Hoe deze technische startup restaurants veilig hoopt te maken

Inhoudsopgave:

Hoe deze technische startup restaurants veilig hoopt te maken
Hoe deze technische startup restaurants veilig hoopt te maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het DineSafe-platform stelt restaurants in staat om de COVID-veiligheidsprotocollen bij te houden en tegelijkertijd transparantie te bieden aan potentiële klanten.
  • De CEO van het bedrijf zei dat het platform gratis is voor restaurants om zich aan te melden en te gebruiken.
  • DineSafe hoopt mensen te helpen weer uit eten te gaan door ze gemoedsrust te geven.
Image
Image

Degenen die weer uit eten willen gaan, maar zich nog steeds zorgen maken over de veiligheid, kunnen terecht bij een nieuw technisch platform dat de COVID-19-protocollen van restaurants allemaal op één plek toont.

DineSafe toont klanten re altime en bijgewerkte informatie over de veiligheid en netheid van een restaurant, zodat mensen zich veiliger voelen als ze besluiten om uit eten te gaan. Restaurants hebben te maken gehad met enkele van de strengste regels sinds het begin van de pandemie, maar DineSafe wil licht werpen op alles wat de industrie doet om zowel werknemers als klanten zo veilig mogelijk te houden.

"We zien dat er een manier is om nu terug naar restaurants te gaan, en we hebben gemerkt dat klanten het waarderen dat restaurants hun zorgen horen en waar ze zich zorgen over maken", vertelde DineSafe CEO Ryan O'Donnell aan Lifewire in een telefonisch interview. "Ons team weet allang dat restaurants dit serieus nemen en DineSafe is als het licht aan het einde van de tunnel."

Het Platform

O'Donnell zei dat DineSafe oorspronkelijk begon als een manier om de constante verandering van regelgeving te digitaliseren toen de pandemie voor het eerst begon.

"We zagen wat deze restaurants dagelijks deden om de gasten te beschermen - de stappen die ze nemen, het geld dat ze erin steken", zei hij. "We dachten, 'hoe nemen we al deze dingen waarvan we weten dat ze doen en geven we ze een concurrentievoordeel?'"

Ons team weet allang dat restaurants dit serieus nemen en DineSafe is als het licht aan het einde van de tunnel.

DineSafe verschoof vervolgens om een nalevingscontrolelijst te maken die restaurants moeten invullen om DineSafe-gecertificeerd te worden. De checklist bevat overheidsvoorschriften en -mandaten met betrekking tot COVID-19 en combineert deze met best practices uit de branche van de National Restaurant Association.

Restaurants moeten elke week 27 nalevingsvragen beantwoorden, of het nu gaat om foto- of videobewijs of eenvoudige ja en nee antwoorden. De foto's en video's worden vervolgens geüpload naar de DineSafe-profielpagina van een restaurant, zodat klanten precies kunnen zien welke voorzorgsmaatregelen het restaurant neemt, of het nu gaat om plexiglas, hightech ventilatiesystemen, wegwerpmenu's of goed uit elkaar geplaatste tafels.

"Het is één ding om de gasten te vertellen wat een restaurant doet [voor de veiligheid], maar het is beter om ze te laten zien," zei O'Donnell.

Image
Image

Het belangrijkste aspect is dat DineSafe restaurants geen kosten in rekening brengt om zich aan te melden voor het platform, aangezien de focus ligt op het helpen openhouden van lokale bedrijven.

Op dit moment zei O'Donnell dat er 75 DineSafe-gecertificeerde restaurants zijn. Hoewel het platform momenteel alleen beschikbaar is in Connecticut, zei hij dat het bedrijf van plan is uit te breiden naar andere staten en steden om de industrie in het hele land te helpen.

Veilig uit eten

Volgens Statista verloor de restaurantindustrie eind november 2020 2,1 miljoen banen en werden vorig jaar naar schatting 110.000 restaurants permanent of langdurig gesloten vanwege COVID-19.

Afhalen en bezorgen zijn nog steeds cruciaal voor het ondersteunen van lokale restaurants, maar O'Donnell zei dat voor degenen die twijfelen of het veilig is om binnen te eten, DineSafe klanten zekerheid kan bieden en tegelijkertijd deze restaurants overeind kan houden.

"Ik denk dat er veel mensen zijn die van restaurants houden en restaurants missen, en DineSafe-informatie kan hen helpen een weloverwogen beslissing te nemen," zei hij.

Image
Image

Restaurants die DineSafe hebben gebruikt, zeggen dat het platform een integraal onderdeel is geweest van het organiseren van de overweldigende hoeveelheid informatie en veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om veilig open te blijven.

"DineSafe legt een vergrootglas op wat operators dagelijks doen, en de takenlijst is een flinke. Gasten kunnen via een DineSafe-profiel zien wat er nodig is om ze te behouden, en onze medewerkers, elke dag veilig", schreef Lindsay Finnemore, directeur training en ontwikkeling bij de in Connecticut gevestigde Hartford Restaurant Group, in een e-mail aan Lifewire.

"Ik geloof oprecht dat DineSafe onze branche zal helpen verlossen, waardoor het mogelijk wordt om te blijven doen wat we graag doen en zoveel fantastische, hardwerkende mensen in dienst te houden," zei ze.

Het is één ding om de gasten te vertellen wat een restaurant doet [voor de veiligheid], maar het is beter om ze te laten zien.

Zodra de pandemie eindelijk voorbij en achter ons is, zei O'Donnell dat veiligheid nog steeds in onze gedachten zal staan, en dat DineSafe weer zal veranderen om klanten op de hoogte te houden van de algemene restaurantveiligheid.

"Terwijl voorheen veiligheidskwesties echt [in] de achterkant van het huis waren, zoals gezondheidsinspecties, post-COVID, geloven we echt in het idee dat gasten in de toekomst een andere relatie met veiligheid zullen hebben, " zei hij.

Aanbevolen: