Het plezier vinden in 'Pokemon Shining Pearl

Inhoudsopgave:

Het plezier vinden in 'Pokemon Shining Pearl
Het plezier vinden in 'Pokemon Shining Pearl
Anonim

Nintendo Pokemon Shining Pearl

Wat we leuk vinden

  • Gevechten zien er goed uit in actie
  • Veel dingen te doen
  • Enkele verbeteringen in de kwaliteit van leven

Wat we niet leuk vinden

  • De kunststijl van de bovenwereld is niet geweldig
  • Het duurt even om op gang te komen
  • De maling kan een grote belemmering zijn

The Bottom Line: Pokemon Shining Pearl herinnerde me eraan hoe irritant deze games kunnen zijn en waarom ik er nog steeds van geniet.

Nintendo Pokemon Shining Pearl

Image
Image

Pokemon Shining Pearl is in het begin moeilijk om van te genieten, maar er is veel plezier te beleven als je de vroege frustratie en verveling kunt doorstaan.

De originele Pokemon Pearl is mijn favoriete game in de serie sinds het uitkwam in 2007, dus ik was natuurlijk opgewonden om te ontdekken dat we een remake op de Switch zouden krijgen. Die remake begint echter niet bepaald sterk. Het duurde zelfs enkele uren voordat ik er plezier in begon te krijgen, dankzij al het rondrennen dat je in het begin moet doen. Maar ik heb een veel betere tijd nu ik snel naar eerder bezochte steden kan reizen en de meeste van mijn favoriete Pokemon in mijn selectie heb, iets wat Pokemon later in het spel mogelijk maakt.

Setting/Plot: Hetzelfde als het ooit was

De Pokemon-wereld is altijd een vreemd soort spiegel van ons geweest, met wezens die zowel fantastisch als alledaags zijn. Pokemon worden beschouwd als huisdieren en vrienden, maar wilde Pokemon (pocketmonsters) kunnen ook worden gevangen en je bij je gelederen voegen voor meer georganiseerde gevechten met rivaliserende trainers (dit zijn in-game personages, geen andere echte mensen). Het is bizar als je er te veel over probeert na te denken, maar het gaat erom dat je een grote verscheidenheid aan schattige wezens kunt verzamelen en trainen, en vervolgens om dominantie kunt strijden via RPG-achtige turn-based gevechten tegen andere (computergestuurde) tegenstanders.

Image
Image

Pokemon Pearl werpt je als een jonge wannabe Pokemon-trainer op het moment dat je aan je reis begint. Onderweg verken je de regio Sinnoh, ontmoet je nieuwe Pokemon en vang je wilde Pokemon om te gebruiken als je eigen persoonlijke gevechtsteam. Je kunt je team dan opnemen tegen andere trainers terwijl je je een weg omhoog vecht in de rangen - en uiteindelijk de beste aanneemt: de Elite Four en de regerende Pokemon-kampioen.

Shining Pearl is in wezen dezelfde game als de originele Pearl met hetzelfde verhaal, maar nu op de Switch in plaats van op de DS. Als remake doet het ongeveer wat je zou verwachten met een aantal moderne updates, dezelfde kernelementen als het origineel, en eigenlijk niet veel anders.

Gameplay: een trage start

Als ik eerlijk ben, kon ik eerst niet zeggen of ik Shining Pearl echt leuk vond. Het kan zijn dat ik niets in de serie heb gespeeld sinds Pokemon X, die in 2013 werd uitgebracht, maar de huidige titel voelde vanaf het begin als een hele klus. Wilde Pokémon-gevechten vinden zo vaak plaats dat het vervelend kan zijn om van A naar B te komen, zelfs als je probeert weg te rennen van de meeste gevechten om tijd te besparen. Ik wist dat ik dit kon verwachten, maar het voelt bijzonder flagrant aan in de vroege game, wanneer je de meeste veldslagen niet gemakkelijk kunt overmeesteren of vermijden en ook probeert elk nieuw type beestje dat je tegenkomt te vangen. Het wordt allemaal een beetje vervelend.

Image
Image

De frequentie waarmee je wilde Pokémon tegenkomt, kan ook een groot probleem zijn. Je moet de wereld ronddwalen om het verhaal te volgen, verschillende soorten Pokemon te ontdekken en geheimen te vinden, en soms kom je willekeurig trainers of wilde Pokemon tegen die willen vechten. Zodra een gevecht begint, verschuift alles naar een turn-based gevechtssysteem, waar je de tijd kunt nemen om te beslissen welke Pokemon of vaardigheid het meest geschikt is om te gaan met wat er voor je ligt.

In het geval van andere trainers gaan je teams het tegen elkaar op totdat alle leden aan één kant zijn uitgeschakeld. Omgekeerd kunnen wilde Pokemon worden verzwakt door te vechten en vervolgens worden gevangen met kleine bollen die zijn ontworpen om Pokemon te bevatten en te dragen, Pokeballs genaamd. Dit is over het algemeen goed verwacht, zelfs - behalve hier kan het onaangenaam inconsistent zijn. Soms duurt het enkele seconden om rond te rennen voordat een Pokemon verschijnt. Andere keren ben ik net klaar met een gevecht en kan ik niet eens een volledige stap zetten voordat ik tegen iets anders vecht.

Bepaalde omstandigheden kunnen er ook voor zorgen dat het begin van een gevecht lang duurt. Als je geen Pokemon probeert te vangen en gewoon vooruitgang wilt boeken, kunnen deze kleine vertragingen oplopen. Andere keren hebben gevechten de neiging om voort te slepen. Dit kan leiden tot frustrerend lange periodes die geen gevaar vormen voor je team, maar het gevoel hebben dat het een eeuwigheid duurt voordat ze klaar zijn.

Ik weet dat dit niet het beste beeld schetst, maar uiteindelijk begon ik plezier te krijgen. Het klassieke Pokemon-gevecht omvat meerdere soorten aanvallen (bijvoorbeeld: vuur, water, gras, enz.) en werkt goed. Het is nog steeds erg bevredigend om een aanval uit te voeren waar je tegenstander zwak tegen is en om te zien hoe hun gezondheidsbalk aanzienlijk da alt. Het openen van snel reizen, zodat ik in principe direct kan portaal naar elke stad die ik al heb bezocht, is ook een enorme hulp geweest.

Image
Image

Er zijn veel kleinere functies die ook goed werken, zoals kleurgecodeerde gevechtsmenu's, gemakkelijk leesbare gevechtsinformatie en sneltoetsen die de impact van al het vroege verveling helpen verminderen.

Graphics: leuk maar inconsistent

Meestal zie je een perspectief van bovenaf terwijl je de wereld van Pokemon Pearl verkent, en de beelden zijn eerlijk gezegd niet super boeiend. De personagemodellen zijn klein en schattig, wat prima is, maar ze zijn vrij eenvoudig en niet bijzonder expressief.

Image
Image

Gevechten zien er echter een stuk beter uit, met veel gedetailleerdere personages en aanzienlijk complexere animaties dan de kleinere tegenhangers in de top-down delen van het spel. Het is een klein detail, zeker, maar ik heb echt genoten van de manier waarop elk van je Pokemon zal bewegen terwijl ze inactief zijn. Het helpt om het idee te verkopen dat ze allemaal hun eigen temperament hebben.

Ik vind het ook geweldig dat je een van je Pokemon buiten je kunt laten volgen - het is meestal een cosmetisch ding, maar het is schattig en, nogmaals, verkoopt het idee dat ze persoonlijkheden hebben.

Uiteindelijk of Shining Pearl een aankoop waard is, hangt af van wat je ervan wilt of verwacht.

Voor mij maakte de nostalgie om Pearl na zoveel jaren weer te spelen het een gemakkelijke aankoop (waar ik ondanks mijn grieven geen spijt van heb). Je kilometers kunnen variëren, maar als je op zoek bent naar een leuk Pokemon-spel op een moderne console, is dit een geweldige plek om te beginnen.

Specs

  • Productnaam Pokemon Shining Pearl
  • Product Merk Nintendo
  • SKU 6414122
  • Prijs $59,99
  • Releasedatum november 2021
  • Platform Nintendo Switch
  • Genre Avontuur, Rollenspel
  • ESRB-classificatie E (mild cartoongeweld, in-game aankopen, interactie van gebruikers)

Aanbevolen: