10 snelle Twitter-tips voor beginners

Inhoudsopgave:

10 snelle Twitter-tips voor beginners
10 snelle Twitter-tips voor beginners
Anonim

Ben je nieuw op Twitter? Het populaire microblogging-platform bestaat al jaren, maar dat betekent niet dat je de boot hebt gemist. Met een paar essentiële Twitter-tips ben je in een mum van tijd een pro-tweeter. Dit is wat je moet weten.

Beslis of u een openbaar of privéprofiel wilt

Twitter is een open en openbaar sociaal netwerk waar iedereen je berichten kan zien en met je kan communiceren. Uw profiel is standaard openbaar. U kunt uw Twitter-activiteit echter privé maken, zodat alleen mensen die u volgen (waarvoor eerst uw goedkeuring nodig is) met u kunnen communiceren.

Image
Image

Observeer hoe gebruikers met elkaar omgaan op Twitter

Voordat je begint met tweeten, kun je overwegen andere gebruikersprofielen te bekijken om te zien hoe zij Twitter gebruiken. Je kunt veel leren door het gedrag en de gewoonten van anderen te observeren. Als je kijkt naar hoe andere mensen zich op Twitter gedragen, krijg je een goed idee van wat voor soort Twitter-etiquette er bestaat.

Sommige dingen die je meteen kunt doen om je Twitter-aanhang op te bouwen, zijn onder meer:

  • Tweets plannen voor maximale exposure.
  • Beeldmateriaal toevoegen aan je tweets.
  • Tweet vaker.

Leer hoe retweets werken

Retweets zijn een groot deel van Twitter en zorgen er vaak voor dat bepaalde inhoud viraal gaat. Retweeten is een manier om de tweet van een andere gebruiker te delen en is eenvoudig te doen, maar er zijn een paar manieren om het te doen.

Image
Image

Je wilt zeker weten hoe Twitter-retweets werken en hoe automatische retweets verschillen van handmatige retweets. Je moet ook eens kijken naar retweets van citaten, waarmee je opmerkingen kunt toevoegen aan berichten die je deelt.

Begrijp hoe hashtags werken

Hashtags categoriseren tweets op Twitter en maken het voor gebruikers gemakkelijker om berichten te vinden op basis van een specifiek thema (gemarkeerd door een hashtag). Als je hashtags correct gebruikt, kun je nieuwe volgers en interacties aantrekken.

Je kunt hashtags vinden voor nieuwe films, politieke doelen, nieuwsberichten en meer. Bekijk het tabblad Zoeken op Twitter om te zien wat er trending is in jouw regio, nationaal of over de hele wereld.

Tweet wanneer je volgers het meest actief zijn

Afhankelijk van wie je Twitter-volgers zijn en waar ze zich in de wereld bevinden, zijn je beste tweets mogelijk niet zichtbaar als je iets plaatst op een moment dat je volgers niet op hun feeds letten.

Misschien wil je experimenteren met tweeten op verschillende tijdstippen van de dag om te zien wat de meeste interactie oplevert.

Gebruik Twitter vanaf uw mobiele apparaat

Twitter is geweldig om te gebruiken vanaf het gewone web, maar het schijnt echt vanaf een telefoon of tablet. Je kunt je mobiele apparaat meenemen en tweeten over wat je aan het doen bent of welke gedachten dan ook die op dat moment opkomen.

Als je niet onder de indruk bent van de mobiele Twitter-app of wilt zien wat er nog meer is, heb je andere opties. Er zijn tal van Twitter-clients van derden beschikbaar die je misschien meer leuk vindt.

Plaats foto's om je tweets visueel aantrekkelijker te maken

Tweets met bijgevoegde foto's krijgen meer betrokkenheid van volgers. Dat komt omdat deze tweets moeilijk te missen zijn in de feeds van mensen. Ze trekken meteen de aandacht. Het tweeten van een GIF, foto of afbeelding is vooral zichtbaar op mobiele platforms.

Selecteer het afbeeldingspictogram in de tweet-componist om maximaal vier foto's toe te voegen.

Doe meer betrokken bij gesprekken door deel te nemen aan een Twitter-chat

Twitter kan zich eenzaam voelen als je alleen verbonden bent met gebruikers die af en toe tweeten. Deelnemen aan een Twitter-chat of twee kan een geweldige manier zijn om:

  • Interactie met andere gelijkgestemde gebruikers in re altime.
  • Vind meer gebruikers om te volgen.
  • Trek meer volgers aan.
  • Breid je netwerk uit.

Tweet automatisch je nieuwste blogberichten

Als je een blog hebt, gebruik dan een tool om automatisch nieuwe berichten te tweeten wanneer je een nieuwe blogpost publiceert. Dit bespaart u de tijd en energie om het handmatig te doen. Gebruik IFTTT om je blog aan je Twitter-account te koppelen en automatisch nieuwe berichten naar je volgers te sturen.

Image
Image

Gebruik tools voor beheer van sociale media om uw tweets te plannen en te automatiseren

Over Twitter-automatisering gesproken, er zijn allerlei tools voor het beheer van sociale media van derden die verbinding maken met uw Twitter-account en waarmee u deze effectiever kunt beheren. Je kunt ook vandaag een tweet schrijven en deze automatisch laten inplannen voor morgen.

Aanbevolen: