Hoe de Apple He alth-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple He alth-app te gebruiken
Hoe de Apple He alth-app te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De Gezondheid-app instellen: Ga naar Gezondheidsprofiel > Bewerken en voer vervolgens uw gegevens in.
  • Apps zoeken om te gebruiken met de Gezondheid-app: Ga naar Profile > Privacy > Appsen selecteer een app om de gegevens te bekijken die deze kan delen.

Dit artikel legt uit hoe je de Apple He alth-app instelt en gebruikt om je training, gewicht, chronische aandoeningen te beheren, slaap te verbeteren of andere gezondheidsgerelateerde activiteiten uit te voeren op een iPhone met iOS 8 of hoger.

Hoe de Apple He alth-app in te stellen

Als je de Apple He alth-app wilt gaan gebruiken, voeg je wat gegevens over jezelf toe aan de app. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de He alth app en tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op Gezondheidsdetails.
  3. Tik op Bewerken om de gegevens op dit scherm in te vullen.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, tik je op Gereed.

Hoe gegevens te delen met de He alth App

Als dat klaar is, zou je ook moeten kijken of je apps hebt die gegevens kunnen delen met de Gezondheid-app. Volg hiervoor deze stappen:

De meeste secties van de He alth-app bevatten suggesties voor apps die de gegevens kunnen volgen die in die sectie worden behandeld. Mogelijk vindt u nuttige aanbevelingen onderaan het scherm Samenvatting of door alle opties te verkennen van Bladeren > Gezondheidscategorieën.

  1. Selecteer het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Scroll omlaag naar het Privacy-gedeelte en selecteer Apps om de apps op uw telefoon te bekijken die compatibel zijn met Gezondheid. Tik op een om de opties te zien.
  3. Het volgende scherm laat zien welke gegevens de app naar Gezondheid kan sturen en, voor apps die dit ondersteunen, welke gegevens de app uit Gezondheid kan lezen. Verplaats de schuifregelaars naar aan/groen voor de opties die u wilt inschakelen.

    Image
    Image

Als je geen bron voor delen ziet, open dan de instellingen op de respectievelijke app of het apparaat en schakel de machtigingen in om gegevens te verstrekken aan de Gezondheid-app.

Gebruik de Apple He alth Summary View

Wanneer u de Gezondheid-app opent, wordt standaard het tabblad Samenvatting weergegeven, onderverdeeld in twee hoofdsecties: Favorieten enHoogtepunten.

In het gedeelte Favorieten worden gegevens weergegeven die u met een ster hebt gemarkeerd voor snelle toegang. Het gedeelte Hoogtepunten geeft een overzicht van recente activiteitsgegevens voor de huidige dag (en alle voorgaande dagen, weken, maanden en jaren waarvoor u gegevens hebt).

De exacte gegevens die hier worden weergegeven, zijn afhankelijk van de gegevens die u krijgt van verschillende apps en gezondheidsapparaten. De algemene soorten gegevens die hier worden vermeld, zijn onder meer:

  • Stappen gelopen voor de dag.
  • Activiteit gaat over in de Apple Watch Activity-app.
  • Trappen beklommen.
  • Trainingsminuten.
  • Mindful minuten doorgebracht met mediteren.
  • Hartslaggegevens.

Vrijwel elk onderdeel van de Gezondheid-app, en alle soorten gegevens die erin worden bijgehouden, heeft dezelfde set opties voor het bekijken en in kaart brengen van historische gegevens. De functies die in dit gedeelte worden beschreven, zijn dus van toepassing op de hele app op alle tabbladen.

U kunt meer details bekijken over alle gegevens die worden weergegeven in de Samenvatting-weergave door erop te tikken. De gegevens voor het item waarop u hebt getikt, worden weergegeven als een grafiek en cijfers wanneer u dit doet. U kunt al uw gegevens voor dit item die in de app zijn opgeslagen per dag, week, maand of jaar bekijken door op de D, W,te tikken M, of Y knoppen aan de bovenkant van het scherm.

Dit scherm biedt ook andere opties:

  • Toevoegen aan favorieten: Tik op het Star pictogram om deze gegevens als favoriet te markeren en deze bovenaan de Samenvatting tab.
  • Show All Data: Tik hierop om alle gegevens in deze categorie die in de app zijn opgeslagen te bekijken en meer te weten te komen over hoe en wanneer deze zijn opgenomen.
  • Gegevensbronnen en toegang: tik hierop om alle apps en apparaten te zien die de gegevens registreren die zijn gebruikt om dit totaal te krijgen.
  • Eenheden: Als een stuk gegevens in meerdere eenheden kan worden weergegeven (bijvoorbeeld Loopafstand kan worden weergegeven als miles of kilometers), tik hierop en maak uw keuze.
Image
Image

Wilt u gegevens toevoegen die nog niet zijn bijgehouden (zoals een training die u bent vergeten in te loggen, bijvoorbeeld)? Tik in het gegevenstypescherm op Gegevens toevoegen in de rechterbovenhoek en voeg de datum, tijd en gegevens toe en tik vervolgens op Toevoegen.

Gebruik de Apple He alth Browse View

Terwijl het Samenvatting-tabblad uw activiteit bijhoudt, bevat het Browse-tabblad een zoektabblad en gezondheidsinformatie door Gezondheid Categorieën zoals Activiteit, Mindfulness, Voeding en Slaap.

Wilt u uw slaapgegevens bijhouden zonder hardwareaccessoires te kopen? De bedtijdfunctie van de Klok-app die bij de iPhone wordt geleverd, kan helpen. Bekijk dit artikel van Apple over het instellen en gebruiken van bedtijd.

Andere secties van Gezondheidscategorieën track:

  • Lichaamsmetingen: Dit omvat lengte, gewicht en Body Mass Index.
  • Cycle Tracking: Deze tool houdt de menstruatiecyclus en gerelateerde gegevens bij. Vanaf iOS 13 heeft de Gezondheid-app hiervoor ingebouwde ondersteuning, dus je hebt geen extra apps nodig.
  • Vitals: Bijgehouden vitale functies omvatten bloeddruk, lichaamstemperatuur, bloedglucose en hartslag.
  • Overige gegevens: deze verzamelcategorie omvat onder meer bloedglucose en items zoals insulinetoediening en alcoholgeh alte in het bloed.

De Gezondheid-app berekent uw Body Mass Index (BMI) voor u. Ga naar het gedeelte Lichaamsmetingen en voeg uw lengte en gewicht toe. Ga dan naar Body Mass Index en tik op Gegevens toevoegen. Uw berekende BMI is vooraf ingesteld. Tik op Toevoegen. om het op te nemen

De secties He alth Records en Heart op het tabblad Bladeren bieden de volgende functies:

  • He alth Records: Als uw arts, ziekenhuis of andere zorgverlener een elektronisch patiëntendossier (EPD) gebruikt dat compatibel is met het Apple He althkit-framework, en als u iOS 11 hebt.3 of hoger, maak hier verbinding en download uw medische gegevens. Volg de instructies op het scherm en log in op uw account om toegang te krijgen tot uw gegevens, indien beschikbaar. Controleer de Apple-website om te zien of uw zorgverlener dit ondersteunt.
  • Hart: Haal gegevens over uw hartslag, elektrocardiogram (ECG), bloeddruk en andere belangrijke gegevens op van een hartslagmeter, Apple Watch Series 4 of een ander apparaat. Lees Een Apple Watch ECG gebruiken voor meer informatie over het maken van een ECG met uw Apple Watch.
Image
Image

Beheer Apple He alth App-gegevensbronnen

Je kunt vanuit je profiel alle apps en apparaten bekijken die gegevens naar de Gezondheid-app sturen. Naast de apps en apparaten die u momenteel gebruikt, kunnen dit alle eerdere iPhones, Apple Watches en andere apparaten zijn die ooit gegevens voor de app hebben opgenomen.

Je kunt geen bronnen toevoegen aan of verwijderen uit dit gedeelte van de app. In plaats daarvan kunt u een app inactief maken of gegevens van een apparaat verwijderen door deze stappen te volgen:

  1. Tik op het profielpictogram en selecteer de app uit Privacy > Apps en verplaats de schakelaar naar de Uitpositie op alle categorieën om toegang te voorkomen.
  2. Als u gegevens van een apparaat wilt verwijderen, selecteert u het uit Privacy > Apparaten en tikt u op Verwijder alle gegevens van apparaat naam. Tik in de pop-up op Verwijderen.
  3. Om het hardwareapparaat te verwijderen, tikt u op het apparaat en vervolgens op Verwijder alle gegevens. Tik in de pop-up op Verwijderen.

De iPhone geeft je specifieke en krachtige controles over de privacy van je gezondheidsgegevens via de privacyopties die zijn ingebouwd in de app Instellingen. Als u wilt weten hoe u deze functies kunt gebruiken om uw gegevens te beschermen, leest u Hoe u privégegevens op uw iPhone kunt beschermen.

Gebruik de Apple He alth App Medical ID

Het laatste element van de Apple He alth-app is de medische ID. Dit is het digitale equivalent van medische noodgegevens die eerstehulpverleners en anderen kunnen gebruiken in situaties waarin u deze essentiële informatie niet kunt verstrekken.

De medische ID is toegankelijk via het iPhone-noodoproepscherm, dus als je een ongeluk hebt gehad, is deze nog steeds toegankelijk. Het biedt basisgegevens zoals uw naam, geboortedatum, contacten voor noodgevallen, medische aandoeningen, allergieën en meer.

Een back-up maken van gezondheidsapp-gegevens

Het is belangrijk om een back-up te maken van uw gezondheidsgegevens. Als u al jaren uw lichaamsbeweging, gewicht, bloedsuiker of andere gezondheidsgegevens bijhoudt, wilt u die gegevens immers niet kwijtraken wanneer u een upgrade naar een nieuwe iPhone uitvoert of uw iPhone herstelt vanaf een back-up.

U kunt automatisch een back-up maken van uw gezondheidsgegevens naar iCloud. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op iCloud.
  4. Verplaats de He alth schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

Apple versleutelt uw gezondheidsgegevens tijdens back-up en overdracht naar iCloud. Als u zich ongemakkelijk voelt bij het maken van een back-up van gevoelige gegevens in de cloud, maak dan een back-up van uw gegevens op een computer. Lees meer door te lezen Hoe u een back-up van uw iPhone maakt.

Aanbevolen: