Een Excel-bestand met een wachtwoord beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Excel-bestand met een wachtwoord beveiligen
Een Excel-bestand met een wachtwoord beveiligen
Anonim

Wat te weten

  • Document-Open wachtwoord: Selecteer File > Info > Protect Password >Protect Workbook > Coderen met wachtwoord.
  • Volgende: Voer een sterk wachtwoord in > selecteer OK > voer het wachtwoord opnieuw in > selecteer OK. Wachtwoord nu vereist om te openen.
  • Wijzigen: Selecteer Bestand > Opslaan als > Bladeren > Extra > Algemene opties > Wachtwoord om te wijzigen > voer wachtwoord in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een document met een wachtwoord kunt beveiligen in Excel 2019, 2016, 2013, Excel voor Microsoft 365 en Excel voor Mac.

Een wachtwoord voor het openen van documenten instellen in Excel

Om uw werkmap zo te configureren dat niemand deze zonder wachtwoord kan openen, past u een wachtwoord voor het openen van een document toe in het Info-gebied van Excel.

  1. Selecteer met de werkmap open File > Info > Protect Password. Selecteer het vervolgkeuzemenu Werkmap beveiligen en selecteer vervolgens Versleutelen met wachtwoord.

    Image
    Image
  2. Voer een sterk wachtwoord in het pop-upvenster in en selecteer OK.

    Image
    Image

    Onthoud dat het wachtwoord hoofdlettergevoelig is, dus u kunt hoofdletters en kleine letters variëren om het wachtwoord nog veiliger te maken.

  3. Voer het wachtwoord opnieuw in en typ het precies zoals je het in het eerste venster hebt gedaan. Selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

    Als je het wachtwoord twee keer moet invoeren, weet je zeker dat als je het een keer verkeerd typt, je het blad niet met het verkeerde wachtwoord vergrendelt.

  4. Als je klaar bent, zie je de optie Werkmap beveiligen van kleur veranderen, met een status die aangeeft dat er een wachtwoord nodig is om de werkmap te openen.

    Image
    Image

    Je werkmap is nu beschermd tegen iedereen die hem opent als ze het wachtwoord niet weten.

  5. Als iemand het werkblad probeert te openen, zien ze een pop-upvenster waarin om het wachtwoord wordt gevraagd.

    Image
    Image

    Als ze het wachtwoord verkeerd invoeren, laat Excel ze proberen het een tweede keer in te voeren. Als ze niet opnieuw het juiste wachtwoord invoeren, wordt het werkblad niet geopend. Dit is de beste methode om uw Excel-bestanden te beveiligen.

Om de wachtwoordbeveiliging van de werkmap te verwijderen, herha alt u het bovenstaande proces, maar wist u het wachtwoordveld en selecteert u OK.

Hoe u een wachtwoord aan uw Excel-werkmap kunt toevoegen

Een andere manier om een Excel-werkblad te beschermen, is door een wachtwoord toe te passen om te voorkomen dat mensen er wijzigingen in aanbrengen nadat het is geopend. Het wordt alleen-lezen voor iedereen zonder het wachtwoord.

  1. Met je werkblad open, selecteer File > Save As. Selecteer vervolgens Browse om het venster voor het bladeren door bestanden te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Opslaan als Extra en kies Algemene opties in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Typ in het venster Algemene opties een wachtwoord in het Wachtwoord om te wijzigen veld.

    Image
    Image

    U kunt ook een wachtwoord invoeren in het veld Wachtwoord om te openen, waarvoor u een wachtwoord nodig heeft om de werkmap te openen. Dit werkt net als de hierboven beschreven Info-wachtwoordbeveiliging.

  4. U wordt gevraagd om het wachtwoord onder Hervoer wachtwoord opnieuw in te voeren om te wijzigen om er zeker van te zijn dat u het niet verkeerd hebt getypt. Selecteer OK om het bevestigingsvenster te sluiten en Save.

    Image
    Image

    Om de wachtwoordbeveiliging te wijzigen, volgt u dezelfde procedure als hierboven, maar wist u het wachtwoordveld en selecteert u OK.

  5. Wanneer iemand deze werkmap opent, wordt hen gevraagd het juiste wachtwoord in te voeren om de werkmap te wijzigen, of ze kunnen Read-Only selecteren om de werkmap in alleen-lezen modus te openen.

    Image
    Image

    Het gebruik van alleen-lezen werkbladbeveiliging is een slimme manier om belangrijke informatie met mensen te delen en te voorkomen dat ze een werkblad wijzigen of wijzigen waaraan u hard hebt gewerkt om het te ontwikkelen. Dit is handig voor het verzenden van rapporten met complexe berekeningen en formules.

Hoe wachtwoordstructuur te beschermen tijdens beoordeling

Als je vaak concept-werkmappen bekijkt die mensen maken, is het beveiligen van de werkmap met een wachtwoord wanneer deze zich in de beoordelingsfase bevindt een goede manier om wijzigingen tijdens een kwaliteitsbeoordeling te voorkomen.

Dit verhindert niet dat de inhoud verandert, maar het voorkomt wel dat mensen bladen toevoegen, verwijderen, hernoemen of maken. Het beschermt de structuur van de werkmap zelf, in plaats van de inhoud.

  1. Selecteer met de werkmap geopend Review > Protect Workbook.

    Image
    Image
  2. Typ een wachtwoord en selecteer vervolgens OK. U wordt gevraagd het wachtwoord opnieuw in te voeren.

    Image
    Image
  3. Eenmaal ingeschakeld, wanneer iemand deze werkmap opent en met de rechtermuisknop op het blad klikt, worden alle opties om het blad te wijzigen of nieuwe bladen toe te voegen uitgeschakeld.

Aanbevolen: