Hoe u de batterijduur van uw iPad kunt herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe u de batterijduur van uw iPad kunt herstellen
Hoe u de batterijduur van uw iPad kunt herstellen
Anonim

Als je je iPad de hele dag gebruikt, kan het gemakkelijk zijn dat hij bijna leeg is. Naarmate een iPad ouder wordt, wordt de verwachte levensduur van de batterij voor elke volledige lading korter, dus oudere apparaten kunnen problemen hebben met de levensduur van de batterij. Een paar methoden zullen de levensduur van de batterij van uw iPad verbeteren, waaronder manieren om de batterij te sparen. Welke iPad je ook hebt, deze tips werken om de levensduur van de batterij te verlengen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iPadOS 14, iPadOS 13 of iOS 12, behalve zoals aangegeven.

Repareer de batterijduur van een iPad door energie te besparen

De beste manier om een hele dag uit de batterij van je iPad te halen, is door hem efficiënter te gebruiken. U kunt dat doen door een paar instellingen aan te passen om ervoor te zorgen dat u niet meer batterijvermogen gebruikt dan u nodig heeft.

  1. Herstart je iPad: dit is geen instelling, maar het uit- en inschakelen van je iPad kan problemen oplossen. Je zou het niet elke dag moeten doen. Probeer echter eerst opnieuw op te starten voordat u de instellingen wijzigt.
  2. Pas de helderheid van het scherm aan. De iPad heeft een automatische helderheidsfunctie die het scherm aanpast op basis van de hoeveelheid licht in de kamer. Toch is het verminderen van de algehele helderheid misschien wel het beste wat je kunt doen om meer uit de batterij te halen.
  3. Als u geen Bluetooth-apparaten gebruikt, schakelt u Bluetooth uit via het menu Instellingen of het iPad Control Center.

    Je kunt snel toegang krijgen tot het iPad-controlecentrum door naar beneden te vegen vanaf de rechterbovenhoek van het scherm (in iPadOS 14 en 13 en iOS12) of omhoog vanaf de onderkant (in iOS 7 tot en met iOS 11).

  4. Maak minder vaak post. Standaard controleren de iPad, iPad Pro en iPad Mini elke 15 minuten op nieuwe e-mail. Ze controleren ook elke keer dat u de Mail-app opent op nieuwe e-mail, dus het is gemakkelijk genoeg om dit terug te brengen naar 30 minuten of een uur. Er is ook een optie om alleen handmatig op e-mail te controleren.
  5. Vernieuwen app op de achtergrond uitschakelen. Verversen van apps op de achtergrond houdt uw apps up-to-date door ze te vernieuwen terwijl de iPad inactief is of terwijl u zich in een andere app bevindt. Dit gebruikt de batterijduur, dus als het je niet uitmaakt of de iPad je Facebook-nieuwsfeed ververst en op je laat wachten, zet hem dan uit.
  6. Blijf op de hoogte van iPad-software-updates. Het is belangrijk om iOS up-to-date te houden met de nieuwste patches van Apple. Het updaten van je iPad helpt de levensduur van de batterij te optimaliseren en zorgt ervoor dat je iPad de nieuwste beveiligingsoplossingen en patches heeft voor eventuele bugs die zijn opgedoken, waardoor de iPad soepeler werkt.

  7. Het verminderen van bewegingsfuncties is een truc die de batterij een beetje bespaart en de iPad iets responsiever doet lijken. De interface van de iPad bevat animaties zoals vensters die in- en uitzoomen en het parallax-effect op iconen dat een zwevend effect over de achtergrondafbeelding creëert. U kunt deze interface-effecten uitschakelen om de batterij te sparen.

    Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Beweging (iPadOS 14 en 13) of ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Beweging verminderen (iOS 12, iOS 11 en iOS 10) om deze instellingen aan te passen.

  8. Overweeg om een Smart Case te kopen die de batterij kan sparen door de iPad in een hangende modus te zetten wanneer u de klep sluit. Het lijkt misschien niet veel, maar als je niet de gewoonte hebt om elke keer dat je klaar bent met het gebruik van de iPad op de aan/uit-knop te tikken, kan het je aan het eind van de dag een paar minuten extra geven.

Hoe u uw iPad-batterij kunt repareren door een foutieve app te vinden

Het zijn niet alleen de instellingen die problemen met de batterij van uw iPad kunnen veroorzaken. Hoewel de apps die het meeste stroom verbruiken, meestal degene zijn die u het meest gebruikt, kan een weinig gebruikte app soms meer gebruiken dan zijn deel. Het is een goed idee om te controleren welke apps de batterij van uw iPad leegmaken door de gegevens te bekijken van Settings > Battery

  1. Zoek naar dalingen van het batterijniveau. De bovenkant van het batterijscherm toont een grafiek van het batterijniveau en de activiteit. Je zou het grootste batterijniveau moeten zien dalen wanneer de iPad actief is. Zo niet, dan heb je mogelijk een probleem met een afzonderlijke app.
  2. Bekijk de tijd voor scherm aan en scherm uit. Het aantal minuten dat de iPad de vorige dag (of 10 dagen) wakker en actief was, wordt weergegeven als Scherm aan-tijd. Ook wordt getoond hoeveel activiteit er op de achtergrond plaatsvond, aangeduid als Screen Off-tijd. Als de scherm-uit-tijd groot is, controleer dan de instellingen voor achtergrondactiviteit om te zien wat er achter de schermen gebeurt.

  3. Bekijk het batterijgebruik per app. Onder de activiteitsgrafieken staat een lijst met het batterijgebruik per app. Het getal naast elke app geeft het deel van de batterij weer dat de vorige dag (of 10 dagen) is gebruikt. Als u een app ziet met een groot percentage batterijgebruik dat u zelden gebruikt, kan dit het probleem zijn. Verwijder het of beperk de achtergrondactiviteit.

    Image
    Image

Bottom Line

Als niets anders helpt, kun je een boost krijgen van buiten je iPad. Het is mogelijk dat u uw iPad niet de hele dag kunt aansluiten tegen een meerprijs, maar u kunt wel een externe batterij meenemen. Deze accu's werken op dezelfde manier als een stopcontact, behalve dat ze draagbaar zijn.

Is het tijd om uw batterij te vervangen?

Voor veel mensen is een lage batterijduur een goed moment om te upgraden naar de nieuwste iPad. Als uw iPad echter aan uw behoeften voldoet, kunt u profiteren van een batterijvervanging. Apple rekent $ 99 aan voor het vervangen van een batterij op een iPad die buiten de garantie v alt, naast verzendkosten als je hem niet naar een winkel brengt. Er zijn ook andere opties voor het vervangen van de batterij, zoals het naar een externe, door Apple geautoriseerde dealer brengen.

Stappen die u moet nemen voordat u een vervanging krijgt

Voordat u de batterij vervangt, voert u een fabrieksreset uit op de iPad. Hiermee wordt alles verwijderd en teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit kan batterijproblemen oplossen die worden veroorzaakt door het besturingssysteem en is een waardevolle stap voordat u voor een nieuwe batterij beta alt. Vergeet niet eerst een back-up van uw gegevens te maken.

U moet ook een back-up van uw iPad maken voordat u deze naar Apple verzendt. Veel iPads zijn ingesteld om elke keer dat ze worden opgeladen een back-up te maken, maar in dit geval kan het geen kwaad om een handmatige back-up te maken.

Is een nieuwe batterij de moeite waard?

De iPad op instapniveau kost nu $ 329 en is krachtig genoeg voor de meeste mensen. De nieuwste iPad Pro-modellen beginnen bij $ 799 en de iPad Mini 4 is $ 399. Als je schat dat de iPad op instapniveau drie tot vier jaar meegaat en de Pro-modellen nog langer, dan vertegenwoordigt $ 99 ongeveer een jaar tot anderhalf jaar iPad-gebruik. Als je een paar jaar geen upgrade nodig hebt of van plan bent, is vervanging van de batterij de juiste keuze.

Heeft de iPad een energiebesparende modus?

In tegenstelling tot de iPhone heeft de iPad geen energiebesparende modus, maar de bovenstaande tips kunnen helpen de levensduur van de batterij te maximaliseren. Op iPhones waarschuwt deze functie u bij 20 procent en nogmaals bij 10 procent stroom dat de batterij bijna leeg is en biedt aan om de telefoon in de batterijbesparende modus te zetten. Deze modus schakelt een aantal functies uit, waaronder enkele die normaal niet kunnen worden uitgeschakeld, zoals speciale afbeeldingen die in de gebruikersinterface worden gebruikt.

Aanbevolen: