De 6 beste gratis apps voor het leren van talen van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste gratis apps voor het leren van talen van 2022
De 6 beste gratis apps voor het leren van talen van 2022
Anonim

Deze gratis apps voor het leren van talen begeleiden je van begin tot eind bij het leren van een taal, of helpen je de taalvaardigheden die je misschien al hebt aan te scherpen.

Een nieuwe taal leren met een app is bijzonder nuttig omdat je die aanwijzingen altijd binnen handbereik hebt. Zelfs een paar minuten wachten op een afspraak, of 15 minuten achterin een Uber, geeft je de tijd om een les te voltooien.

Of je nu een taal leert om tijdens je volgende vakantie een ma altijd te bestellen, met een vriend(in) in de taal van haar voorkeur kunt communiceren of gewoon een aantal vaardigheden aan je cv wilt toevoegen, deze apps zijn een geweldige manier om je doel te bereiken.

Je kunt er een gebruiken om woorden en zinnen te leren in het Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Iers, Nederlands, Russisch, Chinees en vele andere talen. Controleer gewoon elke beschrijving om te zien welke app welke taal leert.

Veel van deze apps hebben ook gratis websites voor het leren van talen die nog meer opties bieden. Je kunt ook een taaluitwisselingswebsite gebruiken om meer te oefenen met echte mensen. Er zijn ook vertaalwebsites voor eenmalige vertalingen - sommige ondersteunen zelfs afbeeldingen en hele webpagina's.

Duolingo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruikersaccount niet vereist.
  • Ondersteunt veel talen.
  • Vele manieren om te leren.
  • Veel gratis lessen.

Wat we niet leuk vinden

Lespaden zijn soms moeilijk te begrijpen.

Het is heel gemakkelijk om een nieuwe taal te leren met Duolingo. Open gewoon de app en kies welke taal je wilt leren om meteen met de cursus te beginnen. U hoeft niet eens een account aan te maken om te beginnen, maar als u dat wel doet, kunt u uw voortgang opslaan en volgen.

Deze app begint met het gebruik van tekst, afbeeldingen en audio om je te helpen een andere taal te leren. Het idee is om het geluid van de vertaling te associëren met de beelden van de tekst en afbeeldingen, en je vervolgens handmatig de audio terug te laten vertalen naar de taal van je voorkeur om de nieuwe woorden te versterken.

Elke sectie die je voltooit, brengt je vooruit naar moeilijkere taken, om voort te bouwen op je vocabulaire en zinsstructuur. Je hebt de mogelijkheid om meerdere secties tegelijk te testen als je bekend bent met de taal, en Duolingo zal de vragen aanpassen op basis van hoe goed je het doet.

Talen die u kunt leren: Spaans, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Koreaans, Engels, Chinees, Russisch, Arabisch, Portugees, Hindi, Turks, Nederlands, Latijn, Zweeds, Grieks, Iers, Pools, Noors, Hebreeuws, Vietnamees, Hawaïaans, High Valyrian, Deens, Indonesisch, Roemeens, Welsh, Schots-Gaelisch, Tsjechisch, Swahili, Hongaars, Oekraïens, Klingon, Navajo, Esperanto, Fins

Duolingo werkt online via de website, maar ook via de app voor Android, iPhone, iPad en Windows 11/10.

Download voor:

Google Translate

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Nuttige vertaalmethoden.
  • Geweldig voor snelle vertalingen.

  • Werkt met veel talen.
  • Ook op internet draaien.
  • Wordt regelmatig bijgewerkt.

Wat we niet leuk vinden

Geen stap-voor-stap lessen.

De meeste van deze apps leren je een taal door middel van oefeningen en progressieve stappen, terwijl Google je gewoon vertelt hoe je alles moet schrijven en spreken wat je er doorheen loopt.

Je kunt het gebruiken om tekst, handschrift en je stem te vertalen. Dit betekent dat u tekst handmatig kunt invoeren, de tekst kunt tekenen of uitspreken om deze om te zetten in de doeltaal. U kunt zelfs uw favoriete vertalingen opslaan om er snel naar te verwijzen wanneer u maar wilt.

Google Translate is misschien anders, maar het is zeker een geweldig hulpmiddel als je vastzit aan een specifiek woord of zin, of als je je leerproces liever alleen op bepaalde zinnen en zinnen wilt richten. Het kan vooral nuttig zijn als u met iemand spreekt die uw taal niet kent

Het kan ook vertalen, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Zorg ervoor dat je het taalpakket downloadt voordat je offline gaat.

Een andere functie die deze app een must-have maakt als je op reis bent, zijn directe vertalingen. Het is slechts voor enkele talen beschikbaar. Het is een soort augmented reality dat de camera op je telefoon gebruikt om in re altime alle tekst te vertalen waarop je je camera richt, inclusief buitenlandse tekst die in een menu wordt weergegeven, op een bord is geschreven, enz.

Niet alle vertalingen kunnen worden teruggesproken, maar alle vertalingen kunnen als tekst worden weergegeven.

Talen die u kunt leren: Japans, Nederlands, Deens, Grieks, Bulgaars, Swahili, Zweeds, Oekraïens, Vietnamees, Welsh, Chinees, Frans, Hongaars, Koreaans, Tsjechisch, Engels, Perzisch, Latijn, Bosnisch en nog tientallen meer

Google Translate werkt online en vanaf iPhone-, iPad- en Android-apparaten.

Download voor:

Memrise

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Unieke lesmethoden.
  • Leer meerdere talen.
  • Upgrade-opties.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet een gebruikersaccount maken.
  • Onvriendelijk website-ontwerp.

Memrise is een andere gratis app voor het leren van talen. Het is niet zo soepel als Duolingo, maar het is gemakkelijk om mee te werken, ondersteunt offline cursussen en laat je een enorm aantal talen leren. Je kunt eenvoudig beginnen of helemaal overslaan naar meer geavanceerde lessen.

Iets unieks aan Memrise is hoe het je nieuwe woorden en zinnen leert. Woorden worden in zinnen gezet met gelijkaardige klinkende woorden uit de taal van uw voorkeur om de verbinding op te bouwen om ze te onthouden. Soms zie je ook meerdere afbeeldingen waar je doorheen kunt scrollen die de vreemde tekst bedekken met een herkenbare afbeelding voor extra associatie.

Een andere methode die het gebruikt is om een taal te leren door de vertalingen door elkaar te halen. Op deze manier leer je een paar nieuwe woorden tegelijk, en dan leer je ze steeds opnieuw in een andere volgorde om ervoor te zorgen dat je ze kent voordat je doorgaat naar de volgende ronde.

Talen die u kunt leren: Engels, Frans, Spaans (Spanje en Mexico), Duits, Arabisch, Koreaans, Japans, Japans (geen schrift), Turks, Chinees (vereenvoudigd), Nederlands, Italiaans, Zweeds, Portugees (Portugal en Brazilië), Russisch, Noors, Pools, Deens, IJslands, Mongools, Sloveens, Yoruba

Je kunt Memrise gebruiken vanuit de Android-, iPhone- of iPad-app, maar ook online via een webbrowser.

Download voor:

busuu

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldig voor alle ervaringsniveaus.
  • Socialiseer met andere leerlingen.
  • Geef feedback aan andere gebruikers.

Wat we niet leuk vinden

  • Kleine taalkeuze.
  • Veel functies zijn niet gratis.
  • Gebruikersaccount nodig.

busuu biedt een app die gemakkelijk te gebruiken is en flexibel is in de manier waarop je met de cursussen werkt. Kies gewoon een ondersteunde taal die u wilt leren, log in en beslis vervolgens waar u in de cursus wilt beginnen: Beginner, Elementair, Intermediair, Upper Intermediate of Travel.

De beste eigenschap van busuu is dat de woorden en zinnen die je leert erg handig zijn voor beginners die misschien al in de buurt zijn van anderstaligen en snel woorden in context moeten leren.

De app leert je woordenschatwoorden en -zinnen, zowel geïsoleerd als in zinnen, en ondervraagt je vervolgens terwijl je door de niveaus gaat om je kennis te testen.

Sommige quizzen en andere functies vereisen mogelijk een premium-account, maar er zijn heel veel woorden en quizzen die helemaal gratis zijn.

Talen die u kunt leren: Duits, Spaans, Portugees, Frans, Engels, Italiaans, Russisch, Pools, Turks, Japans, Chinees, Pools

De busuu-service voor het leren van talen is beschikbaar via internet, iPhone, iPad en Android-apparaten.

Download voor:

AccellaStudy Essentiële Apps

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Taalspecifieke apps.
  • Verschillende leermodi.
  • Bevat een rijfunctie.

Wat we niet leuk vinden

  • Onregelmatige app-updates.
  • Minder talen dan vergelijkbare apps.
  • Geen Android-apps.

AccellaStudy heeft een aparte mobiele app voor elke taal die je wilt leren. Elke app is uiterst eenvoudig te gebruiken, ondersteunt offline gebruik en varieert alleen in de woorden die ze je geven - alle functies zijn hetzelfde.

Verschillende leermethoden zijn opgenomen in deze apps, zoals flash-kaarten, audioquizzen, gespreide herhaling en andere. Een handsfree modus is perfect als je aan het rijden bent, zodat je kunt leren zonder ooit naar je apparaat te kijken.

Met deze apps kun je je eigen studiesets bouwen, zodat je kunt beslissen op welke woorden je je focust. Dit is geweldig als je moeite hebt met het leren van een handvol woorden. Plaats ze gewoon in dezelfde studieset en leer ze apart van de rest van de woorden.

Talen die u kunt leren: Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Grieks, Hebreeuws, Arabisch, Japans, Chinees, Koreaans, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Oekraïens, Turks

iPhone- en iPad-gebruikers kunnen deze apps installeren.

Download voor:

Rosetta-steen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebouwd voor reizigers.
  • Unieke kenmerken.
  • Ondersteunt veel talen.
  • Ondersteuning voor meerdere platforms.

Wat we niet leuk vinden

Leermethode lijkt niet in orde.

Rosetta Stone is een professionele service voor het leren van talen, maar ze bieden een gratis app die speciaal bedoeld is om reizigers te helpen basiswoorden en -zinnen te leren.

Er zijn tientallen afbeeldingen gekoppeld aan veelvoorkomende zinnen die tegen je worden gesproken in de taal die je wilt leren, en je moet de woorden herhalen om je uitspraak te oefenen. Je kunt vooruitspringen naar elke les die je leuk vindt, of gewoon doorgaan van begin tot eind.

Er is ook een taalgids met basiswoorden en woorden met betrekking tot restaurants, hotels en vervoer - allemaal erg handig voor iemand die reist. Je kunt desgewenst meer taalgidsen kopen, zoals woorden die te maken hebben met winkelen, kleuren, noodgevallen en valuta's.

Talen die u kunt leren: Arabisch, Chinees (Mandarijn), Nederlands, Engels (Amerikaans of Brits), Filipijns (Tagalog), Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Iers, Italiaans, Japans, Koreaans, Perzisch (Farsi), Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans (Latijns-Amerikaans of Spanje), Zweeds, Turks, Vietnamees

Gratis Rosetta Stone-apps werken voor Android, iPhone en iPad. De service is ook toegankelijk via een webbrowser.

Aanbevolen: