De Xperia Pro is meer camera dan smartphone

Inhoudsopgave:

De Xperia Pro is meer camera dan smartphone
De Xperia Pro is meer camera dan smartphone
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Xperia Pro is ontworpen voor videografen.
  • Het heeft een 4K-scherm, 5G-verbinding en een ingebouwde HDMI-poort.
  • Verwacht in de toekomst meer gespecialiseerde "telefoons" te zien.
Image
Image

Sony's Xperia Pro is een smartphone met functies die gericht zijn op videografen, maar het prijskaartje van $ 2.500 maakt het bijna zinloos.

Het is een telefoon, maar het is geen telefoon. De Xperia Pro heeft een 4K-scherm, 5G-connectiviteit en - hier is de interessante bit - een HDMI-poort. Dit verbindt het rechtstreeks met videocamera's, zodat het kan worden gebruikt als een externe monitor en ook om video via 5G live te streamen. Het probleem is dat het niet goed genoeg, goedkoop genoeg of gefocust genoeg is.

"Het concept is zeker interessant en er zullen altijd early adopters zijn", vertelde videomarketingstrateeg Ryan Hill van Lensrentals via e-mail aan Lifewire. "Ik denk gewoon niet dat er veel vraag is van videografen die een combinatie van mobiele telefoon en videomonitor willen, vooral niet voor deze relatief hoge prijs."

Niet gespecialiseerd genoeg

Het probleem, zegt Hill, is dat de Xperia Pro zich niet onderscheidt van domme monitoren. Of eigenlijk wel, maar niet op een nuttige manier.

"Speciale monitoren met vergelijkbare of betere functies zijn te vinden voor minder dan $ 1.000", zegt Hill. "Je krijgt misschien geen 4K-resolutie voor die prijs, maar voor een 5-inch veldmonitor zou ik 4K niet als een noodzaak beschouwen."

Het idee is zeker verleidelijk. Een geweldig scherm met 5G, zodat je je beeldmateriaal tijdens het fotograferen kunt bekijken en streamen via de 5G-verbinding. Maar zelfs dit heeft een beperkte aantrekkingskracht.

"Ik denk dat de sleutel 5G-streaming is. Ik zou als YouTuber bijvoorbeeld de aantrekkingskracht kunnen zien van een combinatie van monitor en streamingapparaat als men vaak in het veld zou streamen en niet met meerdere zou willen jongleren apparaten", zegt Hill. "Maar nogmaals, die niche is niet veel mensen."

Een ander nadeel van de Xperia Pro is dat, voor YouTubers en andere mobiele videomakers, een gewone telefoon het allemaal kan. De iPhone 12 heeft bijvoorbeeld ook een geweldige ingebouwde videocamera, samen met zijn 5G-verbinding. Een speciale camera is misschien beter, maar is het "beter genoeg"?

Telefoons zijn computers

Smartphones zijn veranderd van gespecialiseerde apparaten naar multifunctionele computers en worden weer gespecialiseerde apparaten. Sony's gok is interessant, maar het gebrek aan 5G-dekking in een groot deel van de wereld, samen met de onnodige opname van zo'n scherm met hoge resolutie, zorgt voor een onevenwichtig apparaat.

Image
Image

In de toekomst kunnen we echter meer van deze gespecialiseerde telefoons verwachten, aangezien fabrikanten worstelen om een deel van de markt.

"In de VS hebben Apple, Samsung en LG ongeveer 80% van de markt in handen, waardoor een heleboel andere bedrijven moeten vechten om die resterende 20%", zegt Hill. "De enige manier om in zo'n omgeving te slagen, is door een soort gespecialiseerde hoek voor jezelf te vinden. En ik denk dat fotografen en videografen logisch zijn als gespecialiseerde klanten om na te streven. Ik ken gewoon geen producten die echt geslaagd in dat doel."

Aanbevolen: