Gebruik vormverandering in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire

Inhoudsopgave:

Gebruik vormverandering in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire
Gebruik vormverandering in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire
Anonim

Niet alle Pokemon hoeven te evolueren om de status of de manier waarop ze eruit zien te veranderen. Gedurende de serie is er een groeiend aantal Pokemon geweest die van vorm veranderen op basis van de items die ze vasthouden, hun omgeving, bewegingen die in de strijd worden gebruikt en een assortiment van andere speciale voorwaarden.

Image
Image

Hoewel deze vormveranderingen intuïtief kunnen zijn of zelfs expliciet kunnen worden uitgelegd aan het personage in de oorsprong van elk Pokemon-spel, in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire, zijn veel van de processen die nodig zijn om de vormen van deze Pokemon te veranderen nogal stompzinnig. In deze gids bespreken we elke Pokemon die van vorm verandert op een andere manier dan evolutie, hoe je ze kunt verkrijgen en wat je moet doen om hun unieke vaardigheden te perfectioneren.

Cosplay Pikachu - National Dex nr. 25

Cosplay Pikachu zal hoogstwaarschijnlijk de eerste en meest voor de hand liggende Pokemon zijn die je tegenkomt die van vorm verandert. Je eerste kans om deze modegekke Pokemon te bemachtigen is net nadat je klaar bent met het geven van de Devon Parts aan Captain Stern in Slateport City. Wanneer je de stad probeert te verlaten via de noordelijke uitgang, activeer je de introductie tot Pokemon Contest Spectaculars. Nadat je hebt deelgenomen aan je eerste wedstrijd, zal een Pokemon-fokker je je eigen Cosplay Pikachu geven.

Om de kostuums van Cosplay Pikachu te veranderen, praat je gewoon met de Pokemon-fokker in de Green Room. De verschillende kostuums zorgen er niet alleen voor dat Cosplay Pikachu er schattig uitziet, maar elk kostuum geeft ook een andere beweging om te gebruiken in de strijd:

  • Rock Star Pikachu - Meteor Mash
  • Belle Pikachu - Icicle Crash
  • Pop Star Pikachu - Aftappende kus
  • Ph. D. Pikachu - Elektrisch terrein
  • Libre Pikachu - Flying Press

Er zijn nog een paar verschillen tussen Cosplay Pikachu en een doorsnee Pikachu. Cosplay Pikachu kan niet evolueren, dus proberen een Thunder Stone te gebruiken om een Cosplay Raichu te krijgen, zal helaas niet werken. Je kunt ook geen Cosplay Pikachu fokken, dus je krijgt er maar één per spel. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk je gekostumeerde vriend ruilt of vrijlaat, want je krijgt geen andere!

Unown - National Dex No. 201

Unown maakte zijn debuut in Pokemon Gold en Silver, en hoewel in de originele Pokemon Ruby en Sapphire Unown niet in het wild werd gevonden, kun je met de remakes alle 28 verschillende vormen van de lettervormige Pokemon vangen. Om Unown te vangen, moet je eerst kunnen vliegen met Mega Latios en Latias. Zodra je dat kunt doen, wacht je tot Mirage Cave 4 net ten oosten van Dewford Town verschijnt. Als je eenmaal binnen bent, zijn de enige wilde ontmoetingen met Unown.

Als je een echte Pokemon-expert bent, moet je je zinnen zetten op alle 28 variaties van Unown om ze echt allemaal te vangen. De vormen zijn zowel de letters A t/m Z als de leestekens! en ?. Je zult ze ook zelf moeten bijhouden, want zodra je je eerste Unown kunt vangen, verschijnt het Poke Ball-pictogram dat aangeeft dat je dat type Pokemon eerder hebt gevangen bij zijn naam. Het kan tijdrovend zijn, maar het gebruik van Repeat Balls kan een beetje frustratie wegnemen.

Bottom Line

Spinda heeft unieke gezichtsmarkeringen die in elk exemplaar verschillen. Hoewel de markeringen geen invloed hebben op zetten of statistieken, is het interessant om te zien hoeveel verschillende looks Spinda kan hebben. Omdat geen twee Spinda hetzelfde zijn, kun je helaas nooit elke variatie vastleggen.

Castform - National Dex nr. 351

Castform kan worden verkregen door te praten met het hoofd van het weerinstituut op Route 119. Dit is een passende locatie voor Castform, omdat de verschillende vormen worden voortgebracht door veranderingen in het weer. Onder normale weersomstandigheden in gevechten is Castform een normaal type, maar als een beweging wordt gebruikt die het weer in de strijd beïnvloedt, zal Castform van vorm en type veranderen.

Rain Dance verandert het Pokemon-type in Water.

Sunny Day verandert het Pokemon-type in Fire.

Hail verandert het Pokemon-type in Ice.

Deoxys - National Dex nr. 386

Deoxys verkrijgen is een van de laatste verhaalgerelateerde doelen in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire. Tijdens de afsluiting van de Delta-episode of de Sky Pillar, sta je tegenover de legendarische deoxy's. Maak je geen zorgen als je hem per ongeluk verslaat voordat je hem kunt vangen. Je kunt de Elite Four opnieuw verslaan, samen met Stephen, en als je dat eenmaal doet, zal Deoxys terugkeren naar zijn oorspronkelijke locatie.

Deoxys heeft vier verschillende vormen, elk met verschillende statistieken. De oorspronkelijke vorm is de meest complete van de vier, terwijl de andere drie zich richten op aanval, verdediging en snelheid. Om tussen de formulieren van Deoxys te wisselen, moet je het in je gezelschap hebben en naar het laboratorium van professor Cozmo in Fallarbor Town reizen. Elke keer dat je naar de meteoriet in het lab kijkt, verandert Deoxys van vorm.

Bottom Line

Burmy is een camouflagegenie die je moet meenemen van Pokemon X of Y. Afhankelijk van waar je vecht, zal Burmy zijn best doen om op te gaan in de omgeving door bladeren, zand of zelfs afval. Om het in zijn Plantenmantel te krijgen, moet je ermee vechten in het gras, in het bos of op het oppervlak van de schrijver. Burmy gebruikt zijn zandmantel in grotten of woestijnen. Ten slotte is de enige manier om Burmy's Trash Cloak te bereiken door in gebouwen te vechten.

Cherrim - National Dex nr. 421

Net als Castform verandert Cherrim van vorm afhankelijk van het weer. Om een Cherrim te vangen, moet je de mogelijkheid krijgen om met Mega Latias en Latios te zweven en Mirage Forest 4 binnen te gaan, dat net ten noorden van Lilycone City zal verschijnen. De verandering in vorm heeft geen invloed op de statistieken van movesets, maar het is zeker een enorm cosmetisch verschil. Als het bewolkt is, vouwen de bloembladen van Cherrim zich op en vormen een sombere mantel. Echter, wanneer in een gevecht met intens zonlicht Cherrim bloeit, en laat zien hoe gelukkig het is om van de stralen te genieten!

Bottom Line

Shello's verschijnen in het wild op Routes 103 en 110. Van de twee vormen van Shello's verschijnt er echter maar één in elk spel. De roze West Sea-vorm van Shellos verschijnt alleen op Pokemon Omega Ruby, terwijl de blauwe East Sea-vorm exclusief is voor Pokemon Alpha Sapphire. Als je ze allebei wilt, moet je ruilen voor het formulier dat niet voorkomt in de versie van het spel dat je speelt.

Rotom - National Dex nr. 479

Rotom is een spook-Pokemon met het unieke vermogen om van vorm en type te veranderen om het uiterlijk van gewone huishoudelijke apparaten aan te nemen. Bij het aannemen van een nieuwe vorm krijgt Rotom ook een nieuwe zet op basis van het thema van de vorm waarin het zich momenteel bevindt. Om Rotom te verkrijgen, moet je het ruilen van een kopie van Pokemon X of Y waar het oorspronkelijk verscheen.

Rotom's zes formulieren zijn toegankelijk door deze in je party te plaatsen en door te gaan naar het Pokemon Lab in Littleroot Town. Eenmaal daar kun je de verschillende vakjes bekijken om het formulier van Rotom te wijzigen.

Als je de magnetron controleert, krijg je de zet Oververhitting. Als je de wasmachine controleert, krijg je Hydro Pump. Als je de koelkast controleert, verdien je Blizzard. Als je de ventilator controleert, verdien je Air Slash. Als je de grasmaaier controleert, verdien je Leaf Storm.

Bottom Line

Hoewel je het in je game moet inruilen van een eerder item in de Pokemon-serie, kan Giratina nog steeds de mogelijkheid krijgen om te schakelen tussen zijn twee vormen in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire and the Griseous Orb door te duiken onder de zee op Route 130. Als je het eenmaal hebt, laat Giratina het vasthouden en het zal veranderen van zijn Altered Form in zijn Origin Form. Deze wijziging zal het vermogen van Giratina veranderen van Druk naar Zweven en de statistieken zullen ook veranderen.

Shaymin - National Dex nr. 492

Shaymin werd eerder verkregen via een speciaal distributie-evenement en is nu verkrijgbaar omdat de Legendaries opnieuw werden gedistribueerd ter viering van het 20-jarig jubileum van Pokemon. Om Shaymin in zijn Sky Form te veranderen, moet je de Gravideo Flower verkrijgen. Om dit te doen, zet Shaymin in je groep en ga naar het huis van de Berry Master op Route 123. Praat met de jongere man en hij zal je de Gravideo Flower geven. Zodra het van vorm verandert, verandert het van een Grass-type in Grass/Flying en zijn statistieken veranderen ook aanzienlijk.

Bottom Line

Arceus is een andere Pokemon die beschikbaar is gemaakt via speciale distributie. Er is misschien geen legitieme manier om Arceus op dit moment te verkrijgen, maar als je het geluk hebt er een te hebben, zijn de platen die worden gebruikt om het type te veranderen verkrijgbaar in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire. De meeste platen kunnen worden verkregen door onder water te zoeken met Dive on Routes 107, 126 en 126-130. De ijzeren plaat wordt echter vastgehouden door de Beldum die je kunt verkrijgen door het huis van Stephen te bezoeken na de Delta-episode. Veel plezier met jagen!

Basculin - National Dex nr. 550

Basculin is er in twee varianten: de ene heeft rode strepen en de andere heeft blauwe. Beide vormen zijn één per stuk te vinden in Pokemon X en Y. Om ze in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire te krijgen, moet je ze ruilen.

Bottom Line

Als je een Darmanitan hebt met de Hidden Ability Zen-modus, zal deze van vorm veranderen zodra zijn HP onder de helft da alt. Bij het veranderen van vormen naar Zen-modus, verandert Darmanitan van Fire-type naar Fire/Psychic en de statistieken nemen dramatisch toe. U kunt zoeken naar Darmanitan op Mirage Islands 1 of 7, of op Mirage Mountain 5.

Deerling - National Dex nr. 585

Deerling is te vinden op Route 117 in Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire, maar alleen in de lentevorm. Om Deerling in zomer-, herfst- of wintervormen te krijgen, moet je er een naar voren ruilen van Pokemon Black of White of Pokemon Black 2 of White 2. Als je al een lid van de gewenste vorm hebt, kun je er ook mee fokken en de nakomelingen zullen de vorm van de ouder erven.

Aanbevolen: