De hulpprogramma's voor probleemoplossing van Apple Mail gebruiken

Inhoudsopgave:

De hulpprogramma's voor probleemoplossing van Apple Mail gebruiken
De hulpprogramma's voor probleemoplossing van Apple Mail gebruiken
Anonim

De Apple Mail-toepassing die op een Mac wordt geleverd, is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Naast handige handleidingen die het proces voor het maken van accounts doorlopen, biedt Apple functies voor probleemoplossing om te helpen wanneer iets niet werkt. De drie belangrijkste functies voor het diagnosticeren van problemen zijn het activiteitenvenster, Connection Doctor en Mail-logboeken. Leer hoe u de functies van elke versie van macOS of OS X kunt gebruiken.

Gebruik het Apple Mail Activity-venster

In OS X Mavericks of hoger geeft het venster Activiteit de status weer bij het verzenden of ontvangen van e-mail voor elk e-mailaccount. Het is een snelle manier om te zien wat er mogelijk aan de hand is, zoals een SMTP-server (Simple Mail Transfer Protocol) die verbindingen weigert, een onjuist wachtwoord of time-outs omdat de mailserver niet kan worden bereikt.

Om het activiteitenvenster te vinden, selecteert u Window > Activity in de menubalk.

Het activiteitenvenster is in de loop van de tijd veranderd. Eerdere versies van de Mail-app hadden een nuttiger en nuttiger activiteitenvenster. Maar zelfs met de trend om de informatie in het activiteitenvenster te verminderen, blijft het een van de eerste plaatsen om naar problemen te zoeken.

Het activiteitenvenster biedt geen methode om problemen op te lossen. Statusberichten waarschuwen u echter wanneer er iets misgaat met uw e-mailservice en helpen u meestal om erachter te komen wat het is. Als het activiteitsvenster problemen met een of meer e-mailaccounts laat zien, probeer dan de andere twee hulpmiddelen voor het oplossen van problemen die door Apple worden geleverd om het probleem op te lossen.

Gebruik de Apple Mail Connection Doctor

De Apple Mail Connection Doctor kan problemen met Mail diagnosticeren. De Connection Doctor bevestigt dat het apparaat is verbonden met internet en controleert elk e-mailaccount om er zeker van te zijn dat het verbinding kan maken om e-mail te verzenden en ontvangen.

De status van elk account wordt weergegeven in het venster Connection Doctor. Als u geen verbinding met internet kunt maken, kunt u met de Connection Doctor Network Diagnostics uitvoeren om de oorzaak van het probleem op te sporen.

Image
Image

De meeste problemen met e-mail zijn echter accountgerelateerd in plaats van internetverbinding. Om accountproblemen op te lossen, biedt de Connection Doctor een overzicht voor elk account en een gedetailleerd logboek van elke poging om verbinding te maken met de juiste e-mailserver.

Hoe Connection Doctor te starten

Om het hulpprogramma Connection Doctor in OS X Mavericks of hoger uit te voeren, selecteert u Window > Connection Doctor in de menubalk. Connection Doctor start automatisch het controleproces en geeft de resultaten voor elk account weer. Connection Doctor controleert het vermogen van elk account om e-mail te ontvangen en test het vermogen van elk account om e-mail te verzenden, dus er kunnen twee statuslijsten zijn voor elk e-mailaccount.

Elk account met een rood aangegeven status heeft een soort verbindingsprobleem. Connection Doctor bevat een korte samenvatting van het probleem, zoals een onjuiste accountnaam of een onjuist wachtwoord. Bekijk de details van elke verbinding voor meer informatie over de accountproblemen.

Loggegevens bekijken in de Connection Doctor:

  1. Klik onderaan het Connection Doctor-venster op Show Detail om een lade te openen die uit de onderkant van de venster en geeft de inhoud van de logs weer.
  2. Scroll door de logboeken om eventuele fouten te vinden en een gedetailleerde uitleg voor eventuele problemen te zien.
  3. Selecteer Check Again om de Connection Doctor opnieuw uit te voeren en de logs in de lade weer te geven.

Het enige probleem met de detailweergave in de Connection Doctor is dat de tekst niet kan worden doorzocht, althans niet vanuit het Connection Doctor-venster. Als u meerdere accounts heeft, kan het omslachtig zijn om door de logboeken te bladeren. Kopieer en plak de logboeken in plaats daarvan in een teksteditor en zoek vervolgens naar specifieke accountgegevens. Maar er is nog een andere optie: de e-maillogboeken, die uw systeem bijhoudt.

Gebruik de console om e-maillogboeken te bekijken

Terwijl het Activiteit-venster een re altime blik geeft op wat er gebeurt als je e-mail verzendt of ontvangt, gaan de Mail-logboeken een stap verder en houden ze elke gebeurtenis bij. Omdat het Activiteit-venster de activiteit in re altime laat zien, kan het zijn dat u een verbindingsprobleem over het hoofd ziet als u wegkijkt of knippert. De e-maillogboeken houden daarentegen het verbindingsproces bij.

Image
Image

E-maillogboeken inschakelen (OS X Mavericks en later)

Om het Connection Doctor-venster in Mail voor OS X Mavericks of hoger te openen, selecteert u Window > Connection Doctor in de menubalk, selecteer vervolgens het Log Connection Activity selectievakje.

Bekijk e-maillogboeken (OS X Mavericks en hoger)

In eerdere versies van macOS werden e-maillogboeken bekeken in de console. Vanaf OS X Mavericks kun je de Console-app omzeilen en de logs bekijken met elke teksteditor, inclusief de Console.

  1. Ga in de menubalk van Mail naar Window > Connection Doctor.

    Image
    Image
  2. Selecteer Show Logs om een Finder-venster te openen met individuele logs voor elk Mail-account dat is ingesteld.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik op een logboek om het te openen in Teksteditor. Of klik met de rechtermuisknop op een logboek en selecteer Open om het logboek te openen in de app van uw keuze.

    Image
    Image

E-maillogboeken inschakelen (OS X Mountain Lion en eerder)

In OS X Mountain Lion en eerder bevat Apple een AppleScript om inloggen bij Mail in te schakelen. Zodra het is ingeschakeld, houden de consolelogboeken uw e-maillogboeken bij totdat u de e-mailtoepassing afsluit. Als u de logboekregistratie van Mail actief wilt houden, voert u het script elke keer opnieuw uit voordat u Mail start.

E-mailregistratie inschakelen:

  1. Als Mail is geopend, sluit u de app.
  2. Open de map op ~/Bibliotheek/Scripts/Mail Scripts.
  3. Dubbelklik op het bestand Turn on Logging.scpt.
  4. Als het AppleScript Editor-venster wordt geopend, selecteert u de knop Run in de linkerbovenhoek.
  5. Als een dialoogvenster wordt geopend waarin u wordt gevraagd of u het script wilt uitvoeren, kiest u Run.
  6. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u wordt gevraagd of u socketregistratie wilt inschakelen voor het controleren of verzenden van e-mail. Selecteer Beide.
  7. Logboekregistratie is ingeschakeld en de Mail-toepassing wordt gestart.

Bekijk e-maillogboeken (OS X Mountain Lion en eerder)

Maillogboeken worden geschreven als consoleberichten die kunnen worden weergegeven in de Apple Console-toepassing.

  1. Launch Console, te vinden op ~/Applications/Utilities/.
  2. Klap in het consolevenster het gebied Databasezoekopdrachten uit.
  3. Selecteer het item Consoleberichten.
  4. Voer in het veld Filter com.apple.mail in om de consoleberichten te beperken tot Mail.
  5. Gebruik het Filter veld om het specifieke e-mailaccount te vinden dat problemen heeft. Als er bijvoorbeeld een probleem is om verbinding te maken met Gmail, typt u gmail.com in het veld Filter. Als er een verbindingsprobleem is bij het verzenden van e-mail, typt u smtp in het veld Filter om alleen logs weer te geven over het verzenden van e-mail.

Gebruik de e-maillogboeken om het type probleem te vinden, zoals geweigerde wachtwoorden, geweigerde verbindingen of down-servers. Nadat u het probleem hebt gevonden, gebruikt u Mail om correcties aan te brengen in de accountinstellingen en voert u Connection Doctor opnieuw uit voor een snelle test. De meest voorkomende problemen zijn de verkeerde accountnaam of het verkeerde wachtwoord, verbinding maken met de verkeerde server, het verkeerde poortnummer of het gebruik van de verkeerde vorm van authenticatie.

Gebruik de logboeken om al het bovenstaande te vergelijken met de informatie die uw e-mailprovider u heeft gegeven om uw e-mailclient in te stellen. Als je nog steeds problemen hebt, kopieer dan de e-maillogboeken die het probleem laten zien en vraag je e-mailprovider om ze te bekijken en hulp te bieden.

Aanbevolen: