De 10 beste games op GamePass in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste games op GamePass in 2022
De 10 beste games op GamePass in 2022
Anonim

De beste games op GamePass zijn aangrijpend, spannend en duidelijk gevarieerd van aard. Dankzij de honderden games die via de service beschikbaar zijn, is er hier geen gebrek aan opties, die in het begin overweldigend kunnen zijn. Het demonstreert echter ook de breedte van verschillende titels en ervaringen die de Xbox One en Xbox Series X/S GamePass-abonnees bieden.

Het is een van de voordeligste services die er zijn voor enthousiaste gamers of voor degenen die gewoon willen experimenteren met verschillende genres. Met zoveel titels om uit te kiezen, hebben we een enorm aantal games op de service gespeeld om de beste titels te vinden voor degenen die meteen aan de slag willen.

Via GamePass zijn er explosieve first person shooters zoals Gears 5 die ideaal zijn voor volwassen gamers die graag stoom afblazen en nieuwe werelden willen verkennen, naast de creatieve reis van Minecraft waar het hele gezin van kan leren. Anderen, zoals Forza Horizon 4, bieden race-ervaringen in een open wereld als geen ander, en sporttitels zoals MLB The Show 21 helpen je om je dromen waar te maken. Het beste is dat al deze games beschikbaar zijn als onderdeel van je maandelijkse abonnement in plaats van dat je iets extra's hoeft te betalen.

We hebben ons gericht op het bieden van de meest uiteenlopende keuzes hier, waaronder veel van de meest populaire genres, dus er is iets voor elke smaak, leeftijdsgroep en vaardigheidsniveau. Lees verder terwijl we je door de beste games op GamePass leiden.

Beste algemeen: Turn 10 Studios Forza Horizon 4

Image
Image

Op het eerste gezicht lijkt Forza Horizon 4 misschien een gewoon racespel, maar er komt veel meer bij kijken. Het heeft een open wereldontwerp waardoor u de prachtige landschappen kunt verkennen die de essentie van verschillende gebieden in Groot-Brittannië weergeven, waaronder Edinburgh en schilderachtige Engelse dorpjes. Spelers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan races met verschillende uitdagingen of ze kunnen gewoon door de heuvels dwalen en talloze soorten missies voltooien om nieuwe auto's te ontgrendelen en invloed te krijgen in de gamewereld.

Naast de uitgebreide modus voor één speler zijn er coöperatieve multiplayer-modi en competitieve multiplayer-races. Er is zelfs een kijk op een Battle Royale-modus, waarbij de laatste auto wint. De introductie van Lego Speed Champions DLC heeft de ervaring nog leuker gemaakt voor kinderen met de kans om te racen met Lego-constructies van beroemde supercars.

Het is allemaal heerlijk goedmoedig en het soort spel waar zelfs niet-racende fans dol op zullen zijn omdat het zo bevrijdend aanvoelt.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 62,92GB

"Forza Horizon 4 is zowel ontspannend als opwindend, en geeft je de kans om deel te nemen aan een aantal high-stake races in supercars, of om gewoon in een rustig tempo de rondzwervende heuvels om je heen te bekijken. Het is bevrijdend. " - Jennifer Allen, technisch schrijver

Beste first-person shooter: 343 Industries Halo: Master Chief Collection (Xbox One)

Image
Image

De originele Halo-game zorgde voor een revolutie in de first-person shooter-wereld en maakte de originele Microsoft Xbox ook veel populairder dan ooit tevoren. Nu kun je volledig geremasterde jubileumversies van de originele Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 4 spelen, samen met Halo 3: ODST en Halo: Reach.

Het is een geweldig pakket dat betekent dat je tientallen uren kunt besteden aan het complexe verhaal van de strijd van Master Chief tegen het kwaadaardige Covenant. Hoewel de besturing soms een beetje gedateerd aanvoelt en de beelden een beetje glans missen, is het een epische reis die zeker zal bedriegen.

Je hoeft het ook niet alleen te doen. Het is mogelijk om in de modus voor gesplitst scherm of online met vrienden te spelen, voordat je meedoet aan een van de vele multiplayer-modi die er zijn. De laatste heeft een iets kleinere community dan voorheen, maar een uitgebreide reeks aanpassingen houdt het druk genoeg. Het is een aangrijpend voorproefje van de gamegeschiedenis.

ESRB: M (Volwassen, Leeftijd 17+) | Installatiegrootte: 62,74GB

"Een echt game-epos, het is geweldig leuk om gemoderniseerde versies van de Halo-games te spelen, zelfs als het op sommige plaatsen verouderd is. " - Jennifer Allen, Tech Writer

Beste massaal multiplayer-spel: Microsoft Studios Sea of Thieves (Xbox One)

Image
Image

Als je een sociale speler bent, biedt Sea of Thieves enorm veel vrijheid. Het laat spelers hun eigen schip besturen terwijl ze de volle zee verkennen, ervoor kiezen om anderen te plunderen of nieuwe eilanden en gebieden te ontdekken.

Het is het beste als je met anderen speelt, omdat teamwerk een enorm verschil kan maken voor je kansen op succes. Solo spelen kan behoorlijk lastig worden als je agressievere spelers tegenkomt die je problemen willen bezorgen, maar je kunt nog steeds plezier hebben door gewoon rond te zeilen om te zien wat er te zien is.

Werk echter samen met vrienden en het voelt als een gloednieuw spel. Je zult een aantal fantastische gameherinneringen creëren samen met de wereld die bij elke beurt voelt als een persoonlijke ervaring. Je zult je echt onderdeel voelen van iets groots en daarmee gepaard gaand een verrassende hoeveelheid verantwoordelijkheid. Het ziet er ook prachtig uit, met een paar eigenzinnige grappen voor de goede orde.

ESRB: T (tiener) | Installatiegrootte: 10GB

Beste third-person shooter: Microsoft Studios Gears 5 (Xbox One)

Image
Image

Gears 5 is de nieuwste in de langlopende reeks Gears of War-games. Ze zijn allemaal beschikbaar via GamePass, maar Gears 5 v alt op door minder lineair te zijn dan zijn voorgangers. Spelers kunnen de gamewereld echt verkennen in plaats van gang na gang te moeten volgen. Dat geeft je een kans om iets meer te zien van wat er aan de hand is en je meer controle te voelen over wat er daarna gebeurt. Uitgestrekte ijzige toendra's zijn enkele van de hoogtepunten hier en er zijn mogelijkheden om voertuigen te besturen en gewoon door het land voor je te zwerven.

Uitgebreide coöperatieve modi, evenals competitieve multiplayer, geven je een behoorlijke hoeveelheid afwisseling en er zijn over het algemeen elke week online evenementen, zelfs als de community niet zo actief is als vroeger. Uiteindelijk maakt de campagne voor één speler het aangrijpend genoeg dat Gears 5 nog een tijdje in je geheugen blijft hangen. Wees gewoon voorbereid op veel bloed en geweld.

ESRB: M (Volwassen, 17+) | Installatiegrootte: 42GB

"Met een vrouwelijke hoofdrol die de boel opschudt, blaast Gears 5 de serie op meer dan één manier nieuw leven in en blijkt het bij elke stap enorm leuk te zijn. " - Jennifer Allen, Tech Writer

Beste familiespel: Team 17 te gaar! 2 (Xbox One)

Image
Image

Te gaar 2! zal veel ruzie veroorzaken, maar op de best mogelijke manier. Spelers werken samen om ma altijden te bereiden, wat eenvoudig genoeg klinkt totdat je bedenkt dat je dit heel snel moet doen en met meerdere taken moet jongleren. Het is hectische maar intuïtieve bediening betekent dat je alleen maar teleurgesteld wordt door je onvermogen om snel genoeg te reageren, en dat is hoe de luchtige ruzies met je familie kunnen ontstaan.

Dankzij de focus op coöperatief spelen en de logische bediening, is het perfect voor het hele gezin en voor koppels, met cartoonachtige graphics die het licht houden. Het is ook een geweldig gezelschapsspel, omdat het zo gemakkelijk te leren maar lastig te beheersen is. Voor die momenten waarop je alleen gaat, is het nog steeds bijna net zo bevredigend met een reeks verschillende niveaus om te onderhandelen.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 8,04GB

"Met zijn heerlijke presentatie en eenvoudige maar intense gameplay is Overcooked! 2 een coöperatieve multiplayer-traktatie voor alle leeftijden. " - Anton Galang, Product Tester

Image
Image

Beste old-schoolhit: verbeter games Tetris-effect: verbonden

Image
Image

Tetris-effect: Connected is een opgevoerde versie van het klassieke spel dat je vrijwel zeker eerder hebt gespeeld. Het ziet er prachtig uit dankzij een aantal prachtige achtergrondontwerpen die behoorlijk surrealistisch kunnen worden als de actie opwarmt. Daarnaast is er de conventionele magie van Tetris als je lijnen op elkaar afstemt om ze van het scherm te verwijderen. Het is een ervaring die zowel vertrouwd als nieuw is dankzij de nieuwe visie die gaande is.

De game wordt geleverd met toegevoegde multiplayer-functies en vier nieuwe modi, dus er is hier veel te doen, maar de magie komt echt van het simpelweg maken van die lijnen en ze zien verdwijnen. In staat zijn om te vechten tegen AI-bazen is een leuk extraatje, dus je bent niet beperkt tot het spelen tegen echte mensen, en het is allemaal eenvoudig maar heerlijk verslavend.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: Onbekend

Beste spel voor volwassenen: Rockstar Games Grand Theft Auto V (Xbox One)

Image
Image

Als je op zoek bent naar een game die echt volwassen aanvoelt, dan is Grand Theft Auto V iets voor jou. Nog gewelddadiger dan Gears 5, het is ideaal voor iedereen die van misdaadfilms houdt en er een wil spelen op hun gameconsole. Grand Theft Auto V volgt het verhaal van een paar verschillende criminelen, zodat je vanuit verschillende perspectieven kunt zien hoe dingen uitpakken, zodat je altijd iets te doen hebt.

Je hoeft je ook niet aan de verhaallijn te houden. Het is mogelijk om de sandbox-achtige stad te verkennen en ervoor te kiezen om deel te nemen aan kleine misdaden, auto's te stelen of gewoon wat gebouwen te kopen voor winst. Er is altijd de optie van GTA Online als je ook wat multiplayer-overvallen wilt voltooien. Grand Theft Auto V is een duidelijk volwassen spel en soms behoorlijk smerig, maar als je The Godfather naleeft, zul je verrukt zijn.

ESRB: M (Volwassen, 17+) | Installatiegrootte: 54,85GB

"Een klassieker, Grand Theft Auto V is de game die ervoor zorgt dat spelers consoles kopen en het gratis kunnen spelen maakt de deal nog leuker. " - Jennifer Allen, Tech Writer

Beste sportgame: Sony MLB The Show 21

Image
Image

Als je altijd al een homerun hebt willen slaan, maar niet over de vaardigheden beschikt, dan geeft MLB The Show 21 je nog een kans. De game is de beste honkbalsimulatie die er is en is nieuw voor de Xbox-familie. Elke keer dat het je lukt om goed te werpen of te batten, geeft het enorm veel voldoening, met uitgebreide tutorials die ervoor zorgen dat het een plezierige tijd is voor iedereen.

Er is hier een bepaalde hoeveelheid geld te verdienen via sommige spelmodi, wat een beetje onnodig aanvoelt, maar je kunt dat ontwijken en je concentreren op de bevredigende actie die voorhanden is. Als je creatief wilt worden, kun je ook een duik nemen in de functie voor het maken van een ballpark, waarmee je je eigen honkbalveld kunt ontwerpen en het vervolgens online met andere spelers kunt delen. Een klein maar fijn extraatje.

ESRB: E (Iedereen) | Installatiegrootte: 72,42GB

Beste multiplayer-shooter: Bungie Destiny 2 (Xbox One)

Image
Image

Destiny 2 is een first-person shooter die ook rollenspel en massale multiplayer-elementen combineert om een unieke ervaring te bieden. Het is een enorme wereld waarin je jezelf kunt verliezen dankzij de uitgebreide nieuwe inhoud die regelmatig wordt toegevoegd.

Kies een klas en volg een bepaald pad in je mogelijkheden en je zult snel je sterke en zwakke punten vinden. Spelers kunnen ervaringspunten verdienen om hoger te komen, terwijl beloningen gestaag binnenkomen en je aanmoedigen om elke keer wat langer te spelen.

Waar Destiny 2 het meest opv alt, is wanneer je samenwerkt met anderen, overv alt tegen bedreigingen van de omgeving of ervoor kiest om tegen andere spelers te vechten. Ondanks dat het alleen gericht lijkt op interactie met spelers, zit er ook een diepe verhaallijn in, zoals je zou verwachten van elke game die al jaren fris blijft aanvoelen.

ESRB: T (tiener) | Installatiegrootte: 50GB

Beste creatieve game: Microsoft Minecraft Starter Collection (Xbox One)

Image
Image

Minecraft is een spel dat nooit lijkt te eindigen. Het is een enorme sandbox-wereld die aanvoelt alsof je alles kunt bouwen. Je kunt eenvoudige houten hutten en stokken bouwen, maar je kunt ook enorme paleizen en hele spellen in spellen bouwen.

Indrukwekkende trekkingsafstanden op de Xbox zorgen ervoor dat het op de beste manier eindeloos aanvoelt, en spelers kunnen ervoor kiezen om in lokale split-screen of online multiplayer te spelen om meer samen te doen. Naast de creatieve kant van de dingen, is er ook een overlevingsmodus waarin je de kaart kunt verkennen, middelen kunt oogsten en structuren kunt bouwen om de monsters te overleven die 's nachts op de loer liggen. Traditioneel gezien als het beste voor kinderen, is het nog steeds een ervaring die elke volwassene kan grijpen die graag Lego of andere knutselgereedschappen gebruikt.

ESRB: E 10+ (Iedereen, 10+) | Installatiegrootte: 1,12GB

"Minecraft blijft een van de beste allround-games voor kinderen en gezinnen - een eenvoudige ervaring met verrassende diepgang die initiatief en creativiteit beloont. " - Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Forza Horizon 4 (bekijk bij Amazon) is een fantastische open-wereldervaring die laat zien dat autorijden niet alleen over racen hoeft te gaan. Het ziet er prachtig uit en de Lego Speed Champions DLC is een extra genot voor jong en oud om te bekijken.

Voor explosiever gamen zijn er Halo: The Master Chief Collection (bekijk bij Amazon) en Grand Theft Auto V (bekijk bij Amazon), die laten zien hoe volwassen gamen kan zijn. Spelers kunnen altijd overstappen op Overcooked! 2 (bekijk bij Amazon) wanneer ze iets lichters maar niet minder uitdagend willen.

Over onze vertrouwde experts:

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in iOS- en Apple-technologie, maar ook in draagbare technologie en slimme apparaten voor thuisgebruik. Ze is een vaste tech-columnist voor Paste Magazine, geschreven voor Wareable, TechRadar, Mashable en PC World, evenals voor meer diverse verkooppunten, waaronder Playboy en Eurogamer.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van videogames en technologie. Hij is eerder gepubliceerd door TechRadar, Stuff, Polygon en Macworld.

Anton Galang werkt sinds 2007 als schrijver en redacteur in technologie. Hij heeft verschillende Xbox One-kindergames voor Lifewire beoordeeld en heeft talloze uren besteed aan vele andere games, gewoon voor de lol.

Waar moet je op letten bij een game op GamePass

Genre

Als je al een tijdje games speelt, weet je waarschijnlijk van welke genres je het meest geniet. Zelfs een gratis game is niet leuk als je niet van het genre houdt. Kies titels met beschrijvingen die je aanspreken en probeer ze uit.

Xbox Exclusief

De Xbox One en Xbox Series X/S hebben veel geweldige exclusieve games, waaronder first-person shooters, racegames en platformgames. Het is logisch om deze games eerst uit te proberen, aangezien je ze alleen op het Xbox-platform kunt spelen.

Xbox Series X/S verbeterd

Als je een Xbox Series X of S hebt, let dan op games met het verbeterde Xbox Series X/S-logo. Dat betekent dat de game is geüpgraded om te profiteren van de graphics en kracht van de nieuwste console, zodat hij er veel beter uitziet dan al het andere.

FAQ

    Kun je Game Pass-spellen spelen zonder abonnement?

    Nee, je hebt een Xbox Game Pass-abonnement nodig om gratis games te spelen via de service. Het is mogelijk om ze zonder te spelen, maar je moet de game digitaal of fysiek in een winkel kopen in de Xbox Store. Als je een abonnement hebt en dit verloopt, kunnen de games pas worden gespeeld als je je abonnement verlengt.

    Zullen de spellen altijd beschikbaar zijn?

    First-party Microsoft-games zijn gegarandeerd altijd beschikbaar zolang de service bestaat, maar andere games komen en gaan meestal uit het pakket. Meestal waarschuwt Microsoft een paar weken van tevoren wanneer een game uit de service wordt verwijderd en er zijn vaak kortingen voor iedereen die de game rechtstreeks in de digitale winkel wil kopen.

    Zijn er extra kosten verbonden aan Game Pass-spellen?

    Ja en nee. Je kunt de game gratis downloaden, maar het kan zijn dat je je internetprovider moet betalen als je de geldende datalimietbeperkingen overschrijdt. Sommige games bevatten ook in-game transacties, dus als je deze wilt gebruiken, moet je extra betalen. Het basisspel is echter altijd gratis en DLC wordt vaak meegeleverd met de titel.

Aanbevolen: