Het gesplitste scherm van Safari gebruiken

Inhoudsopgave:

Het gesplitste scherm van Safari gebruiken
Het gesplitste scherm van Safari gebruiken
Anonim

De functie Split View op bepaalde iPad-modellen kan twee Safari-browservensters naast elkaar weergeven. Gebruik deze functie voor multitasking of het vergelijken van webpagina-inhoud zonder te schakelen tussen vensters of tabbladen. Er zijn meerdere manieren om een Safari-sessie met gesplitst scherm op uw iPad te starten, afhankelijk van uw behoeften.

Split View is alleen beschikbaar op de volgende modellen met de nieuwste versie van iOS: iPad Pro, iPad (5e generatie en later), iPad Air 2 en later, en iPad mini 4 en later.

Een link openen in Safari Split Screen

Als u een specifieke webpagina wilt openen zodat deze naast een geopende webpagina verschijnt, volgt u deze stappen:

  1. Open de Safari-browser op uw iPad naar een van de webpagina's die u in gesplitste schermweergave wilt weergeven.

    Split View werkt het beste als de iPad in de liggende modus staat. Als u deze stappen volgt terwijl uw apparaat verticaal is georiënteerd, hebben de pagina's niet dezelfde grootte (de eerste website die u opent, wordt groter weergegeven).

  2. Zoek de link die u wilt openen in Split View. Tik en houd vast totdat een pop-upmenu verschijnt.
  3. Tik op Open in nieuw venster.

    Image
    Image
  4. Twee Safari-vensters verschijnen naast elkaar, één met de originele pagina en de andere met een tweede Safari-venster dat opent naar de gewenste bestemming.

    Image
    Image

Een blanco pagina openen in Safari Split Screen

Als je een lege pagina in een nieuw venster wilt openen naast een webpagina die je al hebt geopend, volg je deze stappen:

  1. Open Safari en tik op het Tab-pictogram in de rechterbovenhoek en houd het vast. Selecteer Nieuw venster openen in de menu-opties.

    Image
    Image
  2. Er verschijnen nu twee Safari-vensters naast elkaar, één met de originele pagina en de andere een lege pagina, die snelkoppelingen naar uw opgeslagen favorieten kan bevatten.

    Image
    Image

Safari-modus voor gesplitst scherm afsluiten

Om de gesplitste weergave te verlaten, gebruikt u het menu Tabs om vensters te combineren tot één venster.

  1. Tik en houd het Tab-pictogram in de rechterbovenhoek van beide Safari-vensters vast.
  2. Selecteer Alle Windows samenvoegen om beide geopende browservensters te combineren en Split View af te sluiten.

    Image
    Image

Als je meerdere tabbladen in elk Safari-venster hebt geopend, gebruik dan de Sluit dit tabblad optie in het tabbladmenu om elk tabblad afzonderlijk of allemaal tegelijk te sluiten. Hiermee wordt Split View niet uitgeschakeld.

Een derde app-venster toevoegen aan Safari Split Screen

Als zij-aan-zij Safari-vensters niet genoeg zijn, kun je een derde app aan de mix toevoegen met de iPad Slide Over-functie. Dit extra venster kan afkomstig zijn van elke app die beschikbaar is in het Dock.

Slide Over-functionaliteit is beschikbaar in iOS 11 en hoger. Alleen bepaalde iPad-modellen ondersteunen Split View en Slide Over tegelijkertijd, waaronder iPad Pro 10,5- tot 12-inch modellen, iPad Air-modellen van de derde generatie en later, iPads van de zesde generatie en nieuwer, en de iPad mini van de vijfde generatie.

  1. Open twee Safari-vensters in Split View met behulp van de bovenstaande instructies.

    Image
    Image
  2. Veeg langzaam omhoog vanaf de onderkant van het scherm zodat het Dock verschijnt en het onderste gedeelte van de Safari-vensters overlapt.

    Image
    Image
  3. Tik en sleep het pictogram voor de app die u wilt openen. Laat het pictogram los wanneer het in het midden van het scherm staat.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een derde app-venster, gedeeltelijk over een van de Safari-vensters.

    Image
    Image
  5. Om dit venster aan de linker- of rechterkant van het scherm te verplaatsen, houdt u de horizontale grijze balk bovenaan het scherm ingedrukt en schuift u het venster naar de gewenste locatie.

Als je wilt dat de app die je hebt geopend in Slide Over de plaats inneemt van een van de Safari-vensters, sleep je de horizontale grijze balk boven aan de app en plaats je deze over het doelbrowservenster. Het browservenster dat je hebt vervangen door de app is nog steeds actief, maar staat op een apart scherm.

Aanbevolen: