Wat is een F4V-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een F4V-bestand?
Wat is een F4V-bestand?
Anonim

Adobe ondersteunt Flash niet langer. Dit artikel bespreekt oude informatie over de F4V-bestandsextensie, die wordt gebruikt met Adobe Flash-inhoud, samen met nuttige informatie over het converteren van F4V-bestanden naar MP4, AVI, WMV, MOV en andere formaten, zelfs audioformaten zoals MP3. U moet F4V-bestanden converteren naar een van deze formaten om ze te gebruiken.

Wat te weten

  • Een F4V-bestand is een Flash MP4-videobestand.
  • Open er een met VLC of F4V Player.
  • Converteer naar MP4, MP3, enz. met een gratis video-omzetter zoals AVC.

Dit artikel beschrijft wat F4V-bestanden zijn, hoe u er een op uw computer of telefoon kunt openen en hoe u er een kunt converteren naar een formaat dat compatibel is met uw apparaat of software, zoals MP4, AVI, MP3, MOV en andere.

Wat is een F4V-bestand?

Een bestand met de F4V-bestandsextensie is een Flash MP4-videobestand, ook wel een MPEG-4-videobestand genoemd, dat is gebaseerd op het Apple QuickTime-containerformaat. Het is vergelijkbaar met het MP4-formaat.

Dit formaat lijkt ook op FLV, maar aangezien het FLV-formaat bepaalde limieten heeft met H.264/AAC-inhoud, heeft Adobe F4V ontwikkeld als een upgrade. F4V ondersteunt echter sommige video- en audiocodecs in het FLV-formaat niet, zoals Nellymoser, Sorenson Spark en Screen.

Image
Image

F4P is een ander Adobe Flash-formaat, maar het wordt gebruikt om DRM-beveiligde MPEG-4-videogegevens te bewaren. Hetzelfde geldt voor Adobe Flash Protected Audio-bestanden die de bestandsextensie. F4A gebruiken.

Hoe een F4V-bestand te openen

Veel programma's openen F4V-bestanden omdat het een populair video-/audiocompressieformaat is. VLC en Animate openen F4V-bestanden, evenals het Windows Media Player-programma dat in sommige versies van Windows is ingebouwd en de gratis F4V Player.

Veel andere zelfstandige programma's van andere ontwikkelaars spelen ook F4V-bestanden af. Het Adobe Premiere-videobewerkingsprogramma kan F4V-bestanden maken, net als andere populaire videobewerkings- en authoringsuites.

Gebruik ALLPlayer Video Player of MX Player om F4V-video's op Android te bekijken. iPad- en iPhone-gebruikers moeten geluk hebben met Fast Player.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het F4V-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma F4V-bestanden wilt laten openen, raadpleegt u onze Hoe u het standaardprogramma voor een specifiek programma kunt wijzigen Gids voor bestandsextensies om die wijziging in Windows aan te brengen.

Een F4V-bestand converteren

Bekijk deze lijst met gratis videoconversieprogramma's om er een te vinden die het F4V-bestandsformaat ondersteunt, zoals Any Video Converter. Je kunt een van die tools gebruiken om F4V naar MP4, AVI, WMV, MOV en andere formaten te converteren, zelfs audioformaten zoals MP3.

Je kunt F4V-bestanden ook online converteren met websites zoals Zamzar en FileZigZag. Het nadeel van het op deze manier converteren van het bestand is dat je niet alleen de video naar de website moet uploaden voordat je het kunt converteren, maar je moet het ook terug downloaden naar je computer om het nieuwe bestand te gebruiken - zowel de upload als de downloadproces kan behoorlijk lang duren als de video groot is.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestandstypen gebruiken een bestandsextensie die een beetje op "F4V" lijkt, maar dat betekent niet dat ze iets gemeen hebben of kunnen openen met dezelfde softwareprogramma's.

File Viewer Plus Batch Presets-bestanden gebruiken de FVP-bestandsextensie en hoewel de letters lijken op F4V, zijn de twee bestandsindelingen uniek. FVP-bestanden worden gebruikt met File Viewer Plus.

FEV-bestanden kunnen FMOD Audio Events-bestanden zijn die worden gebruikt met FMOD-software, of FLAMES Environment Variable-bestanden die gerelateerd zijn aan het FLAMES Simulation Framework, die geen van beide gerelateerd zijn aan een Adobe Flash-videobestandsindeling.

Zoals hierboven vermeld, zijn F4A- en F4P-bestanden ook Adobe Flash-bestanden, maar deze bestandsextensies kunnen ook worden gebruikt met programma's die niets met Flash te maken hebben. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het bestand dat u hebt op de een of andere manier gerelateerd is aan Flash.

Anders heb je met iets heel anders te maken en de programma's die op deze pagina worden genoemd zijn waarschijnlijk niet de programma's die je wilt gebruiken om je bestand te openen of te converteren.

Meer informatie over het F4V-bestandsformaat

Sommige van de ondersteunde bestanden die in het F4V-formaat kunnen worden opgenomen, zijn MP3- en AAC-audiobestanden; GIF-, PNG-, JPEG-, H.264- en VP6-videotypen; en AMF0, AMF3 en tekstgegevenstypes.

Ondersteunde metadata-informatie voor het F4V-formaat omvat metadata van teksttracks, zoals een stijlvak, hypertekstvak, schuifvertragingsvak, karaokevak en slagschaduw-offsetvak.

U kunt veel meer lezen over de bijzonderheden van dit bestandsformaat in het gedeelte "F4V Video File Format" van de Adobe Flash Video File Format Specification PDF.

Aanbevolen: