Software voor draagbare muziekspeler

Inhoudsopgave:

Software voor draagbare muziekspeler
Software voor draagbare muziekspeler
Anonim

Normaal gesproken, om mediabestanden (muziek, video's, enz.) op een computer af te spelen vanaf een extern apparaat zoals een harde schijf, flashstation of een geheugenkaart, moet u ervoor zorgen dat een geschikt software mediaspeler is al geïnstalleerd op de computer die u gebruikt. Als u echter niet gebonden wilt zijn aan een bepaalde computer alleen omdat er de juiste software op staat, dan is een meer flexibele manier om een draagbare versie van uw favoriete software voor het afspelen van media te gebruiken. Dit wordt gewoonlijk een draagbare app genoemd en kan worden opgeslagen op vrijwel elk hardwareapparaat (inclusief een iPod, MP3-speler, PMP, enz.) dat op een computer kan worden aangesloten (meestal via USB of Bluetooth).

Voordelen

Draagbare apps (afkorting van applicaties) zijn softwaredistributies die niet op een computer hoeven te worden geïnstalleerd om te kunnen werken. Ze zijn daarom perfect om mee te nemen in je mediabibliotheek zonder dat je op elke computer die je gebruikt de juiste software hoeft te installeren. Het gebruik van dit type software is ook niet alleen voor externe hardwareapparaten. U kunt bijvoorbeeld MP3-cd's branden met een draagbare jukebox-app erop, zodat u uw muziek op elke computer met een cd-rom-station kunt afspelen. Een ander voordeel van het gebruik van een draagbare mediaspeler-app is dat alles op uw draagbare apparaat blijft staan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopiëren van bestanden naar de vaste harde schijf van een computer of dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het achterlaten van sporen van uw activiteiten.

Als je het idee leuk vindt om een draagbare mediaspeler-app op je USB-harde schijf, flash-pen of MP3-speler te hebben, zodat je je muziek op vrijwel elke computer kunt afspelen, bekijk dan de onderstaande lijst. Deze lijst (in willekeurige volgorde) omvat enkele van de meest populaire softwaremediaspelers die in draagbare vorm worden geleverd en een breed scala aan verschillende audio-/videoformaten ondersteunen.

VLC Media Player Portable

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel populair en gratis.
  • Ondersteunt een breed scala aan formaten.
  • Eenvoudig te gebruiken interface en bibliotheek met plug-ins.

Wat we niet leuk vinden

  • De gebruikersinterface is in sommige modi een beetje gedateerd.
  • App crasht soms voor video's met verkeerd opgemaakte headers.

VLC player portable (Windows download ¦ Mac Download) is een zeer populaire software mediaspeler die weinig bronnen gebruikt, maar rijk is aan functies. Het is beschikbaar op verschillende besturingssysteemplatforms en kan zelfs worden gebruikt als een streaming-mediaserver op uw thuisnetwerk. VLC-speler ondersteunt niet alleen een breed spectrum aan audioformaten, maar is ook een uitstekende keuze als u video's en films op uw draagbare opslagapparaat wilt meenemen.

Winamp Portable

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Solide mogelijkheden voor het afspelen van muziek.
  • Eerbiedwaardige merkidentiteit.

Wat we niet leuk vinden

  • Een omhulsel van zijn vroegere glorie uit het begin van de jaren 2000.
  • Onduidelijke roadmap voor ontwikkeling en toekomstige functies.

Winamp is een populair alternatief voor iTunes en Windows Media Player dat een zeer capabele audiospeler is. Het ondersteunt vele formaten en kan als draagbare app op elk extern opslagapparaat worden geïnstalleerd. De lite-versie van Winamp wordt niet geleverd met alle toeters en bellen die de volledige installatie heeft (zoals het afspelen van video), maar het is een uitstekende performer voor het afspelen van digitale muziek.

Spider Player Portable

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gewaardeerd door gebruikers.
  • Opnamemogelijkheid onderscheidt het.
  • Freeware.

Wat we niet leuk vinden

  • Is niet bijgewerkt sinds 2011.

  • Verouderde, drukke interface.

Als je op zoek bent naar een solide audiospeler die veel verschillende audioformaten dekt, dan is Spider Player het bekijken waard. Met zijn ingebouwde ondersteuning voor het rippen/branden van cd's, het bewerken van MP3-tags, DSP-effecten, enz., zou dit programma de draagbare app kunnen zijn die u kiest om mee te nemen. Spider Player heeft ook de mogelijkheid om muziek op te nemen die wordt gestreamd vanaf SHOUTcast en ICEcast internetradioservers - niet alle jukeboxsoftware kan hier bogen op.

FooBar2000 Portable

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Lichtgewicht, ideaal voor oudere computers.
  • Ondanks zijn naam wordt het nog steeds actief ontwikkeld.

Wat we niet leuk vinden

  • Zo zelden geïnstalleerd dat Microsoft Edge het zou kunnen onderdrukken als malware.
  • Ondanks een laatste update in november 2018 lijkt het "Ontworpen voor Windows Vista" en lijkt het zelfs de ontwerpkeuzes van Windows Media Player uit die tijd na te bootsen.

Foobar2000 heeft twee installatiemodi. U kunt de volledige versie op uw computer installeren of de draagbare modus kiezen die het programma naar uw aangesloten externe apparaat kopieert. Foobar2000 is een andere alternatieve mediaspeler van iTunes die lichtgewicht, maar krachtig is. Het ondersteunt een breed scala aan audioformaten en kan zelfs worden gebruikt om muziek naar een iPod te synchroniseren. In feite geeft de iPod Manager-plug-in u de mogelijkheid om niet-iPod-audioformaten te converteren voordat u deze met uw Apple-apparaat synchroniseert.

Aanbevolen: