Waarom u een firewall-app voor uw iPhone nodig heeft

Inhoudsopgave:

Waarom u een firewall-app voor uw iPhone nodig heeft
Waarom u een firewall-app voor uw iPhone nodig heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De ingebouwde technologie van Apple beschermt je alleen wanneer je Safari gebruikt om op internet te surfen.
  • Apps van derden, zoals Guardian en Lockdown, blokkeren onbetrouwbare verbindingen in alle apps.
  • Je moet ervoor zorgen dat je een app 100% vertrouwt voordat je hem vertrouwt om al je internetverkeer te filteren.
Image
Image

Intelligent Tracking Prevention is een nieuwe iOS 14-functie die voorkomt dat websites u volgen en uw persoonlijke gegevens stelen, maar het werkt alleen in Safari. Wat doe je met trackers in apps?

Je zult er misschien versteld van staan hoeveel apps je volgen en privégegevens stelen van je iPhone en iPad. Ondanks de strikte App Store-regels van Apple, mogen apps je locatie, je contactgegevens en meer verzamelen en delen. Zelfs zonder jouw toestemming kunnen ze allerlei soorten informatie stelen die je waarschijnlijk liever privé houdt. De oplossing is om een soort firewall op uw apparaat te installeren.

"Veel mensen waren geschokt door wat we konden laten zien in onze eerste release", vertelde Will Strafach, maker van de iOS-anti-tracking-app Guardian, aan Lifewire via een direct bericht, "en nu met Push om gebruikers op de hoogte te stellen in re altime, ik ben erg benieuwd wat mensen denken.”

Wat zijn trackers?

Een tracker is alles wat je op internet volgt. Als u bijvoorbeeld zoekt naar bijvoorbeeld een telefoonoplader op Amazon, ziet u mogelijk advertenties op andere sites voor diezelfde telefoonoplader. Dat is een vorm van volgen.

Een ander voorbeeld is Facebook. Al die Facebook-widgets op websites over de hele wereld verzamelen gegevens over u, uw computer, uw locatie en meer. Zelfs als je niet op de site van het sociale netwerk bent, weet Facebook wat je doet.

Het is ook niet alleen Facebook. Onlangs bleken veel weer-apps uw locatiegegevens te verkopen. Je moet ook paranoïde zijn over een app die je e-mailgegevens gebruikt of toegang heeft tot je contacten en foto's.

Guardian Firewall

Guardian Firewall was de eerste firewall-app op iOS. Het werkt door een Virtual Private Network (VPN) op uw apparaat in te stellen, zoals degene die u kunt gebruiken om verbinding te maken met uw werkservers, of om veilig te blijven wanneer u openbare wifi gebruikt. Deze VPN leidt al uw internetverbindingen via de servers van Guardian en blokkeert trackers en andere privacy-stelende verbindingen. De blokkering is volledig anoniem.

Er zijn ook enkele andere leuke bijwerkingen. Omdat uw verbinding via de servers van Guardian loopt, kunnen websites niet zien waar u zich in de wereld bevindt. U weet hoe Google uw locatie raadt en u dit onderaan elke zoekpagina vertelt? Dat kan niet gebeuren met een VPN.

De app kan je een lijst tonen van alle verbindingen die het heeft geblokkeerd, maar omdat de ontwikkelaars van Guardian zo gefocust zijn op privacy, kan het je niet echt vertellen welke van je apps geprobeerd hebben om gegevens te verzenden. In versie 2.0 zijn er echter nieuwe tools waarmee u slechte apps kunt opsporen.

Guardian's nieuwe Firewall Pro-pakket ($ 125 per jaar) geeft je nu een standaard iOS-waarschuwing wanneer een verbinding wordt geblokkeerd. Met deze re altime feedback kun je bepalen welke apps de grootste overtreders zijn.

“Persoonlijk vind ik dat het helpt om vast te stellen hoe wijdverbreid dit soort activiteiten zijn”, zegt Strafach. "Bij sommige apps lijken ze bijna non-stop trackers te pingen."

Lockdown

Een andere beveiligingsoptie is Lockdown, dat het voordeel heeft dat het volledig op je apparaat werkt. Het leidt al je internetverkeer door een filter dat ongewenste verbindingen blokkeert. Blokkeerlijsten worden wekelijks bijgewerkt en u kunt uw eigen items aan de lijst toevoegen. De makers van Lockdown maakten de app nadat ze een vreemd voorstel hadden ontvangen: ze werden gevraagd om een stukje trackingcode toe te voegen aan hun andere apps, in ruil voor geld.

Image
Image

"We kwamen erachter dat het bedrijf dat ons benaderde een dataminingbedrijf was en dat het 'kleine stukje code' in het geheim de locatie, het IP-adres en gebruikspatronen van een gebruiker aan hun servers zou rapporteren", schreven de makers van Lockdown Johnny Lin en Rahul Dewan."Ze zouden die gebruikersgegevens dan aan een andere derde partij verkopen, wat letterlijk iedereen had kunnen zijn: reclamebureaus, marketingbedrijven, vijandige staatsactoren - wie weet?"

Kunt u deze apps vertrouwen?

Een probleem met het overdragen van uw beveiliging aan weer een andere app/dienst is dat u erop moet vertrouwen. Uw gevoelige gegevens worden immers door hun apps en/of servers geleid.

Ik denk eigenlijk dat mensen zich tot apps zoals de onze wenden omdat Apple ze in het stof heeft gelaten door de handhaving van de tracker-waarschuwingen uit te stellen.

Ik heb zowel Lockdown als Guardian gebruikt, aan en uit, sinds ze werden gelanceerd, en ik heb ook behoorlijk wat onderzoek gedaan naar beide producten. Ik vertrouw ze op dit moment graag, maar als je van plan bent deze diensten of iets dergelijks te gebruiken, moet je ook je eigen onderzoek doen.

Doet iOS 14 dit niet allemaal al?

In iOS 14 heeft Apple veel nieuwe anti-tracking-functies toegevoegd, maar ze zijn op zijn best verwarrend. Het heeft ook enkele van zijn anti-trackingfuncties uitgesteld na klachten van adverteerders.

Het voordeel van het gebruik van de ingebouwde tools van Apple is dat je de platformverkoper al vertrouwt. Het nadeel is een gebrek aan configureerbaarheid. Safari's Intelligent Tracking werkt alleen in Safari. Het blokkeert geen apps. De privacyfuncties van Apple zijn geweldig, maar soms moeten ze voorzichtig zijn, anders wordt het gezien als pesten van andere bedrijven.

"Ik denk eigenlijk dat mensen apps als de onze gebruiken omdat Apple ze in het stof heeft gelaten door de handhaving van de trackerwaarschuwingen uit te stellen", zegt Strafach.

Aanbevolen: