Waarom Apple je je muziekservice laat kiezen

Inhoudsopgave:

Waarom Apple je je muziekservice laat kiezen
Waarom Apple je je muziekservice laat kiezen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de bètaversie van iOS 14.5 kun je een standaard muziek-app instellen voor gebruik met Siri.
  • Apple probeert mogelijk antitrustbeschuldigingen weg te nemen door zijn ingebouwde services open te stellen.
  • Er kunnen veel muziek- en podcast-apps van derden worden gekozen.
Image
Image

De volgende keer dat je Siri vertelt om een nummer af te spelen, kan het je de optie bieden om het af te spelen met Spotify, Deezer, YouTube Music of een andere niet-Apple muziek-app.

In iOS 14.5. Apple heeft de optie toegevoegd om muziek-apps van derden in te stellen als standaard voor Siri. Elke keer dat je Siri gebruikt om een nummer, album of nummers van een artiest af te spelen, wordt de door jou gekozen service gebruikt in plaats van Apple Music. Dit komt een paar maanden nadat Apple het mogelijk maakte om de standaard webbrowser en e-mailapps op iOS te wijzigen. Wat gebeurd er? Waarom is Apple zo genereus?

"Mijn gok is dat het iets te maken kan hebben met de recente antitrustdiscussies", vertelde muziekproducent Marcus Wadell aan Lifewire via e-mail. "Dit is misschien een manier voor Apple om wat stof op de kwestie te laten neerdalen."

Apple en Antitrust

De EU en de VS kijken beide naar Big Tech-bedrijven zoals Apple en Amazon en beoordelen of hun praktijken de marktconcurrentie schaden. In het geval van Apple komt dit neer op de App Store en de ingebouwde apps zoals Safari, Mail en Apple Music.

Vóór iOS 14 zou het tikken op een weblink Safari openen, en het tikken op een "mailto"-link zou de Mail-app openen. In iOS 14 maakte Apple het mogelijk om in plaats daarvan standaardinstellingen van derden in te stellen. Bij Apple Music komt de lock-in via Siri: als je de stemassistent vertelt om een nummer af te spelen, dan doet hij dat met Apple Music. Je hebt andere services kunnen specificeren door ze een naam te geven in je gesproken verzoek, maar je kon nooit een standaard instellen.

In staat zijn om je standaard 'telefoon'-app te veranderen in iets als WhatsApp, Skype of Zoom zou de Apple-tuin behoorlijk openen.

Dat is aan het veranderen. Gebruikers van de bètaversie van iOS 14.5 melden dat Siri je nu vraagt welke muziekdienst hij moet gebruiken. De eerste keer dat je Siri gebruikt om muziek aan te vragen, verschijnt er een lijst met mogelijke kandidaat-apps. Als je Spotify, gebruikers rapporteren kiest, kan Siri om toestemming vragen om toegang te krijgen tot je Spotify-account.

Openen

"Als je al een Spotify-gebruiker bent, maakt het je iPhone-ervaring zoveel beter", zegt Wadell. "Het kan kleine ergernissen wegwerken, zoals het automatisch verbinden van je telefoon met de Bluetooth van je auto en het knallen van een nummer van Apple Music."

En het is niet alleen Spotify. Volgens een thread op Reddit pikt deze nieuwe functie veel muziek- en podcast-apps op die je misschien al hebt geïnstalleerd, waaronder Deezer, YouTube Music, Apple's eigen Podcasts-app, de Books-app en Castro.

Dit is een welkome afwisseling. De iPhone en iPad worden krachtiger en capabeler, maar we hebben nog steeds niet dezelfde hoeveelheid controle over onze mobiele computers als op onze laptops en desktops.

Image
Image

Dingen gaan echter langzaam open, zoals we kunnen zien. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om iets in iOS te delen - een link, een foto, enzovoort - verschijnt er een rij pictogrammen bovenaan het deelblad, met suggesties van uw meest recente ontvangers. Vroeger toonde dit alleen e-mail- en iMessage-contacten, maar sinds iOS 13 kan elke berichten-app van derden zich registreren om hier te verschijnen - Telegram en Signal zijn twee die deze functie hebben toegevoegd.

Messaging-apps kunnen ook inkomende berichten aankondigen via AirPods Pro, net als iMessage.

Dus, wat nu? Hoe zit het met het telefoongedeelte van de iPhone? Zou dat ooit kunnen gebeuren?

"In staat zijn om je standaard 'telefoon'-app te veranderen in iets als WhatsApp, Skype of Zoom zou de Apple-tuin behoorlijk openen." zegt Wadell.

Aanbevolen: