Hoe Apple TV te bedienen met iPhone Control Center

Inhoudsopgave:

Hoe Apple TV te bedienen met iPhone Control Center
Hoe Apple TV te bedienen met iPhone Control Center
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat je iPhone en Apple TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en schakel vervolgens de Apple TV in.
  • Ga op je iPhone naar Instellingen > Bedieningscentrum > Besturingselementen aanpassen en tik op het + pictogram naast Apple TV Remote.
  • Veeg op je iPhone omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen, tik op Remote en kies je Apple TV.

Dit artikel legt uit hoe je een Apple TV bedient met het iPhone Control Center. De instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 11 of hoger.

Hoe voeg je de Apple TV Remote toe aan het Control Center

Als u uw Apple TV wilt bedienen vanuit het Control Center op uw iPhone of iPad, voegt u de functie Remote toe aan het Control Center.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Control Center.

    Image
    Image
  3. Selecteer Besturing aanpassen.
  4. Tik in het gedeelte Meer bedieningselementen op het pictogram + naast Apple TV Remote.

    Image
    Image
  5. De Remote-app verschijnt in het Control Center wanneer u deze opent door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen.

Hoe u uw Apple TV kunt instellen om te worden bediend door uw iPhone of iPad

Met de Remote-functie toegevoegd aan Control Center, sluit u de iPhone of iPad en Apple TV aan. Door die verbinding kan de telefoon fungeren als afstandsbediening voor de tv.

  1. Zorg ervoor dat je iPhone of iPad en Apple TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Schakel je Apple TV in (en HDTV, als de twee niet zijn aangesloten).
  3. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen.

    Veeg op de iPad of iPhone X en nieuwer omlaag vanuit de rechterbovenhoek.

  4. Tik op Remote.
  5. Selecteer de lijst bovenaan en kies de Apple TV die je wilt bedienen.

    Voor de meeste mensen zal er hier maar één verschijnen, maar als je meer dan één Apple TV hebt, moet je kiezen.

    Image
    Image
  6. Op je tv geeft de Apple TV een toegangscode weer om de afstandsbediening te verbinden. Voer de toegangscode van de tv in op uw iPhone of iPad.
  7. De iPhone of iPad en Apple TV maken verbinding en je kunt de afstandsbediening gebruiken in het Control Center.

Hoe u uw Apple TV bedient met het Control Center

Nu je iPhone of iPad en Apple TV met elkaar kunnen communiceren, kun je de telefoon als afstandsbediening gebruiken. Een virtuele afstandsbediening die lijkt op de afstandsbediening die bij de Apple TV wordt geleverd, verschijnt op het scherm.

Dit is wat elk van de knoppen op de virtuele afstandsbediening doet:

  • Control Pad: De spatie bovenaan bepa alt wat je selecteert op het Apple TV-scherm. Veeg naar links en rechts of omhoog en omlaag om menu's en opties op het scherm te verplaatsen. Tik op die ruimte om opties te kiezen.
  • Terug 10 seconden: de ronde knop met de gebogen pijl naar links springt 10 seconden terug in audio en video die op het scherm wordt afgespeeld.
  • Forward 10 Seconds: De knop met de gebogen pijl naar rechts springt 10 seconden vooruit in audio en video.
  • Menu: De Menu-knop werkt in verschillende contexten anders. Over het algemeen werkt het als een Terug-knop.
  • Play/Pause: De Play/Pause-knop speelt audio en video af of pauzeert deze.
  • Home: de knop die op een tv lijkt, geeft het startscherm van je Apple TV weer (of, afhankelijk van de instellingen op je Apple TV, kan de vooraf geïnstalleerde TV-app worden geopend).
  • Siri: de knop in de vorm van een microfoon activeert Siri op de Apple TV zodat u gesproken zoekopdrachten kunt uitvoeren. Tik en houd vast en spreek vervolgens in je iPhone.
  • Zoeken: de vergrootglasknop heeft geen tegenhanger op de fysieke Apple TV-afstandsbediening. Het opent een zoekscherm waarin u films en tv-programma's kunt zoeken in de Apple TV-app.

Volume is de enige functie die beschikbaar is op de hardwarematige Apple TV-afstandsbediening die niet aanwezig is in de afstandsbediening in het bedieningspaneel. Om het volume op je tv te verhogen of te verlagen, moet je de hardware-afstandsbediening gebruiken.

Bottom Line

De afstandsbediening die bij de Apple TV wordt geleverd, kan een beetje moeilijk te gebruiken zijn. Omdat het symmetrisch is, is het gemakkelijk om het op de verkeerde manier op te pakken of op de verkeerde knop te drukken. Het is ook klein, dus het is gemakkelijk te misplaatsen. Als je een iPhone of iPad hebt, kun je de meeste van dezelfde bedieningsopties krijgen zonder de afstandsbediening te gebruiken of een app te installeren door een functie te gebruiken die in het Control Center is ingebouwd.

De Apple TV afsluiten en opnieuw opstarten met het Control Center

Net als bij de hardware-afstandsbediening, kunt u de Remote Control Center-functie gebruiken om de Apple TV af te sluiten of opnieuw op te starten.

  • Shut Down: met de Remote-functie geopend in het Control Center, tikt u op de Home-knop en houdt u deze ingedrukt totdat er een menu op het Apple TV-scherm verschijnt. Gebruik de Control Pad om Sleep te selecteren en tik vervolgens op de Control Pad om de tv uit te schakelen.
  • Geforceerd opnieuw opstarten: Als de Apple TV is vergrendeld en geforceerd opnieuw moet worden opgestart, houdt u zowel de Menu- als de Home-knop op de afstandsbediening van het Control Center ingedrukt. Houd de knoppen ingedrukt totdat het tv-scherm donker wordt. Wanneer het lampje aan de voorkant van de Apple TV knippert, laat u de knoppen los om de tv opnieuw op te starten.

Naast alle geweldige manieren waarop u met Control Center uw apparaten kunt beheren, kunt u het Control Center ook aanpassen in iOS 11.

Aanbevolen: