Een video-interview produceren en opnemen

Inhoudsopgave:

Een video-interview produceren en opnemen
Een video-interview produceren en opnemen
Anonim

Wat te weten

  • Bereid het interview voor door met het onderwerp te praten over de informatie die je wilt behandelen.
  • Zoek een goede achtergrond, zorg voor voldoende verlichting en plaats de camera op een statief op ooghoogte met het onderwerp.
  • Ga naast de camera zitten, instrueer het onderwerp om naar je te kijken en neem op terwijl je vragen stelt.

Dit artikel legt uit hoe je een video-interview maakt voor alle soorten video's.

Hoe maak je een video-interview

Video-interviews (of talking heads) komen veel voor in alle soorten video's, van documentaires en nieuwsuitzendingen tot marketingvideo's en getuigenissen van klanten. Het maken van een video-interview is een eenvoudig proces dat u kunt voltooien met bijna elk type homevideo-apparatuur.

Volg deze stappen om het perfecte video-interview te maken:

  1. Bereid jezelf en je onderwerp voor op het video-interview door te praten over de informatie die je gaat behandelen en de vragen die je gaat stellen. Je onderwerp zal meer ontspannen zijn en het video-interview zal soepeler verlopen als je het van tevoren hebt uitgepraat.
  2. Vind een goede achtergrond voor het houden van het video-interview. Idealiter gebruik je een locatie die iets illustreert over de persoon die je interviewt, zoals het huis of de werkplek van het onderwerp. Zorg ervoor dat de achtergrond aantrekkelijk en niet te rommelig is.

    Als je geen geschikte achtergrond kunt vinden voor het video-interview, plaats je onderwerp dan voor een blinde muur.

  3. Afhankelijk van de locatie van je video-interview, wil je misschien wat lichten instellen. Een eenvoudige driepuntsverlichtingsopstelling kan het uiterlijk van uw video-interview echt verbeteren.

    Als je zonder lichtset werkt, gebruik dan de beschikbare lampen om de verlichting aan te passen. Zorg ervoor dat het gezicht van je onderwerp helder verlicht is, zonder vreemde schaduwen.

  4. Stel je videocamera op een statief op ooghoogte met het onderwerp van je interview. De camera mag zich slechts drie of vier voet van het onderwerp bevinden. Op die manier zal het interview meer op een gesprek lijken en minder op een verhoor.
  5. Gebruik het oculair of de zoeker van de camera om de belichting en belichting van de scène te controleren. Oefen met het kadreren van je onderwerp in een brede opname, middellange opname en close-up, en zorg ervoor dat alles in het kader er goed uitziet.
  6. Idealiter gebruik je een draadloze lavaliere-microfoon voor het opnemen van het video-interview. Klem de microfoon aan het shirt van het onderwerp, zodat deze niet in de weg zit, maar helder geluid geeft.

    Een lavaliere-microfoon zal geen goede opname maken als u de interviewvragen stelt. Gebruik een andere lava-microfoon voor jezelf, of een microfoon die op de camera is aangesloten, als je zowel de interviewvragen als de antwoorden wilt opnemen.

    Als je geen lavamicrofoon hebt, gebruik dan de ingebouwde microfoon van de camcorder voor het video-interview. Zorg ervoor dat het interview in een rustige ruimte wordt gedaan en dat je onderwerp luid en duidelijk spreekt.

  7. Ga naast de camcorder zitten aan de kant met het uitklapbare scherm. Op deze manier kunt u de video-opname subtiel volgen zonder uw aandacht af te leiden van het onderwerp van het video-interview.

    Instrueer je gesprekspersoon om naar jou te kijken, en niet rechtstreeks in de camera. Deze positionering geeft je interview een natuurlijker uiterlijk, waarbij het onderwerp een beetje buiten de camera kijkt.

  8. Begin met de opname en stel je video-interviewvragen. Geef je onderwerp voldoende tijd om na te denken en zijn of haar antwoorden in te kaderen; spring niet zomaar binnen met een andere vraag bij de eerste pauze in het gesprek.

    Zwijg als interviewer terwijl je gesprekspersoon vragen beantwoordt. Reageer met steun en empathie door te knikken of te glimlachen, maar eventuele verbale reacties zullen het bewerken van het interview moeilijk maken.

  9. Verander de kadrering tussen vragen, zodat je een verscheidenheid aan brede, medium en close-up shots krijgt. Deze variatie maakt het gemakkelijker om verschillende delen van het interview samen te bewerken, terwijl onhandige sprongen worden vermeden.
  10. Als je klaar bent met het video-interview, laat je de camera nog een paar minuten draaien. Mensen ontspannen zich als het allemaal voorbij is en beginnen comfortabeler te praten dan tijdens het interview. Deze momenten kunnen geweldige soundbites opleveren.
  11. Hoe je het video-interview bewerkt, hangt af van het doel ervan. Als het puur archiveren is, kun je de hele band gewoon op dvd zetten zonder te bewerken. Of misschien wil je de beelden bekijken en de beste verhalen en soundbites kiezen. Zet deze in willekeurige volgorde bij elkaar, met of zonder gesproken tekst, en voeg b-roll of overgangen toe om eventuele sprongen te dekken.

Image
Image

Tips voor het maken van video-interviews

Hier zijn wat meer algemene tips voor het verkrijgen van de beste resultaten:

  • Vind uw geïnterviewde een comfortabele stoel om in te zitten.
  • Vraag uw geïnterviewde om armbanden of sieraden te verwijderen die tegen elkaar kunnen kletteren en de audio-opname kunnen verstoren.
  • Controleer het kader nauwkeurig om er zeker van te zijn dat er geen achtergrondobjecten achter het hoofd van je onderwerp uitsteken.

Aanbevolen: