Hoe meer games aan NES Classic toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe meer games aan NES Classic toe te voegen
Hoe meer games aan NES Classic toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Als de NES Classic is aangesloten op een Windows-pc, downloadt u Hakchi 2. Pak het bestand uit, indien nodig, en open hakchi.exe.
  • Select NES (VS/Europa) > Meer games toevoegen. Selecteer onder Aangepaste spellen een titel om albumhoezen toe te voegen. Selecteer Google om afbeeldingen op te halen.
  • Selecteer op de Hakchi-werkbalk Kernel > Install/Repair > Yes om te knipperen. Kies Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini.

Dit artikel legt uit hoe je games kunt toevoegen aan een NEC Classic met behulp van NES-game-ROM's die je bezit en een Windows-pc.

Games toevoegen aan NES Classic

Terwijl de heruitgave van Nintendo's originele thuisconsole slechts 30 van de beste ingebouwde klassieke games bevat, maakt een nieuw programma het uiterst eenvoudig om meer games aan je NES Classic-editie toe te voegen met behulp van een Windows-pc. Dat gezegd hebbende, heb je je eigen NES-game-ROM's nodig.

Voordat je begint, wil je je ROM's bij de hand hebben. Games toevoegen aan je NES Classic:

  1. Met de console uitgeschakeld, sluit je je NES Classic aan op een pc met een USB-kabel, maar laat je de HDMI-kabel aangesloten op je tv om je voortgang bij te houden.

    Als je pc problemen heeft met het detecteren van je NES Classic, probeer dan een andere USB-kabel te gebruiken dan degene die bij de console is geleverd.

  2. Download de meest recente versie van Hakchi2. Als het in een ZIP-bestand zit, pak de inhoud dan uit naar uw pc.

    Image
    Image
  3. Open hakchi.exe (het pictogram is een NES-controller).

    Als je wordt gevraagd om extra bronnen te downloaden en je apparaat opnieuw op te starten, ga je gang en open je hakchi.exe opnieuw nadat je opnieuw hebt opgestart.

    Image
    Image
  4. Selecteer NES (VS/Europa).

    Image
    Image
  5. Selecteer Add more games om de ROM's te uploaden die je aan je NES Classic wilt toevoegen. Alleen bestanden met de extensie. NES werken, hoewel je ook ZIP-mappen kunt uploaden die ze bevatten.

    Image
    Image
  6. Selecteer onder de lijst Aangepaste games de titel waaraan je albumhoezen wilt toevoegen. Selecteer Google om afbeeldingen rechtstreeks van Google op te halen.

    Image
    Image
  7. Selecteer op de Hakchi2-werkbalk Kernel > Installeren/Repareren, en selecteer vervolgens Yes wanneer je wordt gevraagd of je de aangepaste kernel wilt flashen.

    Image
    Image
  8. Volg de instructies die verschijnen. Mogelijk moet u sommige stuurprogramma's installeren als ze niet automatisch werden geïnstalleerd toen u de console aansloot.

    Image
    Image
  9. Wanneer het proces is voltooid, selecteer Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini en bevestig dat je de aangepaste kernel hebt geflitst.

    Image
    Image
  10. Nadat uw ROM's zijn geüpload, schakelt u de console uit en koppelt u deze los van uw pc.
  11. Steek de stroombron in je NES Classic en zet hem aan. Je nieuwe games bevinden zich in een map met de naam "New Games" naast de vooraf geladen titels.
  12. Als je meer games wilt toevoegen, sluit je de NES Classic aan op je pc, open je Hakchi en selecteer je Synchroniseer geselecteerde games met NES/SNES Mini. Het is niet nodig om de aangepaste kernel elke keer te flashen.

    Image
    Image

Als je wijzigingen aanbrengt aan je NES Classic, verv alt de garantie en kun je de console mogelijk beschadigen. Voeg nieuwe spellen toe op eigen risico.

Image
Image

Je kunt dezelfde instructies volgen om games toe te voegen aan een SNES Classic met behulp van de Hakchi2-software.

Hoe krijg ik ROMS voor de NES Classic

Lang voordat de NES Classic uitkwam, speelden gamers al hun favoriete Nintendo-titels dankzij emulators en ROM's. Het downloaden van ROM's van games die u nog niet bezit is technisch gezien niet legaal; desalniettemin is het online vinden van ROM's voor NES-games vaak gemakkelijker dan het opsporen van fysieke kopieën van oude games.

Met ongeveer 300 MB ongebruikte interne opslag heeft de NES Classic voldoende ruimte voor ROM's. Boxart-afbeeldingen zijn meestal groter dan de eigenlijke gamebestanden, dus je kunt ze weglaten om ruimte te maken voor nog meer games.

ROM is geen bestandsextensie; het is een brede term voor een type bestand. NES-ROM's hebben meestal de extensie. NES. Hoewel Hakchi je andere bestandstypen, inclusief ROM's, voor andere consoles naar de NES Classic laat uploaden, zijn de games niet speelbaar. ROM's van NES-games die alleen in Japan zijn uitgebracht, werken mogelijk ook niet.

Aanbevolen: