Moet u de nieuwste Intel iMac van Apple kopen?

Inhoudsopgave:

Moet u de nieuwste Intel iMac van Apple kopen?
Moet u de nieuwste Intel iMac van Apple kopen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alle computers van Apple zullen binnen twee jaar worden vervangen door 'Apple Silicon' ARM-versies - wacht daarop
  • De hele line-up van iMac is nu eindelijk alleen SSD.
  • De iMac heeft nu dezelfde optie van mat glas met nanotextuur als de $ 5.000 Pro Display XDR.
Image
Image

Apple's onlangs bijgewerkte 27-inch iMac zal vrijwel zeker de laatste iMac ooit zijn met een Intel-chip erin. Toekomstige versies zullen draaien op Apple Silicon, door Apple ontworpen chips zoals die van de iPhone, de iPad en zelfs de Apple TV. Deze Apple Silicon Macs zullen voor het einde van dit jaar in de verkoop gaan, dus het is geen goed moment om een Intel Mac te kopen.

"Ik denk dat veel mensen zullen wachten op Apple Silicon", vertelde Leander Kahney, auteur van Cult of Mac, aan Lifewire via iMessage. "Mijn iMac wordt behoorlijk lang in de tand en normaal zou ik zeker in de markt zijn voor een van deze nieuwe. Maar ik kan er nog een jaar mee vooruit.'

De beste iMac ooit

De nieuwe iMac ziet er precies hetzelfde uit als sinds 2012. Nieuw in deze versie zijn enkele basisupgrades: de Intel CPU is sneller, je kunt meer RAM en opslagruimte toevoegen en er zijn verbeterde grafische processors beschikbaar. Maar er zijn ook enkele gloednieuwe functies die verrassend zijn in een end-of-the-line update.

Deze wijzigingen zijn alleen beschikbaar op de 27-inch iMac. Het kleinere 21-inch model is ook geüpdatet, maar het is niet meer dan een upgrade van de CPU en opslag.

Het eerste dat je letterlijk zult zien, is de nieuwe glasoptie met nanotextuur. Dit is Apple's versie van een niet-reflecterend mat scherm, voor het eerst gezien op de $ 5.000 Pro Display XDR. Apple etst het glas op nanometerniveau om reflectie te voorkomen, zonder het contrast te verminderen of het beeld melkachtig te maken. Het is een leuke truc, maar het is een add-on van $ 500 en je kunt het alleen schoonmaken met een speciale Apple-doek. Het display maakt ook gebruik van TrueTone, waarmee de kleur van het scherm wordt aangepast aan de omgeving.

Image
Image

Ook nieuw is een 1080p (van 720p) webcam, en een nieuwe array met drie microfoons die echo's en andere achtergrondhindernissen wegneemt. Beide verbeteren videoconferenties.

Scifi-auteur Charles Stross is het daarmee eens. Hij is van plan een van de laatste Intel iMacs aan te schaffen, in plaats van een gok te wagen op een gloednieuw, ongetest Apple Silicon-ontwerp. "Dus ik denk dat er een nieuwe iMac in mijn toekomst is (zodra ik mijn huidige taak heb voltooid - een maand of zo), " schrijft Stross op Twitter.

"Het wordt geen 1e generatie ARM-proefkonijn."

SSD en T2

Waarschijnlijk belangrijker dan wat dan ook is de overstap naar solid-state opslag (SSD). Voorheen gebruikten de low-end iMacs nog draaiende harde schijven (HDD), of hybride Fusion Drives, die de twee combineerden.

In 2020 zijn die dingen traag en lawaaierig. Ik heb een iMac uit 2010 (de vorige generatie), en ik heb de harde schijf en het dvd-station verwisseld voor SSD's. Het was alsof ik een nieuwe computer kreeg. Het is nog steeds een uitstekende machine en ik typ dit artikel erop. De overstap naar SSD betekent ook dat Apple eindelijk zijn T2-chip in de iMac kan gebruiken.

Image
Image

De T2 lijkt een beetje op een kleine door Apple ontworpen iPhone-chip in de Mac, en het is al een tijdje standaard in MacBooks en de iMac Pro. De T2 zorgt voor beveiligingstaken zoals Touch ID (op MacBooks), schijfversleuteling en algemene systeemintegriteit, en verwerkt ook video en audio. Omdat de T2 alleen met SSD's werkt, was hij tot nu toe niet beschikbaar op de iMac.

Wat brengt Apple Silicon naar de Mac?

Als je nog een tijdje kunt wachten, zullen de nieuwe op ARM gebaseerde Macs van Apple een flinke stap vooruit zijn. Ze zullen mogelijk worden geleverd met aanraakschermen, ze hebben een instant-on, iPhone-achtige slaap, ze zullen over een behoorlijke afstand koeler en sneller zijn dan de huidige Macs, en ze zullen ook iPhone- en iPad-apps uitvoeren. Ze zullen er vrijwel zeker ook heel anders uitzien. Vooral de iMac, die sinds 2007 nauwelijks is veranderd.

Aan de andere kant, als je nu een iMac nodig hebt, moet je deze kopen. Het is veel beter dan het model dat je vorige week kon kopen, en wie weet of de iMac in de eerste batch van Apple Silicon Macs zal zitten.

Image
Image

“De eerste batch zal MacBooks zijn, gevolgd door desktop,” zei Kahney. "Die misschien moet wachten op silicium van de tweede generatie, of zelfs op de derde, omdat de stroom er in eerste instantie waarschijnlijk niet zal zijn." Maar nogmaals, de iMac is altijd in wezen het lef van een MacBook geweest in een ruime behuizing. Een andere overweging is dat deze nieuwe Intel iMac de laatste kans is voor mensen die de Apple Silicon-versie niet willen kopen. Misschien gebruik je oudere software, of wil je gewoon niet het gedoe om alles te veranderen.

Als je het koopt

Als je besluit deze iMac te kopen - en ik moet zeggen dat ik in de verleiding kom, ondanks mijn eigen advies - zijn er een paar dingen om op te merken.

Ten eerste, betaal niet voor Apple RAM, althans niet op het 27-inch model. Het is mogelijk om een luik aan de achterkant van de grotere iMac te openen en in je eigen geheugen te duiken. Een upgrade van de standaard 8 GB RAM naar de maximale 128 GB kost bijvoorbeeld $ 2.600 van Apple en slechts $ 600 van OWC.

Pas ook op voor de goedkoopste optie. Als u het basismodel kiest, kunt u niet meer toevoegen dan de standaard 256 GB SSD-opslag.

Eindelijk was het mogelijk - zij het moeilijk - om een extra SSD toe te voegen aan de vorige 27-inch iMac. We zullen moeten wachten tot iFixit deze opent om te zien of dat nog steeds mogelijk is.

Moet je dit dan kopen? Kan zijn. Als je kunt wachten op de Apple Silicon iMac, wacht dan. Als je nu echt een nieuwe 27-inch iMac nodig hebt, dan is dit echt een geweldige computer.

Kahney is directer. "Ze liggen dood in het water", vertelde hij ons, "ondanks dat ze geweldige machines zijn."

Aanbevolen: