10 leuke trucs waarvan je nooit wist dat je iPad kon presteren

Inhoudsopgave:

10 leuke trucs waarvan je nooit wist dat je iPad kon presteren
10 leuke trucs waarvan je nooit wist dat je iPad kon presteren
Anonim

Een van de grootste verkoopargumenten van de iPad is het ecosysteem van apps en accessoires die zoveel dingen mogelijk maken. Deze lijst met leuke iPad-trucs geeft je ideeën om je vrienden te verbazen of, in ieder geval, het meeste uit je iPad te halen.

Alle tips in dit artikel zijn beschikbaar in iPad OS 13 en iOS 12, maar de meeste zijn al veel langer in een of andere vorm beschikbaar.

Multitasken met Picture in Picture

Als je aantekeningen wilt maken tijdens een FaceTime-gesprek of je e-mail wilt controleren terwijl je een video bekijkt, is Picture in Picture klaar. Verklein een FaceTime-scherm of video door op de startknop te drukken (op modellen die deze hebben) of het pictogram voor het verkleinen van de schermgrootte. De video wordt geschaald naar een hoek van het iPad-scherm. U kunt het startscherm zien en een andere app openen. Wanneer de app wordt geopend, verplaatst u de video over het scherm of wijzigt u het formaat.

Image
Image

Gebruik een virtueel touchpad op uw iPad

Mis je het touchpad op je laptop? De aanraakbedieningen van de iPad zijn meestal een afdoende en in veel gevallen zelfs de voorkeur verdienende manier om de iPad te bedienen. Als het echter gaat om het selecteren van tekst of het plaatsen van de cursor, is het moeilijk om een muis of een touchpad niet te missen. Dat is natuurlijk, tenzij je iets weet over het virtuele touchpad.

Als het schermtoetsenbord van de iPad wordt weergegeven, heb je meestal toegang tot het virtuele touchpad. Raak het scherm met twee vingers tegelijk aan om het te activeren en til ze niet op. De toetsen op het virtuele toetsenbord worden leeg en u beweegt uw vingers om de cursor te verplaatsen alsof u een echt touchpad bestuurt.

Image
Image

Bottom Line

Je bent waarschijnlijk het Control Center tegengekomen door naar beneden te vegen in de rechterhoek van het scherm (of omhoog vanaf de onderkant op sommige modellen). Ga terug en zie dat je veel aspecten van je iPad-ervaring daar in het Control Center kunt regelen. Schakel de vliegtuigmodus, Bluetooth, wifi en AirDrop in of uit. Wijzig de licht- en geluidsinstellingen of stel een timer in. Als dit niet de instellingen zijn die u gebruikt, pas dan het Control Center aan in Instellingen om een alarm, vergrootglas, notities of schermopname toe te voegen.

Sluit de iPad aan op je tv

U kunt uw iPad op uw HDTV bekijken. Als je geen Apple TV hebt, kun je de Apple Digital AV Adapter kopen. Met deze adapter kunt u uw iPad aansluiten op de HDMI-ingang van uw tv en het iPad-scherm spiegelen.

Je kunt dit bereiken zonder de draden als je de AppleTV bezit. Selecteer Screen Mirroring in het Control Center op de iPad en tik op Apple TV. Daarna doet AirPlay al het werk.

Image
Image

Maak een filmtrailer of bewerk video's op uw iPad

Als je de afgelopen jaren een nieuwe iPad (of iPhone) hebt gekocht, heb je gratis toegang tot iMovie, een video-editor met alle functies die je kunt gebruiken om je eigen filmtrailer te maken of video's op je iPad. Het is gemakkelijk om video uit meerdere bronnen samen te knippen en te splitsen, functies toe te voegen, zoals slow motion, en muziek naar de video te brengen.

iMovie heeft een aantal leuke sjablonen. Wanneer je een nieuw iMovie-project start, kies je tussen het maken van een Film, waarin je werkt zonder sjabloon, of een Trailer die je leuke thema's geeft, zoals Sprookje, Indie en Romantiek, onder andere.

Image
Image

Tv kijken op je iPad

Er zijn veel geweldige apps om films op je iPad te bekijken, maar hoe zit het met kabeltelevisie kijken? Er zijn een paar manieren waarop u uw favoriete tv-zenders op uw iPad kunt krijgen, waaronder Sling TV en de Sling Player. Sling TV is internet-tv in de meest letterlijke zin, waarmee u kanalen naar al uw apparaten kunt streamen. Sling Player is een beetje anders. Het werkt door uw huidige kabeluitzending te onderscheppen en naar uw iPad te "slingeren".

Als je een Apple TV of een smart TV hebt, kijk dan in de app store voor de apps van je favoriete zenders. Veel kabelaanbieders hebben ze nu, hoewel je misschien een kabel-tv-aanbieder nodig hebt om toegang te krijgen. Dit zijn een paar manieren om tv te kijken op je iPad.

Gebruik je iPad als tweede monitor

Als je een iPad met iPadOS 13 en een compatibele Mac hebt, kun je de Sidecar-functie die bij de iPad wordt geleverd gebruiken om er snel een tweede monitor van te maken. Eerdere iPad-modellen hebben een app nodig om te helpen.

Apps zoals Duet Display en Air Display maken van je tablet een monitor. De mogelijkheid om twee monitoren te hebben kan wonderen doen voor de productiviteit, en als je al een iPad hebt, hoef je geen $ 200 of meer uit te geven aan een ander scherm als er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn.

Lanceer apps met een magische bezwering

OK. Dus misschien klinkt de magische bezwering veel als 'Launch Mail'. Het lijkt nog steeds magie. Siri is een extreem krachtige tool die de meeste mensen niet genoeg gebruiken. Een van de handige functies is de mogelijkheid om apps verbaal te starten. Als je ooit scherm na scherm van app-pictogrammen hebt doorzocht op zoek naar Facebook, zou je veel tijd kunnen besparen door Siri gewoon te vertellen dat hij Facebook voor je moet "starten".

Je kunt Siri ook gebruiken om muziek af te spelen (zelfs een afspeellijst), een telefoonnummer te bellen vanuit je contacten of je sms-berichten te lezen.

Image
Image

Maak Siri mannelijk of Brits

Is de stem van Siri op je zenuwen? Je zit er niet mee vast. U kunt kiezen uit Amerikaanse, Australische, Britse, Ierse en Zuid-Afrikaanse dialecten in mannelijke of vrouwelijke versies.

Verander het geslacht en accent door de app Instellingen te starten, Siri & Zoeken te kiezen in het linkerdeelvenster en op Siri Voice te tikken in de richting van onderaan de Siri-opties. Kies je favoriete combinatie.

Als je wat plezier wilt hebben, verander dan Siri's taal om nog meer opties te openen. De taaloptie bevindt zich net boven Siri Voice in de instellingen.

Image
Image

Meer manieren om met de iPad te spelen

De populariteit van de iPad heeft geleid tot een fantastisch ecosysteem van coole accessoires, variërend van een arcadekast die je iPad verandert in een ouderwets spel tot raceauto's die volledig worden bestuurd door de iPad. Een van de coolste kinderaccessoires is het Osmo-systeem dat een spiegel en de camera van de iPad gebruikt om vormen te herkennen en met je kind te communiceren om games te spelen. Kinderen tekenen voor de iPad en communiceren met hun objecten op het scherm, waardoor ze een geheel nieuwe manier van spelen en leren met de iPad creëren.

Aanbevolen: