De 10 beste games voor Steam Deck van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste games voor Steam Deck van 2022
De 10 beste games voor Steam Deck van 2022
Anonim

Valve's Steam Deck is een revolutionaire gaming-pc waarmee je je favoriete titels overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt jezelf op de bank gooien en urenlang spelen. Het kan technisch gezien elk pc-spel spelen als u Windows installeert. Toch speelt het kant-en-klaar alleen games die compatibel zijn met het op Linux gebaseerde besturingssysteem van Valve of via de Proton-vertaallaag. Meer dan 500 spellen zijn geverifieerd.

Deze lijst kiest niet alleen de best beoordeelde titels op Steam. We hebben ook overwogen hoe goed een game werkt met een controller, hoe gemakkelijk het is om op een klein scherm te spelen en hoe snel de game de batterij leeg kan maken. Dit zijn de beste games voor Steam Deck.

Beste algemeen: Hades (pc)

Image
Image

Hades is een van de beste actiegames ooit gemaakt. Het combineert uitstekende besturing en een pittige maar redelijke moeilijkheidsgraad. Het is gemakkelijk om erin te duiken en te denken dat je een half uur zult spelen, om twee uur later uit een zweterige trance te komen.

De glans van de game verbetert de uitstekende kerngameplay. Hades is een pijnlijk mooie game, vooral in beweging, en een eersteklas soundtrack ondersteunt de beelden. Het verhaal wordt ondersteund door uitstekende voice-acting.

Het is een moeilijk spel, hoewel er moeilijkheidsgraden beschikbaar zijn voor minder ervaren spelers. Het is ook een beetje repetitief, omdat het spel zich ontvouwt over meerdere pogingen om aan Hades te ontsnappen.

De ontwikkelaar, Supergiant, ontwierp Hades voor elk gamingapparaat onder de zon, dus het bestuurt goed op elke console, inclusief het Steam Deck. Het is ook geen grafisch veeleisend spel, dus het zal je batterij niet opeten.

Publisher: Supergiant Games︱ Developer: Supergiant Games︱ ESRB Rating: Teen︱Installatiegrootte : 15-20GB︱Genre : Action-RPG︱Releasedatum : 17 september 2020

Hades is een belachelijk populair spel van de roguelike of rogue-lite variant. De personages zijn goed geschreven, met een natuurlijke en genuanceerde dialoog die altijd bij hen lijkt te passen. Het gebruik van de Griekse mythologie voor de setting en plot maakt het een genot om te spelen. Hades beloont spelers als ze buiten hun comfortzone stappen en elke run experimenteren met verschillende builds. Het element van willekeur en de lage kosten van de dood houden het leuk, en het verrassend diepe verhaal en de enorme verscheidenheid aan gameplay-mechanica maken elke run door de Underworld nieuw en opwindend. - Sandra Stafford, spelrecensent

Image
Image

Beste rollenspel: Bug Fables: The Everlasting Sapling

Image
Image

Dit had je niet verwacht, toch? Je verwachtte The Witcher 3: The Wild Hunt of misschien God of War. Dat zijn geweldige games, maar hun veeleisende graphics passen niet het beste bij het deck. Bug Fables: The Everlasting Sapling is een ander soort role-playing game (RPG). Het is benaderbaar, geweldig voor alle leeftijden en heeft eenvoudige (maar aantrekkelijke) graphics die de levensduur van de batterij van het deck niet belasten.

Een liefdesbrief aan Nintendo's Paper Mario-franchise, Bug Fables combineert traditionele turn-based RPG-gevechten met een verscheidenheid aan op timing gebaseerde aanvallen. Dit houdt het doelbewuste tempo van een turn-based RPG aan, maar voegt meer actieve, boeiende gevechten toe dan de meeste games in dit genre.

Zoals de grafische stijl doet vermoeden, is Bug Fables een gezinsvriendelijk spel dat zich niet verdiept in volwassen concepten. Toch heeft het een leuk verhaal, komische personages, charmante muziek en slim schrijven. Deze game heeft voor elk wat wils.

Publisher: DANGEN Entertainment︱ Developer: Moonsprout Games︱ ESRB Rating: Iedereen︱Installatiegrootte : 300MB︱Genre : Turn-based RPG︱Releasedatum : 21 november 2019

Beste platformgame: Celeste

Image
Image

Platforming is bij de lancering het meest competitieve genre op het Steam Deck. Er zijn tientallen spellen om uit te kiezen, maar Celeste stijgt naar de top van deze fel omstreden slot. Het is een waanzinnig leuke, strakke en soepele platformgame. De besturing is uitstekend en de gameplay is zo gelikt dat het als een verbinding met je hersenen aanvoelt. De game heeft ook een native Linux-versie.

Celeste is een uitdagende game, maar door het hoge tempo van de game voelt elke dood minder straf. Wil je geen sleur? Je kunt je verdiepen in de toegankelijkheidsopties van de game en deze afstemmen op je voorkeur.

De graphics van de game lijken misschien eenvoudig, maar het verhaal is diep, persoonlijk en heeft meer impact dan de meeste games, meerdere keren zo lang. De lengte is inderdaad het enige nadeel van het spel. Je zult naar meer verlangen als het voorbij is.

Publisher: Extreem OK Games, Ltd︱ Developer: Matt Makes Games, Inc︱ ESRB Rating: Iedereen 10︱ Installatiegrootte: 1,2GB︱ Genre: Platformer, Adventure︱ Release Datum: 25 januari 2018

"De besturing van Celeste behoort tot de beste van alle platformgames op de pc. Elke dood - en je gaat vaak dood - voelt als een kans om je vaardigheden te verbeteren." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste strategiespel: Sid Meier's Civilization VI

Image
Image

De Civilization-franchise is een decennia-oude steunpilaar van pc-gaming, dus het is passend dat de nieuwste titel, Civilization VI, geweldig is op het Steam Deck. Met dit complexe turn-based strategiespel kun je een alternatieve geschiedenis van de wereld creëren met tientallen beschavingen en een eindeloze reeks willekeurig gegenereerde kaarten.

Civilization VI heeft sinds de release in 2016 talloze updates en twee grote uitbreidingspakketten ontvangen. Het zit boordevol functies, verbeteringen en balanswijzigingen die de ervaring verfijnen. Nieuwe spelers kunnen de moeilijkheidsgraad verlagen en plezier hebben, maar veteranen kunnen urenlang piekeren over de precieze plaatsing van steden en verbeteringen.

In samenwerking met Aspyr heeft Firaxis Games van Civilization VI een native Linux-game gemaakt, en het turn-based tempo maakt het gemakkelijk om onderweg te spelen. Je kunt het spel op elk moment neerleggen en in een oogwenk weer starten.

Publisher: Aspyr︱ Developer: Firaxis Games︱ ESRB Rating: Iedereen 10+︱ Installatiegrootte: 15GB︱ Genre: Turn-based strategie︱ Releasedatum: 20 oktober 2016

"Civilization VI is een spel dat ik al honderden uren speel, maar op de een of andere manier is het ook een geweldig spel om te spelen als je maar 15 minuten hebt om een paar beurten te spelen." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste first-person shooter: SUPERHOT

Image
Image

SUPERHOT is een spel dat nooit gedateerd aanvoelt. Het verstoort de verwachtingen voor een first-person shooter met een unieke haak: je vijanden bewegen wanneer je beweegt. Het resultaat is een vreemde, opwindende first-person dans die herinnert aan de bullet-time effecten die beroemd zijn gemaakt door The Matrix.

Dit spel is een andere Linux-eigen titel, wat betekent dat het zonder problemen op Steam Deck kan worden gespeeld. De gestileerde 3D-graphics zijn ook niet veeleisend, dus de titel is vrij licht voor batterijgebruik en voelt soepel aan.

Helaas is de campagne van SUPERHOT vrij kort, voor de meeste spelers slechts drie uur. Extra modi voegen variatie en uitdaging toe voor degenen die de gameplay verslavend vinden. Spelers die meer willen, kunnen het vervolg bekijken, SUPERHOT: Mind Control Delete, dat ook een native Linux-titel is.

Publisher: SUPERHOT Team︱ Developer: SUPERHOT Team︱ ESRB Rating: Teen︱Installatiegrootte : 4GB︱Genre : First-person shooter︱Releasedatum : 25 februari 2016

"SUPERHOT is de ultieme draagbare shooter. Het is gemakkelijk om in te springen, niet te veeleisend voor hardware, en het verpakt meer actie in een paar minuten dan shooters in een paar uur." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste casual game: Stardew Valley

Image
Image

Wil je een game waarin je achterover kunt leunen, ontspannen en in je eigen tempo kunt spelen? Stardew Valley blijft ongeslagen. In deze beroemde indiegame heb je de leiding over je eigen boerderij en ga je vervolgens op pad om gewassen te oogsten, vrienden te worden met buren en mijnen in je eigen tempo te verkennen.

Het ontspannende tempo van de game betekent niet dat er geen diepgang in zit. Stardew Valley doet er minstens 50 uur over om het 'einde' te bereiken, maar voor velen is dit slechts één stap op hun reis. Toegewijde spelers kunnen meer dan honderd uur besteden aan het verzamelen van elk item en vriendschap sluiten met elk niet-spelerpersonage (NPC).

De besturing van Stardew Valley kan even wennen zijn, vooral in de gamepad-modus (die je waarschijnlijk op het Steam Deck zult gebruiken). Toch zorgen de charmante graphics en uitstekende muziek ervoor dat het zich onderscheidt van andere chill-games. Het is ook native voor Linux, wat zorgt voor een soepele en bugvrije gameplay.

Publisher: ConcernedApe︱ Developer: ConcernedApe︱ ESRB Rating: Iedereen 10+︱ Installatiegrootte: 500MB︱ Genre: Farming simulator︱ Releasedatum: 26 februari, 2016

"Na tientallen uren vindt Stardew Valley nog steeds manieren om me te verrassen. En de muziek is op zichzelf al de toegangsprijs waard." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste puzzelspel: Baba Is You

Image
Image

Baba Is You is een verbijsterend puzzelspel. Het is verbijsterend moeilijk, verbijsterend briljant en verbijsterend uniek. De kern van het spel is het gebruik van eenvoudige zinnen die worden gevormd door woordblokken over het scherm te duwen. Ze veranderen de regels van het niveau, waardoor het mogelijk wordt om te bereiken wat in eerste instantie onmogelijk lijkt. Deze haak begint slim, waardoor je door muren kunt trekken of personages kunt omdraaien, en eindigt met de speler die minigames maakt en de wetten van de fysica ombuigt.

Het verbijsterende concept van de game is inderdaad het enige echte nadeel. De puzzels zijn moeilijk, en het is moeilijk om de verleiding te weerstaan om de oplossingen op te zoeken. De game is echter niet moeilijk op het Steam Deck. Het is een native Linux-game en de eenvoudige 2D-graphics zullen de levensduur van de batterij verlengen.

Publisher: Hempuli Oy︱ Developer: Hempuli Oy︱ ESRB Rating: Iedereen︱Installatiegrootte : 200MB︱Genre : Puzzel︱Releasedatum : 13 maart 2019

"Baba Is You verandert je hersenen in een krakeling. Op een goede manier." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste horrorspel: Inside

Image
Image

Binnen ziet er op het eerste gezicht niet zo angstaanjagend uit. De 2D-platformactie en donkere graphics van de game lijken onheilspellend, maar lijken niet te schrikken. Dan speel je het spel.

Wat Inside tot een horrormeesterwerk maakt, is het gebruik van spanning om het spel vooruit te helpen. Het is geen moeilijk spel, maar het gevoel van angst kan ervoor zorgen dat het uitdagender aanvoelt dan het is. Je brengt het grootste deel van het spel weerloos door en hebt geen andere keuze dan te ontsnappen.

Inside stelt niet veel eisen aan de hardware van het Steam Deck, dus het zal soepel werken en een behoorlijke levensduur van de batterij helpen persen. Het spel is niet snel, maar het bestuurt goed en is gemakkelijk te leren. Het is ook een kort spel, dat maximaal vier uur duurt, en het verhaal laat veel aan je verbeelding over. De voorganger van de game, Limbo, biedt een vergelijkbare ervaring als je meer wilt.

Publisher: Playdead︱ Developer: Playdead︱ ESRB Rating: Ouder 17+︱ Installatiegrootte: 3GB︱ Genre: Platformer, Adventure︱ Releasedatum: juli 7, 2016

"Veel horrorspellen proberen je te misleiden met jumpscares, maar Inside kruipt onder je huid en blijft daar. Verwacht een paar nachtmerries." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste racegame: Art of Rally

Image
Image

Racingfans hebben geen keuze, aangezien de meeste populaire racegames bij de lancering niet door Steam Deck zijn geverifieerd. Art of Rally vult dit gat met een leuke, toegankelijke en toch uitdagende rally-ervaring in arcade-stijl.

Eerst eerst: deze game ziet er geweldig uit. Het is natuurlijk niet realistisch, maar de pittige beelden vallen op. Ze maken het spel gemakkelijk te spelen op een klein scherm. Art of Rally is ook een native Linux-titel, dus het zou een soepele en bugvrije ervaring moeten zijn.

De arcade-achtige structuur is gemakkelijk voor nieuwe spelers om in te graven, maar het spel kan een uitdaging worden naarmate de levels vorderen. Rallyracen vereist beslissingen van een fractie van een seconde, en dit spel is niet anders. Net als andere rallygames wordt Art of Rally alleen gehinderd door te focussen op het onderwerp. Er zijn geen grote races, geen onderlinge gevechten, geen destructieve derby. Het is allemaal rally, de hele tijd.

Publisher: Funselektor Labs︱ Developer: Funselektor Labs︱ ESRB Rating: Iedereen︱Installatiegrootte : 6GB︱Genre : Racing︱Releasedatum : 23 september 2020

"Wil je rallyen? Art of Rally serveert een enorme portie rallyactie met een visuele stijl die geen ander racespel kan evenaren." - Matthew S. Smith, technisch schrijver

Beste multiplayer-game: Payday 2

Image
Image

De selectie van geverifieerde multiplayer-games van het Steam Deck is bij de lancering vrij klein. Veel populaire games worden niet ondersteund. Doe mee aan Payday 2, een coöp-overvalspel voor vier spelers dat door Steam Deck is geverifieerd en een native Linux-client heeft.

Payday 2 werd voor het eerst uitgebracht in 2013 en is uitgegroeid van een hecht coöpspel tot een uitgestrekte entiteit met talloze kaarten en modi. In de kern blijft het echter uniek. Als overvalspel heb je zorgvuldige coördinatie en een vleugje ste alth nodig om weg te komen met de goederen. Het spel is zo gefocust op overvallen dat het sommige spelers kan uitschakelen. Er is geen campagne voor één speler en geen competitieve modus.

Payday 2 is geen grafisch veeleisend spel, wat goed nieuws is voor het Steam Deck. Spelers die de framerate beperken, zien mogelijk een behoorlijke levensduur van de batterij. Overvallen zijn ook kort, waardoor het spel ideaal is voor snelle sessies.

Publisher: Starbreeze Publishing AB︱ Developer: Overkill︱ ESRB Rating: Mature︱Installatiegrootte : 83GB︱Genre : Multiplayer, Action︱Releasedatum : Augustus 13, 2013

Hades (uitzicht op Steam) is een uitstekende keuze voor het Steam Deck. Het is benaderbaar genoeg om minder ervaren spelers te strikken en toch hard genoeg om veteranen uit te dagen die op zoek zijn naar een zware uitdaging. De game presteert goed op het Steam Deck en de besturing voelt geweldig aan.

Waar moet je op letten bij een Steam Deck-spel

Systeemvereisten

Het Steam Deck is een draagbare gaming-pc en alle pc-games hebben minimale en aanbevolen systeemvereisten. Als het Steam Deck niet aan deze vereisten voldoet, zal je speelervaring verschrikkelijk zijn (als de game überhaupt draait). Op dit moment is de beste manier om te zien of een game goed is op Steam Deck het Deck Verified-systeem van Valve. Valve herziet zijn volledige Steam-catalogus en controleert deze op Steam Deck-compatibiliteit. Games die geweldig draaien op de handheld hebben een Verified-label. Games met het label Playable vereisen enkele aanpassingen aan de instellingen om te spelen, terwijl niet-ondersteunde games helemaal niet werken. Titels met het label Onbekend zijn die die Valve nog niet heeft getest.

Lengte

Hoewel de lengte (of het gebrek aan lengte) van een videogame geen indicatie is voor de kwaliteit, is het wel belangrijk hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Ben jij het type persoon dat graag tientallen uren verdwa alt in een gamewereld? Of heb je trek in een hapklare beleving die je in één avond kunt afronden? Misschien ben je een completist die graag alle verzamelobjecten vindt en elke zijmissie voltooit voordat je doorgaat naar het volgende avontuur. Het maakt niet uit wat voor soort gamer je bent, het helpt om te weten hoeveel tijd een game nodig heeft voordat je het koopt.

Installatiegrootte

De draagbare Steam Deck-gameconsole heeft beperkte ruimte op de harde schijf; de drie modellen hebben solid-state drives van 64 GB, 256 GB of 512 GB. Games worden steeds groter en groter. Bungie's MMO Destiny 2 vereist bijvoorbeeld meer dan 100 GB. Houd dus rekening met de installatiegrootte en beperkte opslagruimte bij het kopen van een nieuwe Steam-titel. Overweeg ook om de opslag van het Steam Deck uit te breiden door een snelle microSD-kaart toe te voegen. Op die manier heb je geen problemen met het downloaden van alle games die je wilt spelen.

FAQ

    Wat zijn de specificaties van het Steam Deck?

    Het Steam Deck heeft een AMD APU met vier processorcores, acht GPU-rekeneenheden en 16 GB DDR5 RAM. Opslag begint bij 64 GB in het basismodel en loopt tot 512 GB in het topdek. Het 7-inch touchscreen heeft een resolutie van 1280x800 pixels en een verversingssnelheid van 60 Hz. Dit apparaat heeft ook Wi-Fi 6, Bluetooth 5 en een USB-C-poort die bekabelde connectiviteit biedt.

    Wat is het verschil tussen het Steam Deck en de Nintendo Switch?

    De Nintendo Switch is de kleinste van de twee en heeft afneembare controllers die je kunt gebruiken om games te spelen terwijl je via het dock op een televisie bent aangesloten. De hardware is aanzienlijk minder capabel dan het Steam Deck, dus games draaien over het algemeen met lagere framerates en een lagere resolutie. Elk apparaat ondersteunt een andere bibliotheek met games. De Switch voert alleen titels uit die voor de Switch zijn verkocht, terwijl Valve's Steam Deck in theorie elk Windows- of Linux-compatibel spel kan draaien. Het Steam Deck wordt echter niet standaard geleverd met Windows.

    Welk stoomdeck moet ik hebben?

    Het Steam Deck wordt geleverd in drie modellen die verschillen in opbergruimte en prijs. Het middengeprijsde model met een NVMe-schijf van 256 GB is onze aanbeveling. Dat klinkt misschien niet als veel opslagruimte, maar houd er rekening mee dat het Steam Deck uitbreidbare opslagruimte heeft en dat de meeste games die er goed op werken een installatiegrootte hebben van minder dan 10 gigabyte.

Over onze vertrouwde experts

Matthew S. Smith is een technologie- en gamejournalist met 15 jaar ervaring in het beoordelen van pc- en consolehardware. Zijn werk is onder andere te vinden op PC World, Kotaku, IGN, Wired en IEEE Spectrum. Matthew was de Computing Editor bij Digital Trends van 2014 tot 2020.

Aanbevolen: