Livedrive Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

Livedrive Review (bijgewerkt voor september 2022)
Livedrive Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

Livedrive is een online back-upservice met twee onbeperkte back-upplannen om uit te kiezen, die beide kunnen worden aangepast en verfijnd om het beste te werken voor uw installatie.

Je hebt misschien niet veel gehoord over Livedrive, maar ze bestaan al sinds 2008 en hebben meer dan 1 miljoen klanten.

Als Livedrive iets lijkt waarin je misschien geïnteresseerd bent, lees dan verder voor meer details over de plannen die het biedt, de functies waarvan je kunt profiteren en onze gedachten over hoe het voor mij werkte.

Image
Image

Livedrive-abonnementen en kosten

Geldig september 2022

Livedrive biedt twee onbeperkte back-upplannen:

Livedrive-back-up

Dit is het goedkoopste abonnement dat je bij Livedrive kunt kopen. Het biedt een onbeperkte hoeveelheid ruimte om een back-up te maken van zoveel bestanden als je wilt vanaf één computer.

Livedrive Backup draait $8,99 /maand, of $7,50 /maand als je kiest voor het jaarabonnement ($89,90).

Livedrive Pro Suite

Livedrive Pro Suite ondersteunt ook een onbeperkte hoeveelheid back-upruimte, maar hiermee kunt u een back-up maken tot 5 computers in plaats van alleen een.

Livedrive Pro Suite kost $25 /maand. Het jaarabonnement is $ 240, wat het maandelijkse equivalent maakt $20 /maand.

Pro Suite bevat ook een ingebouwd abonnement genaamd Briefcase, dat je 5 TB cloudruimte geeft die je kunt gebruiken voor het online opslaan van bestanden.

Het verschil tussen Briefcase en de reguliere back-upfunctie van Pro Suite is dat er niet automatisch een back-up van de bestanden wordt gemaakt. In plaats daarvan behandel je Briefcase als een andere harde schijf die op je computer is aangesloten, en alles wat je ernaar kopieert, wordt geüpload naar je account van 5 TB.

Bestanden en mappen die u in uw werkmap plaatst, worden automatisch gekopieerd naar de andere computers die u aan uw account hebt gekoppeld. Bovendien kunt u bestanden uit uw Briefcase delen met iedereen die u maar wilt, en eenvoudig bestanden van uw Pro Suite-account naar uw Briefcase kopiëren.

Livedrive Briefcase kan worden gekocht buiten het Pro Suite-abonnement, of zelfs als aanvulling op het back-upabonnement, maar het is op zich geen echte back-upservice. Als je dit alleen koopt, krijg je 2 TB opslagruimte voor $ 16 / maand (of $ 13 / maand als je in één keer $ 156 voor een jaar beta alt), anders wordt het geleverd met 5 TB opslagruimte als onderdeel van Pro Suite.

Livedrive Business is een ander abonnement van Livedrive dat bedoeld is voor het hele kantoor met ondersteuning voor samenwerking in de cloud, meer gebruikers, veel cloudopslagruimte, het delen van bestanden, een centraal beheerdersdashboard, FTP-toegang en meer.

Livedrive heeft geen gratis back-upplan, maar elk van de betaalde abonnementen kan 14 dagen worden uitgeprobeerd voordat u zich ertoe verbindt een abonnement op de service te kopen. Betalingsgegevens zijn vereist om de proefperiode te activeren, maar er worden pas kosten in rekening gebracht als de proefperiode voorbij is.

Als online back-up nieuw voor je is en je eerst een gratis abonnement wilt uitproberen, bekijk dan onze lijst met gratis online back-upschema's voor een aantal daarvan.

Livedrive-functies

Bestanden waarvan je een back-up maakt met Livedrive, worden onmiddellijk geüpload naar je online account met onbeperkte ruimte om alles te bewaren, en dat is precies hoe een back-upservice zou moeten zijn.

Hier zijn meer functies die je kunt vinden in de plannen van Livedrive:

Livedrive-functies
Functie Livedrive-ondersteuning
Bestandslimieten Nee
Beperkingen voor bestandstypen Ja
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Optioneel
Besturingssysteemondersteuning Windows 7 en nieuwer; macOS
Native 64-bits software Ja
Mobiele apps iOS, Android en Windows Phone
Bestandstoegang Web-app, desktopsoftware en mobiele apps
Versleuteling overzetten 256-bit AES
Opslagcodering 256-bit AES
Privé versleutelingssleutel Nee
Bestandsversies Beperkt, 30 dagen
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Map
Back-up van toegewezen schijf Ja
Back-up van externe schijf Ja
Back-upfrequentie Continu, elk uur en alleen tussen bepaalde uren
Inactieve back-upoptie Nee
Bandbreedtecontrole Ja
Offline back-upoptie(s) Nee
Offline hersteloptie(s) Nee
Lokale back-upoptie(s) Nee
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Nee
Back-up Optie(s) instellen Nee
Geïntegreerde speler/kijker Ja, op internet en mobiel, maar ondersteunt slechts enkele bestanden
Bestanden delen Ja, maar alleen via het Aktetasplan
Synchronisatie met meerdere apparaten Ja, maar alleen via het Aktetasplan
Back-upstatuswaarschuwingen Nee
Datacentrumlocaties Europa
Inactief accountbehoud 30 dagen
Ondersteuningsopties E-mail en zelfhulp

Onze ervaring met Livedrive

Livedrive is niet de goedkoopste back-upservice die je kunt kopen, maar het heeft wel een mooie verzameling functies. Bovendien moet de flexibiliteit van de plannen het gemakkelijk maken om er een te vinden die goed voor u werkt.

Zoals bij alles zijn er echter enkele voor- en nadelen die u moet afwegen voordat u beslist of u een Livedrive-abonnement moet kopen.

Wat we leuk vinden

Eerst en vooral vinden we het erg leuk dat je een back-up van mappen naar Livedrive kunt maken vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows Verkenner. Dit maakt het maken van een back-up gemakkelijker dan de instellingen te moeten openen en vervolgens de mappen te selecteren die u wilt uploaden.

Terwijl Livedrive een back-up van uw bestanden maakt, kunt u hem vertellen om de back-up van degene die hij momenteel uploadt op te schorten voor het geval het te lang duurt, wat handig is. Het is ook handig als u niet per se meteen een back-up van dat specifieke bestand wilt maken, en liever die uploadruimte wilt openen voor iets belangrijkers.

Tijdens het uploaden van bestanden via ons Livedrive-account, merkten we dat het de maximale snelheid gebruikte die het programma mocht gebruiken (via de bandbreedtecontroles). Over het algemeen was het uploaden van gegevens naar Livedrive naar onze ervaring net zo snel als de meeste andere back-upservices die we hebben gebruikt.

Het is echter de moeite waard om te begrijpen dat uploadtijden afhankelijk zijn van de beschikbare bandbreedte van uw eigen netwerk en van andere factoren. Zie onze Veelgestelde vragen over online back-up voor meer informatie hierover.

Iets anders dat we leuk vinden aan Livedrive zijn hun mobiele apps. Als je een back-up van muziek naar je account hebt gemaakt, kun je de ingebouwde muziekspeler gebruiken om al je muziekbestanden te vinden en ze rechtstreeks vanuit de app af te spelen. Documenten, afbeeldingen en video's kunnen ook via de app worden bekeken en gestreamd, wat de meeste mensen waarschijnlijk zullen waarderen.

Je kunt zelfs je mobiele apparaat zo instellen dat er automatisch een back-up van je afbeeldingen en video's wordt gemaakt, wat geweldig is als je back-ups van je mobiele mediabestanden wilt houden.

Wat we niet leuk vinden

Het eerste dat we moeten vermelden, is dat je alleen een back-up van mappen kunt maken met Livedrive. Dit betekent dat je niet een hele harde schijf kunt selecteren, en ook geen enkele bestanden, om een back-up van te maken. Het programma laat je alleen mappen selecteren.

Dit betekent dat als je een back-up wilt maken van een hele harde schijf, je een vinkje moet plaatsen naast de mappen in de root om er zeker van te zijn dat er daadwerkelijk een back-up wordt gemaakt van alle bestanden in die mappen.

Iets anders dat we niet leuk vinden, is dat Livedrive geen back-up maakt van elk afzonderlijk bestand dat je het vertelt, wat anders is dan sommige vergelijkbare back-upservices die een back-up maken van alle bestanden, ongeacht hun bestandsextensie.

Cookies, browsercachebestanden, instellingenbestanden, virtuele machinebestanden, applicatiegegevens, tijdelijke bestanden en sommige systeembestanden kunnen permanent worden uitgeschakeld om een back-up te maken. Dit betekent dat er een handvol bestanden is die Livedrive niet voor u back-upt, wat de moeite waard is om te begrijpen voordat u zich aan een back-upplan verbindt.

We vinden het ook niet leuk dat Livedrive slechts 30 versies van je bestanden ondersteunt. Dit betekent dat na 30 bewerkingen van een bepaald bestand, de oudere worden verwijderd van de servers van Livedrive, wat betekent dat je niet kunt vertrouwen op een onbeperkt aantal versies van je bestanden zoals bij sommige andere back-upservices.

Livedrive bewaart verwijderde bestanden ook slechts 30 dagen. Dit betekent dat of u het bestand nu van uw computer verwijdert, of gewoon de schijf verwijdert waarop het bestand zich oorspronkelijk bevond, u slechts 30 dagen heeft voordat het permanent onherstelbaar is uit uw back-ups.

Als je bestanden herstelt met Livedrive, kun je de web-app helaas niet gebruiken om mappen te downloaden, omdat deze alleen het herstellen van bestanden ondersteunt. Voor het herstellen van mappen moet u het bureaubladprogramma gebruiken.

Iets anders om over na te denken voordat u voor Livedrive kiest, is dat sommige gebruikers hebben gemeld dat het Livedrive-ondersteuningsteam niet zo goed is in het reageren op problemen die u mogelijk met de service ondervindt. Dit kan volledig subjectief zijn, maar het is toch iets om over na te denken.

Laatste gedachten over Livedrive

We denken dat Livedrive een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een combinatie van functies die je gewoon niet kunt vinden in een hoger gewaardeerd abonnement, vooral als je een toevoeging van het type cloudopslag wilt opnemen (d.w.z. Livedrive Briefcase).

Weet je niet zeker of Livedrive is wat je zoekt? Zorg ervoor dat je onze volledige beoordelingen van Backblaze en Carbonite bekijkt, die beide misschien beter bij elkaar passen.

Aanbevolen: