Hoe Jack Li AI en restaurants samenbrengt

Inhoudsopgave:

Hoe Jack Li AI en restaurants samenbrengt
Hoe Jack Li AI en restaurants samenbrengt
Anonim

Jack Li is altijd al gepassioneerd geweest door eten, dus toen hij een manier ontdekte om technologie te integreren om de foodservice-industrie te verbeteren, stelde hij een team samen en begon te bouwen.

Li is de mede-oprichter en CEO van Datassential, maker van een inzichtenplatform voor voedsel- en drankenbedrijven. Datassential kwam op de markt in 2001, toen de wereld technologisch nog niet zo geavanceerd was. Om deze reden wilden de leiders van het technologiebedrijf gegevens en trends verstrekken aan leidinggevenden in de restaurantindustrie, en dat doen ze nu al twee decennia.

Image
Image
Jack Li.

Gegevensgegevens

Datassential's vlaggenschip technologieplatform onderzoekt, bestudeert en leert voedseltrends om data-inzichten te bieden om voedselmanagers te helpen het volgende grote voedselproduct op hun bord te voorspellen. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) is het bedrijf op een missie om voedsel- en drankenbedrijven te helpen betere en beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen.

"Iedereen realiseert zich dat hoewel culinaire kunst over de kunst gaat, een beetje wetenschap zeker geen kwaad kan", vertelde Li aan Lifewire in een telefonisch interview. "Als resultaat hebben we bedrijven kunnen helpen slimmere beslissingen te nemen over innovatie en trends."

Snelle feiten

  • Name: Jack Li
  • Leeftijd: 49
  • Van: Los Angeles
  • Random genot: Li kan bijna onmiddellijk elk woord of korte zin die je naar hem gooit, reciteren (we hebben deze theorie getest met de naam van deze verslaggever!).
  • Belangrijkste citaat of motto: "We zijn allemaal maar mensen."

Een liefde voor eten

Opgroeien in Los Angeles, zei Li dat hij veel dingen heeft gezien en meegemaakt. Een van zijn favoriete aspecten van zijn opvoeding was het uitproberen van nieuwe en andere gerechten.

"Het ontdekken van nieuwe voedingsmiddelen was altijd erg leuk opgroeien," zei hij. "Wat pas wat later in mijn leven bij me opkwam, is dat de beschikbaarheid van die voedingsmiddelen lang niet zo wijdverbreid was in andere delen van het land. Dat is een van de dingen die ertoe hebben geleid dat we Datassential zijn begonnen."

Datassentials is Li's eerste ondernemende onderneming, maar hij lanceerde het samen met een team van ervaren startup-leiders. Sinds de oprichting is het team van het technologiebedrijf uitgegroeid tot meer dan 100 wereldwijde werknemers, die volgens Li allemaal op de een of andere manier dol zijn op eten.

Image
Image
Beelden van Datassential's 2019 Foodscape-conferentie.

Gegevensgegevens

"In de kern hadden we allemaal het gevoel dat we meer konden doen met de visie die we hadden opgesteld dan met een standaard van negen tot vijf," zei Li. "We hebben het geluk gehad dat ons bedrijf succesvol is geweest."

Om te vereenvoudigen wat Datassential doet, kun je het bedrijf beschouwen als de onderzoeker die erachter komt wat de volgende geweldige hete saus zal zijn met sriracha, of dat je de eerste bent die vertelt waarom de wereld verliefd begon te worden op boerenkool.

"We hebben kleine evoluties gehad, maar in de kern is onze missie nog steeds dezelfde", zei hij. "Het gaat ons er echt om om voedingsbedrijven in de hele voedselketen te helpen betere producten te bouwen en deze effectiever op de markt te brengen aan consumenten.

Voedseltrends en innovatie

Li zei dat het een voordeel voor hem was om een oprichter van een minderheidstechnologie te zijn in zijn ondernemersreis. Met de lancering van een op voedsel gericht tech-platform, zei hij dat hij opgroeide in een divers huishouden en dat het proberen van voedsel uit verschillende culturen zijn nieuwsgierigheid opwekte om nieuwe dingen te proberen.

Als we iets niet duidelijk beter kunnen doen dan de andere manieren waarop het traditioneel wordt gedaan, dan heeft het helemaal geen zin om het te doen.

Li en zijn zakenpartners hebben Datassential zelf gefinancierd om het van de grond te krijgen. Hij weigerde verdere financiële details te delen, maar het privébedrijf blijft vandaag op de been.

Li zei dat hij het meest trots is op het feit dat zijn bedrijf voedseltrends kan vinden en voorspellen voor bedrijven die hun klanten beter willen bedienen. Of het nu gaat om boerenkool, avocadotoost of de op één na beste pittige mayo, de oprichter van het bedrijf kijkt er ook naar uit om nieuwe voedingstrends en innovaties te ontdekken terwijl de restaurantindustrie blijft transformeren.

"Als we iets niet duidelijk beter kunnen doen dan de andere manieren waarop het traditioneel wordt gedaan, dan heeft het helemaal geen zin om het te doen. Dat heeft ertoe geleid dat we een tech-forward-benadering hebben gekozen voor veel van de services die we bieden, 'zei Li. "We willen ervoor zorgen dat alles wat we klanten voorschotelen, ze op de een of andere manier zal wegblazen."

Aanbevolen: