Samsung Galaxy Tab S7 Review: een mid-tier tablet voor Android-fans

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Tab S7 Review: een mid-tier tablet voor Android-fans
Samsung Galaxy Tab S7 Review: een mid-tier tablet voor Android-fans
Anonim

Bottom Line

Ondanks enkele door Android aangestuurde softwareproblemen, is deze tablet een zeer overtuigend argument tegen de iPad.

Samsung Galaxy Tab S7

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Tab S7 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung Galaxy Tab S7 is een van Android's beste inzendingen in de tabletruimte. Voorafgaand aan de release worstelde de niet-Apple-tabletmarkt met een aantal identiteitscrises: softwareproblemen, gebrek aan acceptatie door ontwikkelaars en enigszins onopvallende hardware.

De Galaxy Tab S7 (en zijn grotere tegenhanger, de S7+) lijkt eindelijk het probleem van de Android-tablet te hebben geperfectioneerd, door een echt premium concurrent in de hardwareruimte voor de iPad Pro te bieden, evenals een paar softwaretrucs dat zou het misschien een levensvatbare laptopvervanger kunnen maken. Ik pakte de basiseenheid in Mystic Silver, samen met de door Samsung ontworpen toetsenbordcover om te zien hoe goed dit een premium tablet is.

Image
Image

Ontwerp: schoon, eenvoudig en premium

Een van de belangrijkste barrières die je moet oversteken voor de premium tabletruimte, is dat je apparaat er net zo premium uitziet en aanvoelt als een iPad Pro. De Galaxy Tab S7 is buitengewoon goed ontworpen en kiest voor een volledig aluminium, unibody-ontwerp met een groot, glanzend glazen scherm en zeer kleine randen aan de voorkant. Er is hier geen knop aan de voorkant, een volumeknop aan de zijkant en een slaap / waak-knop die ook dienst doet als vingerafdruksensor.

Een interessant ontwerpelement is de glanzende buitenrand van de constructie, want in plaats van een hoogglanzende textuur heeft het een machinaal bewerkt, geborsteld oppervlak. Dit geeft de scherpe, vierkante randen een extra kleine designknik. Ik vind het ook erg leuk hoe eenvoudig de officiële boekomslag met toetsenbord eruitziet, met een kunstleertextuur en een ultradun profiel met magneetbevestiging.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: echt veel aandacht voor detail

Als het gaat om mobiele technologie, is Samsung een van de weinige merken die inherent begrijpt hoe ze apparaten kunnen maken die premium aanvoelen. Dat feit is aanwezig, in schoppen, op de Tab S7 en Tab S7+. De stevige aluminium constructie met geborstelde, getextureerde zijkanten ligt geweldig in de hand, terwijl het Gorilla Glass dat het scherm bedekt, behoorlijke bescherming moet bieden tegen krassen en lichte deuken.

Image
Image

Je zult hier geen IP-classificatie vinden, wat geldt voor de meeste tablets die niet worden gefactureerd als robuuste apparaten. Ik wil ook opmerken dat, omdat de leisteen ongeveer 0,25 inch dik is, de slankheid nog minder duurzaamheid kan opleveren als je hem gewoon in je tas gooit. Om deze reden raad ik ten zeerste een geval van een soort aan. Hoewel de meeste Samsung-hoesjes dun zijn, hebben ze het gevoel dat ze een behoorlijke hoeveelheid valbescherming bieden.

Display: Scherp en zeer helder

Een van de grootste verschillen tussen de Tab S7 en de Tab S7+ (misschien wel het enige verschil van enig gevolg) is het scherm. Waar de Tab S7+ een 12,4-inch scherm heeft, heeft de S7 een kleiner 11-inch scherm, waardoor het het meer draagbare apparaat is. De S7 biedt echter geen AMOLED-paneel zoals de S7+, maar gaat in plaats daarvan voor een LTPS TFT LCD.

Op het eerste gezicht betekent dit dat het scherm van de Tab S7 technisch gezien minder premium is. Hoewel het waar is dat een AMOLED-paneel je veel sterkere zwarttinten en levendigere kleuren geeft, heeft Samsung heel goed werk geleverd met het LCD-paneel op de standaard S7. Met een resolutie van 2560x1600 is de pixeldichtheid eigenlijk redelijk scherper dan die van de iPad Pro, en dankzij de 500 nits helderheid ziet dit scherm er net zo levendig en scherp uit als het AMOLED-scherm van zijn grotere broer.

Het scherm staat op 16:10, waardoor het erg smal aanvoelt als je het in portretstand houdt, maar het voelt erg passend bij het bekijken van breedbeeldvideo zoals films of tv-programma's. Als je het meest premium scherm wilt dat je op een tablet kunt krijgen, moet je de Tab S7+ gebruiken, maar dit LCD-scherm is scherp, helder, levendig en nauwkeurig en zal zeker premium aanvoelen.

Image
Image

Het andere opvallende kenmerk van deze klasse tablets is de aanwezigheid van een verversingssnelheid van 120 Hz. De nieuwste iPad Pro's beschikken over deze technologie (ze noemen het ProMotion) en beide Tab S7's bieden het aan. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat uw video's soepeler worden weergegeven en dat alle acties die u op uw tablet uitvoert, veel soepeler aanvoelen. Dat komt omdat het aantal keren dat het scherm bewegingen en invoer bemonstert (of ververst) veel hoger is dan bij een gemiddelde smartphone. Zelfs de nieuwste iPhones hebben een verversingssnelheid van 60 Hz. Als je dit combineert met de lage latentie van de opnieuw ontworpen S-Pen, krijg je ook een supervloeiende teken- en notitie-ervaring.

Configuratieproces: Android-vriendelijk, met enkele Samsung-complicaties

Als je ooit een Android-apparaat hebt ingesteld, zullen deze stappen redelijk bekend voorkomen, vooral als je al een Google-account hebt om in te loggen. Er zal de optie zijn om een andere tablet of telefoon te "klonen", zodat u apps vooraf kunt downloaden, contacten kunt importeren, foto's kunt overbrengen, enz. Als u ervoor kiest om helemaal opnieuw te beginnen, wordt u direct in het besturingssysteem geplaatst, gratis om te downloaden wat je maar wilt, maar je moet wel handmatig inloggen.

In echte vlaggenschip-Android-mode is er een overvloed aan opties om je ervaring persoonlijker te maken. Ik raad aan om de biometrie in te stellen (de vingerafdruksensor van de S7 bevindt zich op de zijknop en de gezichtsherkenning werkt goed) en je S-Pen-functies aan te passen. Ik raad ook aan om de opties van het zijmenu door te nemen, omdat je hier een aantal app-favorieten kunt instellen, waaronder enkele multitasking-paren waarmee je automatisch sets apps kunt openen in de modus voor gesplitst scherm.

Prestaties: Pittig zonder veel vertraging

De Tab S7 wordt aangedreven door Qualcomm's Snapdragon 865+ processor - in wezen de snelste mobiele chip op de markt buiten Apple's eigen Bionic-serie tablet-chips. Om eerlijk te zijn, doet de A12X-chip van de iPads het beter bij onbewerkte CPU-scores. Geekbench zet de Tab S7 bijvoorbeeld rond de 900 op single-core en meer dan 2700 op multi-cores. Dit zijn respectabele cijfers, om eerlijk te zijn, maar de iPad Pro ha alt routinematig meer dan 1.000 op de single-core score en meer dan het dubbele van het aantal van de S7 met multi-core.

Image
Image

Het verhaal gaat niet (en zou ook niet moeten gaan) over benchmarks in een vacuüm. Het gaat erom hoe de tablet aanvoelt in het dagelijks gebruik. De Tab S7 is buitengewoon pittig tijdens normaal gebruik. Dingen zoals surfen op het web, YouTube en algemene productiviteitstaken voelen allemaal net zo vloeiend aan als je zou verwachten op een standaardlaptop of op een iPad Pro. Dit is te danken aan zowel de Snapdragon-processor van het hoogste niveau en de 6 GB RAM die standaard wordt geleverd in de basisversie (hoewel je het tot 8 GB kunt verhogen met modellen met een hogere specificatie), maar ook aan het 120 Hz-scherm.

In veel opzichten zal de high-refresh-weergave de haperingen die je gewend bent met langzamere schermen gladstrijken. Ik zal later ingaan op de grafische verwerking in het spelgedeelte, maar de Adreno 650 lijkt perfect in staat om bijna elke druk aan te kunnen die ik erop probeerde uit te oefenen. De eenheid die ik heb wordt geleverd met een capaciteit van 128 GB, maar beide Tab S7's kunnen worden geconfigureerd tot 1 TB. Dit voelt een beetje overbodig omdat elke Tab S7 ook wordt geleverd met een microSD-kaartslot voor opslaguitbreiding.

De S-Pen: een slim hulpmiddel zonder extra kosten

De meeste high-end tablets worden tegenwoordig geleverd met de verwachting dat je ze kunt gebruiken voor ten minste standaard digitaal ontwerpwerk. Dat betekent in de meeste gevallen het gebruik van een stylus om te schetsen. De iPad Pro-lijn heeft een uitstekende pencompatibiliteit, maar je moet de Apple Pencil apart kopen (wat $ 129 extra kost).

Een van de grootste verkoopargumenten van de Tab S7 is dat hij wordt geleverd met de S-Pen, en dankzij minder dan 9 ms latentie van de pen en de 120Hz vloeibaarheid van het scherm, voelt hij indrukwekkend responsief en zacht. De pen zelf is groter dan de tegenhanger van de Galaxy Note-serie, maar een stuk kleiner en lichter dan de Apple Pencil.

Image
Image

Als je me erop aandrong, zou ik zeggen dat ik de voorkeur geef aan het gevoel van de stylus van Apple, omdat deze iets dikker en iets zwaarder is. Maar de extra Bluetooth-functionaliteit op de S-Pen (gebruiken als een sluiterafstandsbediening voor de camera of een manier om muziek af te spelen/pauzeren) maakt het een aantrekkelijker productiviteitstool. Ik vind het ook leuk dat het magnetisch op de achterkant klikt om op te laden en veilig wordt afgedekt door de toetsenbordbehuizing in plaats van gewoon gevaarlijk op de zijkant in je tas te zitten zoals op de iPad Pro.

Camera's: genoeg om je over de streep te trekken

Camera's op een tablet zijn het mikpunt van veel grappen geworden, en het is waar dat het er gek uitziet om een gigantische tablet omhoog te houden om een selfie te maken in een nationaal park. In het geval van de kleinere Galaxy Tab S7 vind ik het eigenlijk minder omslachtig om foto's te maken. Omdat het een 11-inch scherm is, is het niet de grootste tablet ter wereld, en omdat de beeldverhouding vrij smal is in portretmodus, voelt het eigenlijk minder onhandig om het uit te houden voor wat snelle foto's.

De beschikbare camera's aan de achterzijde zijn een 13 MP standaard groothoeksysteem naast een 5 MP ultrawide. Ze zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met wat je op eerdere generaties Galaxy-telefoons aantreft, en omdat de fotosoftware van Samsung hier is inbegrepen, krijg je toeters en bellen zoals professionele bedieningselementen, nachtmodus en meer. Samsung is gegaan met een 8 MP groothoeklens aan de voorkant, die eigenlijk heel solide is voor videogesprekken. En omdat het op de bovenste middelste rand is geplaatst wanneer de tablet in de liggende modus staat, is hij veel beter geplaatst dan op de meeste tablets die aan de zijkant eindigen als je ze in de liggende modus zet.

Batterijlevensduur: Indrukwekkend betrouwbaar

Als het AMOLED-paneel het belangrijkste verkoopargument is op de Tab S7+, dan is de levensduur van de batterij het opvallende kenmerk van de standaard Tab S7. Dat is ook geen toeval, want de Tab S7 maakt gebruik van LCD-technologie en dat LCD-scherm is veel kleiner, dus de batterij hoeft lang niet zo hard te werken om uw kijkervaring geweldig te houden. Dit lijkt misschien vreemd omdat de 8.000 mAh-batterij in de Tab S7 kleiner is dan de 10.000 mAh die op de Tab S7+ wordt aangeboden. Maar omdat het LCD-scherm zoveel efficiënter is, zelfs bij redelijke helderheidsniveaus, kon ik gemakkelijk de 15 uur gebruik van de tablet halen die Samsung op zijn websites belooft.

Image
Image

Het andere ding om hier te overwegen is het feit dat Samsung zijn Super Fast Charging-functionaliteit heeft opgenomen via de USB-C-poort. Maar omdat er geen 45W-oplaadsteen in de doos zit, moet je die van jezelf voorzien om die snelheden te halen. Ik was gemakkelijk in staat om volledig op te laden (van bijna nul) met slechts ongeveer 2 uur aangesloten.

Software en productiviteit: een grote thuiswedstrijd voor Samsung

De belangrijkste reden dat de markt Android-tablets lang niet zo fervent heeft geadopteerd als iPads, is omdat Android-tablets Android-telefoon-apps gebruiken die met terugwerkende kracht zijn gecoöpteerd voor de tablet-ervaring. In tegenstelling tot het Apple-ecosysteem, waar veel ontwikkelaars iPad-specifieke ervaringen hebben gecreëerd, zijn Android-apps telefoon-apps en voelen ze soms uitgerekt aan, en in sommige gevallen worden ze zelfs niet geopend in de liggende modus op een tablet. Dit is iets waar je aan kunt wennen, maar je zult moeten worstelen met het gebrek aan ontwikkelaarsoptimalisatie in tabletmodus.

Waar Samsung heeft geprobeerd wat waarde toe te voegen, is het DeX-platform. Wat oorspronkelijk was ontworpen als een manier om je Samsung-telefoon te docken voor gebruik met een monitor op volledig scherm, ziet nieuw leven in het tabletformaat. Als je de Samsung-toetsenbordcover hebt, kun je een functietoets gebruiken om rechtstreeks in DeX te starten, wat in feite gewoon een Windows / Chrome OS-achtige skin over de Android-ervaring plaatst.

Hoewel de grotere Tab S7+ net wat aan de prijzige kant aanvoelt, bevindt de Tab S7 zich stevig in het midden van de tabletruimte.

Dit geeft je de taakbalk die je gewend bent en de mogelijkheid om apps en browsers te openen in overlappende vensters, net zoals je zou doen op een laptop. Hoewel er zeker enkele problemen moeten worden opgelost (sommige apps herkennen sneltoetsen en tekstselectie niet, en sommige software laat je niet eens het formaat van het venster wijzigen), was ik zeer verrast over hoe "laptop-y" de Tab S7 voelt zich in deze modus.

Ik kon een volledige werkdag perfect functioneren met alleen deze Android-tablet, wat voor de meeste gebruikers het geval zou moeten zijn, tenzij ze specifieke desktopsoftware nodig hebben. Het is een leuke manier om het beste van alle werelden in uw tablet-ervaring te brengen, zonder een bevredigende tablet-ervaring op te offeren.

Gaming: iets heel opmerkelijks

Mobiel gamen heeft een lange weg afgelegd, maar het voelt nog steeds als de kleinste gemene deler, in plaats van iets om echt op te focussen. De iPad bestrijdt dat met uitstekende verwerkingskracht en een solide scherm, waardoor je meer meeslepende games op een tablet kunt spelen dan op je iPhone. Android heeft enkele opties in de Play Store die je een geweldige tablet-game-ervaring zullen geven (Call of Duty Mobile is een goed geoptimaliseerd voorbeeld), en hoewel de benchmarks van de Snapdragon 865+ niet zo goed zijn als die van de iPad, het zou moeilijk zijn om hier een prestatieverschil te zien.

De Tab S7 wordt aangedreven door Qualcomm's Snapdragon 865+ processor - in wezen de snelste mobiele chip op de markt buiten de eigen Bionic-tabletchips van Apple.

Kortom, de Tab S7 speelt vrijwel vlekkeloos elk mobiel spel. Wat ik het meest indrukwekkende aspect van de gamevergelijking voor Android-tablets vind, is de aanwezigheid van Xbox Game Pass en Stadia. Deze twee op abonnementen gebaseerde spelplatforms bieden beide ondersteuning voor Android-apps. Ik heb geen Xbox One, zoals ik met een PS4 van de laatste generatie ging, maar omdat ik mijn DualShock 4-controllers op mijn Tab S7 kan aansluiten, kan ik Xbox-exclusives via de cloud streamen met geweldige titels zoals Halo en Gears of War, met mijn Android-tablet, alles besturen met een PlayStation-controller.

Deze bizzarro-combinatie werkt verrassend goed, met heel weinig grafische haperingen, zolang je maar betrouwbare wifi hebt. En omdat Apple erg streng is over wat er in de App Store komt, zul je de XCloud-app waarschijnlijk niet snel op je iPad vinden. Een duidelijke overwinning voor de Tab S7-lijn.

Image
Image

Accessoires: verkrijg het toetsenbord

Er zijn enkele uitzonderingen van grotere merken zoals Speck en Incipio, maar als je een Pogo-aangesloten toetsenbordcover wilt, moet je in principe de officiële Samsung Keyboard Cover kopen. Ik heb dit accessoire aan mijn Tab S7 toegevoegd, hoewel het ongeveer $ 200 kost, en het heeft mijn ervaring met deze tablet echt verrijkt. Ten eerste beschermt het de voor- en achterkant met een eersteklas, leerachtige schaal die ook een opklapbare bekleding heeft om te voorkomen dat de magnetisch bevestigde S Pen eraf v alt in uw tas.

Bij gebruik van de standaard in laptopmodus, is het toetsenbord eigenlijk een genot om op te typen, hoewel ik moet zeggen dat mijn enorme vingers moeite hadden met het navigeren op het kleinere toetsenbord van de Tab S7 (het grotere onroerend goed van de Tab S7+ voelt natuurlijker aan). Een nadeel hier is het trackpad op het toetsenbord, omdat het een stevige klik heeft en een sporadische registratie van gebaren zoals scrollen. Om deze reden raad ik een externe Bluetooth-muis aan en het trackpad uit te schakelen, omdat dit je DeX-ervaring enorm zal helpen.

De Tab S7 is buitengewoon pittig tijdens normaal gebruik. Dingen zoals surfen op het web, YouTube en algemene productiviteitstaken voelen allemaal net zo vloeiend aan als je zou verwachten op een standaardlaptop of op een iPad Pro.

Zonder een koptelefoonaansluiting heb je ook een Bluetooth-koptelefoon nodig om wat deuntjes op gang te krijgen, hoewel de AKG-afgestemde quad-luidsprekers aan boord eigenlijk best goed zijn. Tot slot, als je meer opslagruimte wilt, is er een microSD-kaartsleuf, wat een extra accessoire-uitgave kan zijn waar je rekening mee moet houden.

Bottom Line

Hoewel de grotere Tab S7+ net een beetje aan de prijzige kant aanvoelt, bevindt de Tab S7 zich stevig in het midden van de tabletruimte. De tablet zelf, in de basis, niet-5G-configuratie, draait rond de $ 650, en kan vaak voor $ 100 goedkoper worden gekocht. Het wordt geleverd met de S-Pen, waardoor het een nog betere deal is in vergelijking met de $ 700 iPad Pro waarvoor je de Apple Pencil apart moet kopen. Over het algemeen denk ik dat dit echt een geweldige deal is voor een pittige tablet die erg premium aanvoelt.

Samsung Galaxy Tab S7 versus Apple iPad Air 4

Hoewel de Tab S7-lijn vaak naast de iPad Pro's van 2020 wordt geplaatst, denk ik dat de recentere vierde generatie iPad Air een betere vergelijking is. De prijzen zijn beter vergelijkbaar, de ontwerpen lijken erg op elkaar en zelfs de verwerkingskracht is in-line, hoewel je waarschijnlijk betere multi-coreprestaties krijgt op de Tab S7. Als je een betere adoptie van tablet-apps nodig hebt of gewoon het Apple-ecosysteem nodig hebt, ligt de keuze daar voor de hand. Maar slaap niet op de waarde die u kunt krijgen met de Galaxy Tab S7.

Kijk eens naar enkele van de andere beste Samsung-tablets die je kunt kopen.

De beste mid-tier Android-tablet, zonder twijfel

Samsung heeft duidelijk gemaakt dat de Galaxy Tab S7+ met zijn AMOLED-paneel hier de premium-optie is, terwijl de Tab S7 de premium-to-mid-optie is. Het scherm is niet zo rijk, maar bijna al het andere, van eersteklas verwerking en een eersteklas bouwkwaliteit tot uitstekende luidsprekers en een geweldige batterijduur, is enorm.

Specs

  • Productnaam Galaxy Tab S7
  • Product Merk Samsung
  • UPC B08FBN5STQ
  • Prijs $649.99
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 1,1 lbs.
  • Productafmetingen 6,51 x 9,99 x 0,25 inch.
  • Kleur Mystic Silver, Mystic Black, Mystic Bronze
  • Opslagopties 128GB-1TB/6GB-8GB RAM
  • processor Snapdragon 865+
  • LCD IPS weergeven
  • Levensduur batterij 15 uur (varieert sterk met gebruik)
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: