De 6 beste gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van malware van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van malware van 2022
De 6 beste gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van malware van 2022
Anonim

Malware is een alledaags probleem geworden, omdat het gemakkelijker dan ooit is om malware op te pikken, zelfs als je denkt dat je internetgedrag niet riskant is. Daarom bestaan er hulpprogramma's voor het verwijderen van malware. De beste tools voor het verwijderen van malware zullen uitblinken in het verwijderen van virussen en het omgaan met spyware. We hebben talloze hulpprogramma's voor het verwijderen van malware bekeken om tot deze lijst met de beste voor Windows- en Mac-computers te komen.

Beste algemeen: Malwarebytes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige onafhankelijke testscores.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android.

Wat we niet leuk vinden

  • Ontbreekt re altime scannen.
  • Bevat enkele extra functies.

Malwarebytes kiest onze beste keuze voor de beste algehele gratis tool voor het verwijderen van malware dankzij zijn uitstekende reputatie, frequente updates en hoe gemakkelijk het te gebruiken is. De gratis versie van Malwarebytes Anti-Malware wordt zelfs geleverd met een gratis proefversie van 14 dagen van de premiumversie, die u beschermt met re altime scannen en aanvullende maatregelen om ransomware te dwarsbomen.

Malwarebytes is een uitgebreide beveiligingstool die is ontworpen om uw traditionele antivirusprogramma te ondersteunen. Het ontvangt dagelijkse updates om u te helpen op de hoogte te blijven van de nieuwste malware, en maakt ook gebruik van een aantal technieken die het kunnen helpen om gloednieuwe malware op uw systeem te identificeren die nog nooit eerder is gezien. Zodra Malwarebytes een probleem heeft geïdentificeerd, kan het de schadelijke code opschonen en verwijderen.

Deze fantastische tool voor het verwijderen van malware is beschikbaar voor Windows, macOS, iOS, Android en zelfs Chromebooks. Met de gratis versie kun je op malware scannen en deze verwijderen wanneer je maar wilt, maar het mist de re altime scan en bescherming die je krijgt van de premiumversie.

Beste antivirus met malwareverwijdering: Bitdefender Antivirus Free Edition

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief anti-malware bescherming.
  • Beschikbaar voor Windows, macOS en Android.
  • Uitstekende onafhankelijke testscores.

Wat we niet leuk vinden

  • iOS-versie alleen beschikbaar met premium-versies.
  • Geen automatische (software) updates, maar virusdefinities worden automatisch bijgewerkt.

U kunt veel van onze favoriete hulpprogramma's voor het verwijderen van malware gebruiken met het antivirusprogramma van uw keuze, maar Bitdefender is onze keuze voor de beste antivirus met ingebouwde malwarebescherming. Dat betekent dat je het ook kunt gebruiken als je primaire verdediging tegen virussen, wormen, trojans, zero-day exploits, rootkits en allerlei soorten malware.

De gratis versie van Bitdefender is een lichtgewicht antivirusprogramma dat beschikbaar is voor Windows, Android en macOS. Bitdefender Antivirus Plus en Bitdefender Total Security, beide betaalde versies van de software, voegen ook bescherming toe voor iOS.

Hoewel de gratis versie enkele van de geavanceerde functies mist die je krijgt met de premiumversies van Bitdefender, zoals automatische updates, is hij uitgerust met de basisfuncties die nodig zijn om je computer te beschermen met re altime detectie van bedreigingen, virusscanning en malware verwijdering.

Naast re altime detectie van bedreigingen, heeft Bitdefender ook een handige optie waarmee u verdachte bestanden of mappen naar het startscherm van de app kunt slepen en neerzetten. Dit is een uiterst gemakkelijke manier om snel alle bestanden te scannen waarvan u vermoedt dat ze geïnfecteerd zijn.

Beste voor geavanceerde malwarebescherming: Adaware Antivirus Free

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Snelle, nauwkeurige scans.

  • Automatisch scannen van downloads.
  • Heuristische monitoring inbegrepen.

Wat we niet leuk vinden

Alleen beschikbaar voor Windows.

Als je op zoek bent naar een tool voor het verwijderen van malware die in staat is om voorop te blijven lopen, moet je Adaware Antivirus Free eens bekijken. Dit is de gratis versie van de fantastische anti-malware toolkit van Adaware, en het is in staat om gloednieuwe malware te identificeren en te elimineren zodra het opduikt.

Adaware houdt een database bij met bekende bedreigingen die regelmatig worden bijgewerkt, zoals andere antivirussoftware en hulpprogramma's voor het verwijderen van malware. Wanneer een scan iets vindt dat overeenkomt met de bedreigingsdatabase, kan de app het probleem lokaliseren en oplossen. Het kan ook uw downloads automatisch scannen, waardoor die aanvalsvector wordt geëlimineerd.

Wat Adaware onderscheidt van de meeste concurrenten, is de heuristische analysetechniek die het gebruikt om nieuwe malware te identificeren. Door verdachte programma's op te zetten in een beschermde virtuele omgeving, kan Adaware op zoek gaan naar gedragingen en signalen dat het programma daadwerkelijk malware is en vervolgens passende maatregelen nemen.

De gratis versie van Adaware is alleen beschikbaar voor Windows, maar ondersteunt Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

Beste voor spyware en malware: SUPERAntiSpyware

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel scanopties.
  • Snelle, gemakkelijke scans.
  • Zal bestaande spyware op uw systeem vinden.

Wat we niet leuk vinden

  • Wordt niet automatisch bijgewerkt.
  • Geen planningsmogelijkheid.

Onze beste keuze voor de beste tool voor het verwijderen van malware die in staat is om spyware aan te pakken, is SUPERAntiSpyware. Deze tool voor het verwijderen van malware is gespecialiseerd in spyware, maar kan ook verschillende andere bedreigingen aan, waaronder rootkits en ransomware.

SUPERAntiSpyware is ontworpen om samen te werken met uw antivirusprogramma, met name gericht op spyware, adware, keyloggers en andere bedreigingen voor uw persoonlijke gegevens. Het is ook in staat om uw bestanden te beschermen tegen ransomware, die is ontworpen om uw gegevens te kapen, tenzij u de aanvaller beta alt om deze vrij te geven.

De gratis versie van SUPERAntiSpyware wordt geleverd met dezelfde dagelijkse updates als de betaalde versie, zodat je altijd beschermd bent tegen de nieuwste bedreigingen. Het enige nadeel is dat je automatisch op updates moet controleren.

SUPERAntiSpyware is alleen beschikbaar voor Windows, maar het is compatibel met elke versie van het besturingssysteem die teruggaat tot Windows XP. Dat betekent dat SUPERAntiSpyware een geweldige manier is om uw computer te beschermen als u nog steeds een verouderde versie van Windows gebruikt, zoals Windows XP of Windows Vista.

Beste voor Windows: Microsoft Malicious Software Removal Tool

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ontworpen voor Microsoft Windows.
  • Vereist geen registratie.
  • Wordt automatisch uitgevoerd met Windows-updates.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte malware-targeting.
  • Programma voor eenmalig gebruik.

Er zijn veel geweldige tools voor het verwijderen van malware voor Windows, maar degene waar je echt niet zonder kunt, is Microsoft's eigen Malicious Software Removal Tool. Deze onmisbare tool voor het verwijderen van malware kan zelfs al op uw computer staan dankzij Windows Update. Als je het nog niet hebt, kun je het gratis downloaden van Microsoft.

Microsoft werkt de Malicious Software Removal Tool regelmatig bij en een nieuwe versie, ontworpen om nieuwe malwarebedreigingen te verwijderen, is meestal eenmaal per maand beschikbaar. Het wordt niet zo vaak bijgewerkt als sommige andere tools, maar het richt zich wel op de meest voorkomende malwarebedreigingen, dus het zou uw eerste verdedigingslinie als Windows-gebruiker moeten zijn.

De Malicious Software Removal Tool is niet ontworpen om uw antivirussoftware te vervangen en werkt het beste in combinatie met een goede antivirus en andere anti-malware-apps. Het is beschikbaar sinds Windows XP, maar Microsoft biedt alleen ondersteuning en updates voor Windows 7-, Windows 8- en Windows 10-versies omdat oudere versies geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

Beste voor Mac: Avast Free Mac Security

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief antivirus- en malwarebescherming.
  • Beschermt e-mail en versterkt wifi-netwerk.
  • Uitstekende onafhankelijke testscores.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen bescherming tegen ransomware.
  • Geen re altime Wi-Fi-inbraakbeveiliging.

Avast Free Mac Security is onze beste keuze voor de beste gratis tool voor het verwijderen van Mac-malware vanwege zijn fantastische staat van dienst bij het detecteren en elimineren van verschillende soorten malware. Bij onafhankelijke tests was het in staat 99,9 procent van de macOS-malware uit te roeien, waardoor het een voorsprong heeft op andere gratis opties.

macOS heeft de reputatie niet zo kwetsbaar te zijn voor virussen en malware als Windows, maar het is nog steeds belangrijk om uw gegevens te beschermen tegen een worstcasescenario. Avast Free Mac Security is de beste gratis optie die er is en combineert een uitstekend antivirusplatform met eersteklas malwaredetectie en bescherming tegen infecties via e-mail en internet. Het kan zelfs uw wifi-netwerk beveiligen tegen inbraak.

De gratis versie van Avast voor macOS biedt de meeste voordelen die je krijgt van de betaalde versie, maar het kan je gegevens niet beschermen tegen ransomware of wifi-inbreuken in re altime identificeren. Als je die functies wilt, heb je de betaalde versie nodig.

Aanbevolen: