat het veiliger en gezonder was om online te winkelen, en de deals waren in veel gevallen hetzelfde, zowel online als in de winkel."

Image
Image

Als jij het type bent dat wacht tot het laatste moment om te winkelen voor de feestdagen, zegt Cullen dat het nu tijd is voor actie.

"Doe je onderzoek en kijk naar wat de retailers waarvan je wilt kopen, zeggen over hun verzenddeadlines", zei ze. "We hebben gezien dat retailers zeer openhartig zijn over verzending."

En als je het uitstelt tot voorbij het punt van het halen van de verzenddeadlines voor online winkelen, zei Cullen dat er andere pandemievriendelijke opties zijn, zoals 'express winkelen' of contactloos ophalen.

"Als je last hebt van deadlines op het laatste moment, kijk dan naar online kopen, afhalen in de winkel of afhalen aan de stoeprand," zei ze. "Verzenden is niet uw enige optie."

Aanbevolen: