Google Street View krijgt leuke nieuwe camera's en meer

Google Street View krijgt leuke nieuwe camera's en meer
Google Street View krijgt leuke nieuwe camera's en meer
Anonim

Het is de 15e verjaardag van Google Street View en om dat te vieren krijgt de mobiele app Maps een soort tijdcapsule-functie.

Met de nieuwe functie, die beschikbaar is op Android en iOS, kun je afbeeldingen bekijken die al in 2007 zijn gemaakt in Street View, het jaar waarin de service werd gelanceerd. Google heeft ook een nieuwe Street View-camera onthuld, die lichter is dan eerdere modellen, en nieuwe fotocollecties voor bekende plaatsen over de hele wereld.

Image
Image

Om toegang te krijgen tot de functie, moet je eerst op de afbeelding tikken om locatiedetails te krijgen, daarna kun je de optie 'Meer datums bekijken' gebruiken om gearchiveerde afbeeldingen van die locatie te bekijken.

Street View was kort daarna voor het eerst beschikbaar in New York City, San Francisco, Las Vegas, Miami en Denver met Los Angeles. Deze steden hebben al in 2007 afbeeldingen, maar voor andere locaties is de oudste gearchiveerde afbeelding afhankelijk van wanneer Google de eerste foto in dat gebied heeft gemaakt.

Google onthulde ook zijn nieuwe, compactere Street View-camera. Er is niet veel bekend over het camerasysteem, behalve dat het minder dan 15 pond weegt en wordt geleverd met laserscanners voor zeer gedetailleerde afbeeldingen. Op de vrijgegeven afbeeldingen lijkt de camera bijna op een schattige kleine robot.

Image
Image

En het laatste verjaardagscadeau zijn 15 nieuwe fotocollecties van over de hele wereld. De collecties omvatten een reeks foto's genomen vanaf de top van de Burj Khalifa in de Verenigde Arabische Emiraten en de Duomo in Milaan, Italië.

Aanbevolen: