De 6 beste goedkope tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste goedkope tv's van 2022
De 6 beste goedkope tv's van 2022
Anonim

Winkelen voor een goedkope tv betekent niet dat je moet kiezen tussen kwaliteit en je budget. Merken zoals Samsung zijn begonnen met het aanbieden van budgetvriendelijke tv's die de basisfuncties bieden die u gewend bent voor home-entertainment, zoals Wi-Fi-connectiviteit voor het streamen van video en muziek, 4K-resolutie en geweldige geluidskwaliteit zonder externe luidsprekers of subwoofers. TCL heeft zichzelf tot de koning van betaalbare televisies gemaakt, en niet zonder reden. Hun modellen gebruiken het Roku-platform om u toegang te geven tot duizenden apps, spraakbediening via externe slimme luidsprekers of de mobiele Roku-app, en om al uw favoriete apps en afspeelapparaten gemakkelijk toegankelijk te houden in een vereenvoudigd hubmenu.

Als je een slim thuisnetwerk hebt gebouwd rond een bepaalde virtuele assistent, hebben veel nieuwe smart-tv's Alexa of Google Assistant ingebouwd, of zijn ze compatibel met externe slimme luidsprekers zoals de Google Nest Hub Max of Echo Show voor handen - gratis bediening, zelfs zonder afstandsbediening. Met Bluetooth-connectiviteit kunt u draadloze home-audioapparatuur installeren of inhoud van uw smartphone of tablet delen voor meer manieren om familie en vrienden te entertainen. Console-gamers kunnen een betaalbare tv kopen die ofwel technologie met variabele verversingssnelheid ondersteunt voor vloeiendere videoweergave of een automatische spelmodus die de responstijden van de input verlaagt voor vrijwel onmiddellijke reacties op het scherm. Bekijk onze topkeuzes hieronder om te zien wat de perfecte upgrade is voor uw woonkamer of thuisbioscoop.

Beste algemeen: Samsung UN55TU8200 55-inch 4K-tv

Image
Image

Het zal moeilijk zijn om een betere, budgetvriendelijke tv te vinden dan de Samsung TU8000. Het is gebouwd met een bijgewerkte Crystal 4K-processor die kunstmatige intelligentie gebruikt om films en shows scène voor scène te scannen voor efficiëntere opschaling van niet-4K-inhoud en om automatisch beeld- en geluidsinstellingen te optimaliseren voor de best mogelijke kijkervaring. Het heeft ook HDR10+-compatibiliteit voor verbeterde detaillering en contrast en om meer levensechte foto's te maken. Het 55-inch scherm is vrijwel randloos om je een beeld van rand tot rand te geven, en met een verversingssnelheid van 60 Hz krijg je boterzachte bewegingen tijdens actiefilms en sport, zodat je nooit een detail mist. De spraakgestuurde afstandsbediening heeft Samsung Bixby en Alexa ingebouwd en werkt ook met Google Assistant, zodat je je favoriete virtuele assistent kunt gebruiken voor handsfree bediening van je nieuwe tv.

Het nieuwe Tizen-besturingssysteem geeft je vooraf geladen apps zoals Disney+ en Netflix, evenals Samsung TV Plus, waarmee je zonder abonnement toegang hebt tot tientallen live nieuws-, sport- en entertainmentkanalen. Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je draadloos extra audioapparatuur instellen voor de ultieme thuisbioscoop, en met AirPlay2 of Miracast kun je je mobiele apparaten screen mirroren voor meer manieren om video's te bekijken. De achterkant van de tv heeft geïntegreerde kanalen voor kabelbeheer en clips om te voorkomen dat snoeren in de knoop raken en om uw mediaruimte er netjes en georganiseerd uit te laten zien. Met de geïntegreerde V-Chip kun je ouderlijk toezicht instellen om te voorkomen dat kleintjes naar ongepaste shows en films kijken.

Beste 50-inch: Samsung 50" Q60T QLED 4K UHD Smart TV met Alexa

Image
Image

De Samsung Q60T is een uitstekende optie voor een betaalbare 50-inch televisie. Het beschikt over een dubbel LED-paneel dat zowel warme als koele verlichting gebruikt om nauwkeurigere kleuren en betere verzadiging te creëren. Met 4K UHD-resolutie en HDR10+-ondersteuning krijg je een uitstekend contrast, diepe zwarttinten en uitzonderlijke beeldscherpte. Dit model is gebouwd rond Samsung's Quantum Processor Lite, waardoor je snellere weergave- en reactiesnelheden krijgt voor het optimaliseren van contrast, kleur en HDR-instellingen voor het perfecte beeld. Het heeft ook het Tizen-platform voor slimme functies voor een meer gestroomlijnde ervaring bij het downloaden en gebruiken van apps of het streamen van je favoriete programma's, films en muziek.

Met de ingebouwde Bixby- en Alexa-spraakbediening krijg je handsfree commando's direct uit de doos; het is ook compatibel met Google Assistent-apparaten voor uitgebreide slimme luidsprekerbedieningen. Met de multi-view-functie kunt u shows en video's bekijken terwijl u tegelijkertijd het scherm van uw telefoon of tablet spiegelt. Dit is geweldig voor iedereen die zijn fantasievoetbalranglijst wil controleren terwijl hij naar de grote wedstrijd kijkt of op de hoogte wil blijven van aandelenkoersen terwijl hij naar het nieuws luistert.

Beste onder $250: TCL 43S425 43-inch 4K UHD Roku TV

Image
Image

Bij het kopen van een nieuwe tv kan het moeilijk zijn om je aan een budget te houden, maar de TCL 43S425 maakt het een beetje makkelijker. Met een prijskaartje dat comfortabel onder de $ 250 ligt, kunnen zelfs de meest prijsbewuste shoppers een geweldige 4K-televisie in handen krijgen. Het draait op het Roku-platform om je direct toegang te geven tot je favoriete streaming-apps, en het gestroomlijnde hubmenu maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot gameconsoles, over-air-antennes en kabel- of satellietboxen zonder dat je invoerlocaties hoeft te onthouden. De Roku-app verandert uw smartphone of tablet in een spraakgestuurde afstandsbediening voor eenvoudiger browsen en zoeken, of u kunt de tv aansluiten op uw Amazon Echo of Google Home slimme luidspreker voor uitgebreide spraakbediening en om uw nieuwe tv te integreren in uw slimme thuisnetwerk.

De tv heeft drie HDMI-ingangen en een USB-poort, composietingang en RF-aansluiting, zodat je een aangepaste thuisbioscoop kunt opzetten om familie en vrienden te vermaken. De dubbele luidsprekers van 8 watt gebruiken Dolby Digital Plus-technologie om schone, kamervullende audio te creëren zonder dat er extra geluidsapparatuur hoeft te worden geïnstalleerd; wat geweldig is voor woonkamers en thuisbioscopen die weinig ruimte hebben maar wel meeslepende audio nodig hebben.

Beste voor gaming: Hisense H8G 55-inch QLED Android TV

Image
Image

De Hisense H8G is een van de meer betaalbare televisies die is gemaakt met consolegamers in het achterhoofd. Het gepatenteerde ULED-paneel geeft je een uitstekende 4K-resolutie en met Dolby Vision HDR-ondersteuning krijg je geweldige details en kleuren voor meer levensechte beelden. Het heeft ook 90 lokale dimzones voor diepe, inktzwarte zwarttinten en een beter contrast. Met een ultrasmalle rand geeft de H8G je een beeld van rand tot rand, zodat je meer van je games ziet en minder van je tv zelf. De dubbele 10 watt-luidsprekers werken met Dolby Atmos-technologie om virtuele surround sound-audio te produceren zonder extra luidsprekers, hoewel u kunt profiteren van de beschikbare Bluetooth-connectiviteit voor een aangepaste draadloze audio-installatie voor een echt meeslepende game-ervaring.

De geheel nieuwe Hi-View-processor en het AndroidTV-besturingssysteem hebben een speciale gamemodus die automatisch detecteert wanneer je je console inschakelt om de verversingsfrequenties te optimaliseren en de invoerlatentie te verlagen voor vrijwel vertragingsvrij gamen en zijdezachte actie. Dual-band wifi geeft je de internetsnelheden die je nodig hebt om online gerangschikte wedstrijden aan te gaan. De spraakgestuurde afstandsbediening heeft een ingebouwde Google Assistent en werkt met Alexa voor handsfree bediening van je tv en gameconsoles. Met Chromecast kun je je Android-apparaten spiegelen om mobiele games op je tv te spelen of walkthrough-video's te bekijken wanneer je vastzit aan een lastige puzzel of een vervelend gevecht met een baas.

Beste waarde: TCL 50S425 50-inch 4K Smart LED Roku TV

Image
Image

Gestroomlijnd en onopvallend, de TCL 50S425 TV biedt u veel geweldige functies voor een betaalbare prijs. Met meer dan 500.000 films en tv-afleveringen die beschikbaar zijn via de ingebouwde Roku-interface, zullen fans van alle genres iets vinden dat ze leuk vinden. Beelden zijn levendig en dynamisch dankzij 4K Ultra HD en HDR, samen met direct verlichte LED. Hoewel het wordt geleverd met een intuïtieve afstandsbediening, kun je de bijbehorende app ook downloaden naar je telefoon of tablet en die gebruiken om je tv met stem te bedienen, of een koptelefoon aansluiten en luisteren naar wat er op tv is zonder anderen in de kamer te storen. Er kunnen ook gamecontrollers worden aangesloten en de beeldkwaliteit is redelijk voor gamers, zeker voor deze prijs. De TCL 50S425 profiteert ook van Roku die voortdurend nieuwe functies toevoegt. Het is ook verkrijgbaar in 43-inch en 65-inch modellen.

Onze producttester merkte snel op dat dit eenvoudig in te stellen was en dat de kwaliteit top is voor de prijs.

"De kleuren komen op een levendige maar niet kunstmatige manier naar voren en leveren een realistische, zelfs ongerepte, beeldkwaliteit op." - Yoona Wagener, producttester

Beste kleine scherm: TCL 40S325 40-inch 1080p Smart TV

Image
Image

Televisies met kleinere schermen zijn perfect voor slaapzalen, appartementen, kleinere woonkamers en zelfs campers en campers. De TCL 40S325 gebruikt, net als zijn broers en zussen, het Roku-platform om u toegang te geven tot al uw favoriete streaming-apps zoals YouTube, Hulu en Pandora, zodat u kunt genieten van uw favoriete muziek, films en shows zonder te hoeven rommelen met het instellen van externe apparatuur. Je kunt je mobiele apparaten instellen met de Roku-app of je tv verbinden met een Google Assistent of Alexa-compatibele slimme luidspreker voor spraakbediening en handsfree gebruik van je nieuwe tv.

Het gestroomlijnde hubmenu maakt het gemakkelijk om apps, gameconsoles en zelfs kabel- of satellietboxen te vinden zonder door verwarrende menu's te hoeven navigeren of invoerlocaties te onthouden. De dubbele luidsprekers van 8 watt ondersteunen Dolby Digital Plus surround sound-technologie voor kamervullend geluid voor een meeslepende ervaring. Als er in uw huis weinig vloer- en schapruimte is, kunt u de tv aan de muur bevestigen met de VESA-compatibele beugelgaten aan de achterkant van de tv. Met drie HDMI-ingangen, RF- en composietingangen en zelfs een USB-poort heb je genoeg plekken om dvd-spelers, flashdrives voor het bekijken van foto's en andere afspeelapparaten aan te sluiten om de ultieme thuisbioscoop op te zetten.

De Samsung TU8000 is een van de beste beschikbare tv's die nog steeds uitzonderlijk betaalbaar is. Het biedt geïntegreerde spraakbediening via meerdere virtuele assistenten, een reeks vooraf geladen apps en de mogelijkheid om video's, foto's en muziek te delen vanaf uw mobiele apparaten. De TCL 43S425 is te koop voor minder dan $ 250, waardoor het een perfecte optie is voor iedereen die zich aan een zeer krap budget moet houden. Het biedt nog steeds een geweldige 4K-resolutie en het Roku-platform geeft je toegang tot duizenden streamingdiensten.

FAQ

    Hoe weet ik welke maat tv ik nodig heb?

    Hoewel het verleidelijk kan zijn om te springen voor die 85-inch smart-tv, is er een mogelijkheid dat deze veel te groot zal zijn voor uw ruimte. Om uw ideale tv-formaat te vinden, kiest u een plek om uw tv aan de muur te bevestigen of plaatst u een speciale tv-standaard en meet u vervolgens de afstand tot uw zitplaats, waarbij u de uiteindelijke meting deelt door 2. Een afstand van 10 voet (120 inch) zal u vertellen dat het perfecte tv-formaat ongeveer 60 inch zal zijn. Je kunt een beetje groter of kleiner gaan, afhankelijk van het budget, maar een te groot scherm zal je ruimte overweldigen en zelfs bewegingsziekte veroorzaken; aan de andere kant zal een te klein scherm ervoor zorgen dat je woonkamer aanvoelt als een spelonk en dat iedereen zich moet verdringen om te kunnen zien.

    Wat is het verschil tussen 4K en 1080p HD?

    Kort antwoord: Pixels.

    Lang antwoord: Resolutie is een term die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel pixels er in een televisie, computerscherm of smartphonescherm zitten. Hoe meer pixels een scherm heeft, hoe meer details je kunt krijgen. Een tv met 4K-resolutie heeft twee keer zoveel pixels als een 1080p HD-tv, wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit. U kunt onze artikelen lezen waarin 4K- en 1080p-resolutie wordt uitgelegd voor meer informatie.

    Kan ik Netflix op deze tv krijgen?

    Als je nieuwe tv Wi-Fi-connectiviteit heeft, kun je Netflix of zowat elke andere app die je hebt gehoord gebruiken om van je tv een echte entertainmenthub voor thuis te maken. Veel nieuwere smart-tv's hebben een reeks vooraf geladen apps die vaak Netflix bevatten, dus u hoeft zich alleen maar aan te melden en uw favoriete programma op te halen waar u was gebleven.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

Yoona Wagener werkt sinds april 2019 bij Lifewire. Met een achtergrond in inhoud en technisch schrijven heeft ze geschreven voor BigTime Software en Idealist Careers. Ze heeft ook ervaring met technische ondersteuning en helpdocumentatie en met het bouwen van websites.

Waar moet je op letten bij een goedkope tv

Werken met een beperkt budget bij het winkelen voor een nieuwe tv betekent niet dat je coole functies moet opofferen. Veel goedkopere televisies bieden nog steeds 4K-resolutie, spraakbediening, ingebouwde streamingplatforms en zelfs spelmodi. Sommige goedkopere televisies worden geleverd met spraakgestuurde afstandsbedieningen die werken met Alexa of Google Assistant, of die verbinding kunnen maken met externe slimme luidsprekers voor uitgebreide spraakbediening. Op Roku gebaseerde televisies gebruiken een speciale app om van uw smartphone of tablet een spraakgestuurde afstandsbediening te maken voor eenvoudiger browsen en zoeken. Nu 4K-resolutie steeds meer mainstream wordt, is het gemakkelijker om een betaalbaar model te vinden dat een geweldige beeldkwaliteit biedt. Sommige goedkopere televisies ondersteunen ook HDR-technologie voor superieure detaillering en contrast.

Als je je zorgen maakt over de kwaliteit van een goedkopere tv, hoef je dat niet te zijn. Merken zoals TCL, Samsung, Insignia en LG hebben verschillende modellen budgetvriendelijke televisies in hun assortiment, dus u kunt kopen bij vertrouwde fabrikanten in plaats van bij obscure bedrijven die het geld al dan niet waard zijn. Betaalbare televisies hebben ook een breed scala aan schermformaten, van zo klein als 32-inch tot zo groot als 65-inch, zodat u de perfecte tv kunt vinden voor uw woonkamer, thuisbioscoop of slaapzaal. We zullen een aantal van de belangrijkste factoren op een rijtje zetten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een betaalbare tv, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

Image
Image
Samsung MU8000-serie Premium Ultra HD-tv.

Afbeelding geleverd door Amazon

Merken

Als je voor een muur met televisies staat in een winkel als Walmart of Best Buy of Googlen op "goedkope tv" kan het verleidelijk zijn om voor een onbekend merk te kiezen, simpelweg omdat het binnen je budget past. U kunt echter problemen krijgen met het stopzetten van het tv-model en niet ondersteund door garanties of klantenserviceprogramma's, of het merk heeft mogelijk een reputatie voor het maken van ondermaatse producten. Het is belangrijk om elk merk dat u tegenkomt te onderzoeken terwijl u op zoek bent naar een betaalbare tv om te voorkomen dat u wordt overspoeld door aantrekkelijke verkoopprijzen. Gelukkig hebben grote merken zoals LG, Samsung en TCL verschillende tv-modellen in hun assortiment die bedoeld zijn voor meer prijsbewuste shoppers.

Van deze merken is TCL verreweg de meest betaalbare optie. Hun tv's gebruiken het Roku-streamingplatform om u toegang te geven tot duizenden apps, shows en films tegen lage prijzen. TCL-televisies houden hun prijzen zo laag door u belangrijke slimme functies te bieden, zoals streaming-apps en spraakbediening, terwijl u afziet van andere, zoals Bluetooth-connectiviteit en schermspiegeling. Samsung- en LG-modellen zijn meestal iets duurder dan hun TCL-tegenhangers, maar ze bieden ook meer slimme functies en resolutietechnologieën. Sommige bieden Bluetooth-connectiviteit, lokale dimzones en zelfs Dolby Atmos virtuele surround sound-audiotechnologie. Als je wat speelruimte in je budget hebt, is het de moeite waard om te zoeken naar opties van bekende merken om de functies te krijgen die je wilt en de klantenondersteuning die je nodig hebt.

Image
Image

Schermresolutie

De schermresolutie die geschikt is voor uw thuisbioscoop hangt af van hoe u uw entertainment krijgt. Heeft u nog een kabel- of satellietdienst? Of heb je een over-air broadcast antenne? Heb je het snoer doorgeknipt en nu exclusief je films en shows streamen? De beste keuze voor degenen die nog steeds kabel-, satelliet- of over-air-uitzendkanalen gebruiken, is 1080p full HD, terwijl degenen die het snoer hebben doorgesneden en exclusief hun entertainment streamen, moeten kiezen voor 4K. Televisies met native 4K-resolutie zijn steeds populairder geworden omdat ultra high-definition inhoud beschikbaar is gekomen voor streaming en uitzending. Deze modellen kunnen ook niet-4K-content opschalen voor een consistente beeldkwaliteit; wat betekent dat uw oude dvd's of uitzendingen via de ether er net zo goed uitzien als Blu-Rays of UHD-films die beschikbaar zijn voor streaming. Tv's die een 4K-resolutie produceren, hebben vier keer zoveel pixels als hun 1080p HD-voorgangers, wat betekent dat er meer details op het scherm kunnen worden weergegeven. Maar alleen omdat ze steeds populairder worden, betekent niet dat 4K voor iedereen de juiste keuze is.

Er zijn betaalbare tv's die nog steeds 1080p HD gebruiken. Ze bieden je alle slimme functies die je mag verwachten, maar ze zijn gemaakt voor diegenen die de voorkeur geven aan kabel-, satelliet- of over-air-uitzendingen boven streaming. Je krijgt nog steeds een geweldig beeld met 1080p HD, inclusief brede kleurbereiken en goed contrast, maar de detaillering is lang niet zo geweldig als 4K.

Image
Image

Slimme functies

Bij het zoeken naar een betaalbare, is het belangrijk om te onthouden dat slimme functies verder gaan dan alleen het streamen van inhoud. Er zijn lager geprijsde beschikbaar die handsfree spraakbediening ondersteunen met spraakgestuurde afstandsbedieningen of met een aparte slimme luidspreker. Je kunt Alexa, Google Assistant, Siri, Cortana en zelfs eigen programma's zoals Samsung's Bixby gebruiken om je tv te bedienen. Er zijn ook verschillende besturingssystemen en streamingplatforms waaruit u kunt kiezen bij het winkelen voor een televisie. Elk platform en besturingssysteem biedt iets anders. Van een groot aantal vooraf geladen apps tot schermspiegeling, er is voor elk wat wils. Sommige tv's hebben een AI-ondersteunde processor die niet-4K-inhoud scène voor scène opscha alt met een ruisonderdrukkingsproces voor een consistent beeld. Sommige televisies bieden Dolby Atmos virtual surround sound voor een meer meeslepende luisterervaring. Anderen hebben speciale videogamemodi die automatisch de beeld- en audio-instellingen wijzigen voor vloeiendere bewegingen en verbeterde detaillering, evenals het verminderen van invoervertraging voor bijna re altime reacties op het scherm op het indrukken van een knop.

Aanbevolen: