Zoolz Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

Zoolz Review (bijgewerkt voor september 2022)
Zoolz Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

Zoolz biedt een cloudback-upservice die wordt geleverd met ondersteuning voor onbeperkte gebruikers, externe schijfback-up en serverback-up. Er is ook beleidscontrole, sterke gegevensversleuteling en 24/7 live ondersteuning.

Hiermee kun je alle soorten bestanden en van elke grootte uploaden, ervan uitgaande dat je de maximaal toegestane back-upruimte niet overschrijdt. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar die overal van 1 TB tot meer dan 200 TB aan ruimte bieden.

Er zijn echter enkele beperkingen die u moet begrijpen voordat u een van deze abonnementen aanschaft. Meer daarover hieronder.

Ga door met het lezen van onze recensie van Zoolz voor alle details over de plannen die ze verkopen, een behoorlijk uitgebreide lijst van de functies die ze bieden en enkele opmerkingen die we hebben over de service nadat we ze hebben uitgeprobeerd.

Image
Image

Het consumentenabonnement Zoolz Home is in 2020 stopgezet. Onze lijst met de beste cloudback-upservices bevat alternatieven voor thuisgebruikers, zoals SugarSync en Carbonite.

Zoolz Cloud-abonnementen en kosten

Geldig september 2022

Deze abonnementen worden op jaarbasis betaald.

  • 1 TB: $ 139,99 /jaar
  • 2 TB: $ 279,99 /jaar
  • 5 TB: $699.99 /jaar
  • 10 TB: $1399.99 /jaar
  • 20 TB: $ 2519,99 /jaar
  • 50 TB: $6299,99 /jaar

Om meer dan 50 TB aan ruimte te krijgen, kun je contact opnemen met Zoolz voor alle details.

Elk Zoolz Cloud-abonnement, ongeacht de lengte die u kiest, biedt back-up voor onbeperkte externe schijven en servers, ondersteunt onbeperkte gebruikers en heeft bestandsversiebeheer.

Er is een gratis proefperiode van 14 dagen wanneer u zich aanmeldt. Bekijk onze lijst met gratis online back-upplannen voor een aantal echt gratis online back-upopties.

Zoolz-functies

Een back-upservice zou geweldig moeten zijn in hun kerntaak: er altijd een prioriteit van maken dat er zo vaak mogelijk een back-up van uw bestanden wordt gemaakt. Gelukkig controleert Zoolz uw bestanden automatisch op wijzigingen en kan het zo vaak als elke 5 minuten een back-up starten zonder tussenkomst van uw kant.

Hieronder vindt u een aantal functies van de meeste andere back-upservices, samen met meer informatie over hoe goed of niet goed ze worden ondersteund in een van de Zoolz-abonnementen:

Zoolz-functies
Functie Zoolz-ondersteuning
Bestandslimieten Nee
Beperkingen voor bestandstypen Ja, maar je kunt de beperkingen opheffen
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Nee
Besturingssysteemondersteuning Windows 11/10/8/7, macOS 10.11 of hoger
Echte 64-bits software Nee
Mobiele apps Nee
Bestandstoegang Desktopsoftware, mobiele apps en webapp
Versleuteling overzetten 256-bit AES
Opslagcodering 256-bit AES
Privé versleutelingssleutel Ja, optioneel
Bestandsversies Ja, beperkt tot 10 versies per bestand
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Drive, map en bestand
Back-up van toegewezen schijf Ja
Back-up van externe schijf Ja
Continue back-up (≤ 1 min) Nee
Back-upfrequentie Aangepast
Inactieve back-upoptie Nee
Bandbreedtecontrole Ja
Offline back-upoptie(s) Ja, via Zoolz Hybrid+
Offline hersteloptie(s) Nee
Lokale back-upoptie(s) Ja
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Ja, maar alleen voor bestandstypen die u expliciet definieert
Back-up Optie(s) instellen Ja
Geïntegreerde speler/kijker Alleen kijker
Bestanden delen Alleen met Instant Storage/Vaults
Synchronisatie met meerdere apparaten Nee
Back-upstatuswaarschuwingen Ja
Datacentrumlocaties VS, VK, Australië, Japan
Inactief accountbehoud Gegevens blijven behouden zolang het abonnement wordt betaald
Ondersteuningsopties E-mail, zelfhulp, telefoon en toegang op afstand

Onze ervaring met Zooz

Zoolz heeft zeker niet de goedkoopste back-upplannen die er zijn, maar er zijn genoeg dingen die het onderscheiden van andere back-upservices op het gebied van functies… wat soms een goede zaak is, maar niet altijd.

Wat we leuk vinden

Alle Zoolz-abonnementen gebruiken Cold Storage om uw bestanden op te slaan, wat in tegenstelling is tot Instant Storage (dat alleen beschikbaar is via Zoolz Business). Bestanden die op deze manier zijn opgeslagen, zijn ontworpen om voor altijd te worden bewaard, wat betekent dat zelfs als u een bestand van uw computer verwijdert, het niet uit uw back-ups wordt verwijderd, tenzij u ze expliciet uit de web-app verwijdert.

Cold Storage heeft echter enkele nadelen (zie hieronder) in vergelijking met Instant Storage. Zie deze vergelijkingstabel op de Zoolz-site voor meer.

Hybrid+ is een functie die u kunt inschakelen in het desktopprogramma en waarmee u naast uw online account een back-up van uw bestanden op een harde schijf op uw computer kunt maken. Het proces gebeurt automatisch en je hebt volledige controle over de bestandstypen waarvan lokaal een back-up wordt gemaakt, waar de bestanden worden opgeslagen en hoeveel schijfruimte Hybrid+ mag gebruiken.

Een reden om Hybrid+ te gebruiken is als je een bestand wilt herstellen maar geen internetverbinding hebt. Als uw Hybrid+ locatie toegankelijk is en de bestanden die u wilt herstellen zich daar bevinden, hoeft u niet eens een internetverbinding te hebben om uw bestanden terug te krijgen.

De Hybrid+ bestanden kunnen worden opgeslagen op de lokale schijf, een externe of zelfs via uw lokale netwerk.

Het maken van een back-up van uw bestanden is heel eenvoudig met Zoolz, omdat u ze op twee manieren kunt ophalen. Je kunt een categorie kiezen, zoals Bladwijzers of Video's, om van al die soorten bestanden een back-up te maken, en je kunt ook de exacte harde schijven, mappen en bestanden selecteren die je wilt opnemen, zodat je nauwkeurige controle hebt over wat je uploadt.

Contextmenu-opties kunnen worden ingeschakeld, zodat u ook een back-up van uw bestanden kunt maken vanuit het rechtsklikmenu van Windows Verkenner.

We waren in staat om een back-up te maken van bestanden naar Zoolz met behulp van beide methoden en we hebben op geen enkel moment problemen ondervonden, noch met onze algemene computerprestaties noch met het gebruik van bandbreedte.

Uw resultaten zullen waarschijnlijk variëren, afhankelijk van uw specifieke internetverbinding en systeembronnen. Zie onze Veelgestelde vragen over online back-up voor meer hierover.

Hier zijn enkele andere opmerkingen die we hebben gemaakt bij het gebruik van Zoolz en die u misschien nuttig vindt:

  • Er zijn talloze tutorials en veelgestelde vragen op Zoolz Wiki die vrij beschikbaar zijn om door te nemen
  • Uw bestanden kunnen worden hersteld vanuit zowel de desktopsoftware als de webapp
  • Er is geen limiet aan de grootte van bestanden die u kunt herstellen wanneer u de desktopclient gebruikt
  • Bestanden die met het desktopprogramma zijn hersteld, kunnen automatisch worden hersteld naar dezelfde map waarin ze oorspronkelijk stonden, of u kunt een aangepaste locatie kiezen
  • Meerdere bestandsherstel via de web-app worden gedownload in een enkel ZIP-bestand
  • Sommige mappen worden automatisch uitgesloten van back-ups, maar u kunt dit negeren door de uitsluitingen te verwijderen
  • Zoolz laat je filters bouwen die het maken van back-ups van bestanden naar keuze overslaan, zoals bestanden met een bepaalde extensie of naam, bestanden die groter zijn dan de grootte die je definieert en bestanden die ouder zijn dan de datum waarop je specificeren
  • Bandbreedte-opties laten je de uploadsnelheid beperken en optioneel alleen de bandbreedte gedurende een bepaald tijdsbestek beperken
  • Het bewerken en maken van nieuwe bestanden wordt in uw account gereproduceerd wanneer de volgende back-up wordt gestart, maar het hernoemen en verwijderen van bestanden wordt automatisch gedetecteerd en wordt vrijwel onmiddellijk weergegeven in uw account
  • De miniaturen voor JPG- en RAW-beeldbestanden kunnen worden bekeken in de web-app, ook al kunt u niet meteen de volledige bestanden downloaden uit Cold Storage
  • "Presentatiemodus" is een optie die u kunt inschakelen om automatisch alle back-ups te laten pauzeren terwijl u games speelt en films kijkt
  • Bandbreedte wordt behouden met ondersteuning voor deduplicatie, wat betekent dat dubbele bestanden niet worden geüpload; Zoolz kopieert in plaats daarvan het bestaande bestand van uw account om het duplicaat te maken in plaats van het opnieuw te uploaden vanaf uw computer
  • Zoolz kan de Volume Shadow Copy-service gebruiken om een back-up te maken van geopende en vergrendelde bestanden, maar alleen voor de bestandstypen die u aangeeft te controleren
  • Verwijderde bestanden zijn rood in de web-app en duidelijk in de desktop-app, zodat u gemakkelijk kunt zien welke niet meer op uw computer staan
  • Multithreading kan worden ingeschakeld in de instellingen van Zoolz om back-ups te versnellen; als u dit inschakelt, kan een groter aantal bestanden tegelijk worden geüpload
  • Er kan een lijst met "blokniveau-extensies" worden gemaakt, zodat Zoolz dat soort bestanden in kleine blokken opdeelt en vervolgens alleen de blokken uploadt die zijn gewijzigd in plaats van een back-up van het hele bestand te maken, wat onnodige bandbreedte gebruikt
  • Instant Vault-opslag kan aan elk abonnement worden toegevoegd voor ongeveer $ 15 voor elke 20 GB. Hoe meer u toevoegt, hoe goedkoper de extra opslagruimte is, per gigabyte (bijvoorbeeld 100 GB extra is ongeveer $ 50)

Wat we niet leuk vinden

Het grootste nadeel van Zoolz is dat bestanden waarvan een back-up is gemaakt met Cold Storage 3-12 uur nodig hebben om te herstellen. Bovendien kunt u bij gebruik van de web-app slechts 1 GB van uw gegevens binnen een periode van 24 uur herstellen. Hierdoor duurt het herstellen van al uw bestanden vanuit Cold Storage erg lang - veel langer dan elke andere back-upservice die we hebben gebruikt.

Als je bestanden herstelt van Cold Storage met behulp van de web-app, ontvang je een e-mail met de downloadlink. Herstellen vanaf de desktop-app start automatisch.

Iets anders dat me stoort, is dat als je de desktop-app gebruikt om je bestanden te herstellen, aangezien het proces minimaal 3 uur duurt, je gedurende die tijd niet kunt kiezen om iets anders te herstellen omdat het hulpprogramma Zoolz Restore is bezig met wachten op de andere bestanden om te herstellen.

Een oplossing hiervoor is echter om de web-app te gebruiken om extra bestanden te herstellen terwijl u wacht tot de andere bestanden zijn verwerkt.

Bovenop het bovenstaande kunt u niet tegelijkertijd een bestand uit de ene map en een ander bestand uit een andere map herstellen. Zoolz laat je niets anders herstellen dan de bestanden in één map of de mappen in één schijf.

Zoals je je kunt voorstellen, kan het erg lang duren om je bestanden te herstellen met Zoolz. Daarom is het aan te raden om de Hybrid+-functie te gebruiken als je denkt dat je vaak bestanden gaat herstellen en als je de beschikbare opslagruimte ervoor hebt.

Door Hybrid+ te gebruiken, wordt de wachttijd van het herstellen van koude opslag volledig omzeild, omdat Zoolz eerst die map op het bestand zal controleren voordat het probeert toegang te krijgen vanuit koude opslag.

Sommige back-upservices laten je een onbeperkt aantal wijzigingen in je bestanden aanbrengen en al die versies van de bestanden laten back-uppen en opslaan in je account. Dit is een geweldig idee, omdat u er zeker van kunt zijn dat elke wijziging die u aanbrengt in uw gegevens geen permanente wijziging is - ze kunnen altijd ongedaan worden gemaakt door een oudere versie te herstellen.

Met Zoolz worden echter slechts 10 van deze bestandsversies opgeslagen. Dit betekent dat zodra je de 11e wijziging in een bestand hebt aangebracht, de allereerste iteratie ervan wordt vernietigd van je account en niet meer beschikbaar is voor herstel.

Iets anders om te beseffen over deze plannen aangeboden door Zoolz is dat ze relatief duur zijn als je ze vergelijkt met de prijzen die worden aangeboden door vergelijkbare back-upservices. Backblaze laat je bijvoorbeeld een onbeperkt aantal bestanden opslaan en bewaart bestandsversies voor alles gedurende 30 dagen (Zoolz bewaart 10 per bestand), en kost aanzienlijk minder dan de hogere opslagplannen die Zoolz biedt. Dat gezegd hebbende, met veel back-upservices kun je per maand betalen, maar deze heeft alleen jaarlijkse opties.

Zoolz kleine lettertjes

Regels en beperkingen opgelegd door Zoolz die niet gemakkelijk toegankelijk zijn op de website, maar die nog steeds sterk worden gehandhaafd, zijn weggestopt in de voorwaarden van Zoolz.

Hier zijn verschillende dingen waar je op moet letten voordat je een account aanmaakt:

  • Zoolz heeft het recht om zijn diensten te wijzigen, op te schorten of stop te zetten zonder u hiervan op de hoogte te stellen (hoewel ze redelijke inspanningen zullen leveren om dit te doen)
  • Als u het verlengen van uw betaalde account vermijdt, als uw account verloopt of wordt beëindigd, behoudt Zoolz zich het recht voor om automatisch al uw back-upgegevens te verwijderen
  • Als u uw Zoolz-account annuleert, kunnen uw persoonlijke gegevens in hun back-uprecords worden bewaard
  • Creditcardgegevens zijn de enige persoonlijke gegevens die aan derden worden verstrekt en die alleen worden gedaan om uw betalingen te verwerken
  • Uw IP-adres kan worden vastgelegd bij het maken van een back-up van gegevens
  • Zoolz bekijkt geen gegevens waarvan u een back-up maakt, maar ze zullen uw gegevens vrijgeven in overeenstemming met een verzoek van de overheid
  • Je gaat ermee akkoord dat je Zoolz niet zult gebruiken om kwaadaardige of schadelijke computercode te verzenden
  • Zoolz beëindigt elk account dat bestanden uploadt of opslaat die inbreuk maken op auteursrechten van derden

Laatste gedachten over Zoolz

Eerlijk gezegd, en waarschijnlijk al duidelijk, is Zoolz niet onze favoriete service. Andere diensten bieden betere prijzen, zelfs voor onbeperkte back-upplannen.

Dat gezegd hebbende, misschien zijn er een paar functies die echt passen bij jouw situatie. In dat geval is Zoolz misschien de beste keuze voor jou.

Aanbevolen: