Wat is een XLTX-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een XLTX-bestand?
Wat is een XLTX-bestand?
Anonim

Een bestand met de XLTX-bestandsextensie is een Excel Open XML Spreadsheet Template-bestand. Dit is een Microsoft Excel-sjabloonindeling die wordt gebruikt om meerdere XLSX-bestanden te maken die dezelfde lay-outs, opmaak en instellingen bevatten.

Het XLTX-formaat verving het oudere XLT-sjabloonformaat van Office 2007 en eerder (waardoor vergelijkbare XLS-bestanden worden gemaakt). Het bevat XML en ZIP om de bestandsgrootte te verkleinen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel voor Mac en Excel 365/Online.

Hoe een XLTX-bestand te openen

XLTX-bestanden worden normaal gesproken alleen gebruikt met Microsoft Excel. U kunt XLTX-bestanden openen in Excel-versies ouder dan 2007 als u het gratis Microsoft Office Compatibility Pack installeert.

De volgende gratis software kan ook het XLTX-formaat openen; ze kunnen het bestand gewoon niet terug opslaan naar XLTX (het moet worden opgeslagen als iets anders zoals XLSX of XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc en SoftMaker FreeOffice PlanMaker.

Je kunt het bestand ook openen met een decompressietool voor bestanden, aangezien XLTX-bestanden eigenlijk archieven zijn. Het is echter nauwelijks een handige manier om de inhoud van het bestand te bekijken, omdat het het document niet weergeeft zoals het zou zijn wanneer het wordt geopend in Excel of de andere spreadsheetprogramma's die we noemden. Als je om welke reden dan ook deze weg wilt gaan, zijn 7-Zip en PeaZip twee bestandsdecompressietools die kunnen worden gebruikt om het XLTX-bestand als archief te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het XLTX-bestand probeert te openen, maar het de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma XLTX-bestanden wilt openen, kunt u het standaardprogramma wijzigen.

Een XLTX-bestand converteren

De snelste manier om een XLTX-bestand naar XLSX of XLS te converteren, is door een van de XLTX-viewers/editors van hierboven te gebruiken, zoals Microsoft Excel, die het converteren naar beide formaten ondersteunt. De andere hierboven genoemde applicaties ondersteunen mogelijk alleen de een of de ander.

Een andere gemakkelijke manier om een XLTX-bestand te converteren, is door FileZigZag te gebruiken. Het is een online bestandsconverter die een XLTX-bestand kan opslaan naar XLS, CSV, ODS, OTS, PDF, TXT en verschillende andere formaten.

Als u het XLTX-bestand converteert naar een populairder spreadsheetformaat zoals XLSX of CSV, kunt u het bestand openen in iets anders dan Microsoft Excel. Enkele alternatieve gratis spreadsheetprogramma's zijn WPS Office, Gnumeric en Spread32.

  1. Open je browser en ga naar FileZigZag.
  2. Selecteer Browse for Files of sleep het XLTX-bestand dat u wilt converteren.

    Image
    Image
  3. Wanneer het Open dialoogvenster verschijnt, bladert u naar de bestanden die u wilt converteren. Selecteer het en selecteer vervolgens Open.

    Image
    Image
  4. Onder Bestanden om te converteren zou je de bestanden moeten zien die je hebt toegevoegd. Selecteer het formaat waarnaar u wilt converteren onder Target Format.

    Image
    Image
  5. Selecteer Begin met converteren.

    Image
    Image
  6. Zodra het bestand is geconverteerd, selecteert u Download om het nieuwe bestand te verkrijgen.

    Image
    Image

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet kan worden geopend of geconverteerd met behulp van de bovenstaande suggesties, is de kans groot dat je bestand niet eindigt met de XLTX-bestandsextensie. Als dat het geval is, moet je die bestandsextensie onderzoeken om te zien welke programma's het ondersteunen.

XTL-bestanden lijken bijvoorbeeld op de een of andere manier gerelateerd te zijn aan XLTX-bestanden, omdat hun bestandsextensie sterk lijkt op die van het spreadsheetbestandsformaat. XTL-bestanden zijn echter eigenlijk Vietcong-gegevensbestanden die worden gebruikt door de Vietcong-videogame.

LTX is een soortgelijke waarbij de bestandsextensie veel op XLTX lijkt, maar het formaat is op geen enkele manier gerelateerd. LTX-bestanden kunnen S. T. A. L. K. E. R. Eigenschappenbestanden of LaTeX-documentbestanden.

Als het nog niet duidelijk is, is de hele reden waarom je volledig op de hoogte moet zijn van de bestandsextensie, om ervoor te zorgen dat je het juiste programma gebruikt om het te openen. Als je niet met een XLTX-bestand te maken hebt, onderzoek dan de echte bestandsextensie van je bestand, zodat je kunt zien welke programma's het kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: