Stijgende batterijkosten kunnen EV's duurder maken

Inhoudsopgave:

Stijgende batterijkosten kunnen EV's duurder maken
Stijgende batterijkosten kunnen EV's duurder maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De kosten van de batterijen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, stijgen.
  • De prijsstijging is te wijten aan de stijgende kosten van alle batterijmetalen, inclusief lithium, nikkel en kob alt.
  • Experts zeggen dat EV's nog steeds een goede deal kunnen zijn in vergelijking met benzineslurpers.
Image
Image

Verwacht meer te betalen voor uw volgende elektrische voertuig (EV), dankzij de stijgende kosten van batterijen.

De gemiddelde kosten van lithium-ionbatterijcellen zijn in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot naar schatting $ 160 per kilowattuur, van $ 105 vorig jaar. Maar experts zijn optimistisch dat elektrische auto's hun aantrekkingskracht niet zullen verliezen.

"De batterijkosten zijn al tien jaar gestaag aan het dalen, en deze recente piek in de grondstofprijzen wordt aangedreven door voorbijgaande macro-evenementen die veel verder reiken dan elektrische voertuigen", vertelde Trent Mell, de CEO van Electra Battery Materials Corporation, aan Lifewire. in een e-mailgesprek. "Gebruikers en consumenten zullen elektrische auto's blijven kopen. Zelfs met de recente ontwikkelingen zijn er maar weinigen die van gedachten zijn veranderd over de overstap naar een elektrisch voertuig."

Prijzigere batterijen

De kosten van EV-batterijen stijgen omdat de prijs van alle batterijmetalen, inclusief lithium, nikkel en kob alt, is gestegen, zei Mell.

"Zoals we de afgelopen maanden hebben gezien in een spectrum van goederen en toeleveringsketens, hebben die materialen een prijsstijging gezien als gevolg van een aantal recente markt- en geopolitieke ontwikkelingen", voegde hij eraan toe. "En hoewel de kosten van batterijen inderdaad zijn gestegen, is het belangrijk voor consumenten om ook te onthouden dat de olie- en gasprijzen ook sterk zijn gestegen, terwijl de elektriciteitskosten grotendeels stabiel zijn gebleven. Dit is een cruciaal detail voor iedereen om op hun radar te houden terwijl de EV-ruimte blijft groeien, zelfs te midden van deze stijgende prijzen."

Peter Cowan, een directeur bij het recyclingbedrijf van elektrische batterijen Gigamine, voorspelde dat het probleem van schaarste niet zal verdwijnen. In een e-mailinterview vertelde hij Lifewire dat het probleem is dat de mineralen en metalen die worden gebruikt om deze batterijen te maken, zeer schaars zijn en dat de vraag toeneemt.

"Dit wordt nog verergerd door geopolitieke problemen die de toeleveringsketens schaden: Oekraïne produceert 2 procent van 's werelds ruwstaalproductie en is de op twee na grootste exporteur van ijzer en staal ter wereld", voegde Cowan eraan toe. "Het exporteert ook aanzienlijke hoeveelheden mangaan, wat de oorlog zal hebben verstoord."

EV's nog steeds in trek

Ondanks de stijgende batterijprijzen blijven gebruikers in recordaantallen elektrische voertuigen kopen. Ryan Melsert, een voormalige Tesla-ingenieur en de huidige CEO van American Battery Technology Company, vertelde Lifewire via e-mail dat de toegenomen vraag van consumenten naar EV's in combinatie met metaalschaarste in batterijen kan leiden tot lagere voorraden, langere productievertragingen en minder ruimte voor prijsonderhandelingen dan voorheen. Hij zei dat het ontwikkelen van een duurzame toeleveringsketen voor batterijmetaal voor huishoudelijk gebruik van cruciaal belang is om het potentieel van elektrische voertuigen te benutten.

"Minder dan 1 procent van de wereldwijde productiecapaciteit van elk van de primaire batterijmetalen (lithium, nikkel, kob alt en mangaan) bevindt zich momenteel in de VS", voegde Melsert eraan toe. "De grootste fabrikanten van EV-batterijen zijn gevestigd in Azië, met 80 procent van alle batterijcelproductie in China."

Misschien wil je niet wachten met je volgende aankoop van een elektrische auto omdat de prijzen niet snel dalen, voorspelde Srinath Narayanan, de CEO van Project Energy Reimagined Acquisition Corp, dat elektrische autobedrijven koopt, in een e-mail interview. Hij zei dat de prijzen voor EV-auto's op korte tot middellange termijn zullen stijgen, aangezien de industrie te maken zal krijgen met een aanbodtekort dat vergelijkbaar is met de halfgeleiderindustrie.

Image
Image

"Op de middellange termijn kunnen overheidsbeleid, stimulansen en agressieve mijnbouw de toeleveringsketen verlichten", voegde Narayanan toe.

Met lange wachtlijsten voor nieuwe EV's, wenden veel mensen zich tot gebruikte EV's, zei Scott Case, de CEO van Recurrent, een bedrijf dat de batterijstatus van gebruikte EV's analyseert, in een e-mailinterview. Hij zei dat er in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer 50.000 gebruikte EV's werden verkocht, tegenover 150.000 nieuwe EV's. "Anders gezegd, als alle gebruikte elektrische voertuigen van één merk zouden zijn, zouden ze het op één na populairste merk in de verkoop zijn, na Tesla's nieuwe verkopen," zei Case.

En ondanks de stijgende kosten van batterijen, kunnen EV's een goede deal zijn in vergelijking met benzineslurpers, zei Case.

"De meedogenloze mars naar een gelijkblijvende prijsverhouding tussen EV's en auto's met een verbrandingsmotor is ongeveer een jaar gepauzeerd, maar de berekening van de totale eigendomskosten is nog meer verschoven in het voordeel van EV's met torenhoge gasprijzen," zei Case. "Het is heel moeilijk om $ 6 per gallon plus benzineprijzen te zien als het gaat om het kopen van uw volgende voertuig."

Aanbevolen: