Hoe de Roku Smart Soundbar in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe de Roku Smart Soundbar in te stellen
Hoe de Roku Smart Soundbar in te stellen
Anonim

Roku staat bekend om zijn streaming-apparaten (sticks, boxen, tv's), maar ze bieden ook een soundbar die een Roku 4K-compatibele mediastreamer combineert met een soundbar die de Roku Smart Soundbar wordt genoemd (Model 9101R). Hier leest u hoe u uw Roku-soundbar instelt en begint met streamen.

Wat u nodig hebt om uw Roku Smart Soundbar in te stellen

De slimme soundbar wordt geleverd met een netsnoer, afstandsbediening met batterijen en HDMI- en digitale optische kabels. Andere dingen die je nodig hebt zijn een tv, wifi, pc of smartphone.

Image
Image

Roku Smart Soundbar installatie-instructies

Het instellen van een Roku Smart Soundbar verschilt enigszins van andere soundbars en andere Roku-apparaten.

De volgende stappen om de Roku Smart Soundbar aan te sluiten op een niet-Roku smart-tv. Als je een Roku-tv hebt, is de installatie meestal automatisch.

  1. Sluit de HDMI- of digitale optische aansluiting van de soundbar aan op de HDMI-ARC-ingang of digitale optische uitgang van je tv.

    Als de HDMI-ingang op je tv niet ARC-compatibel is, gebruik dan de digitale optische aansluiting voor geluid. De HDMI-uitgang van de soundbar moet echter nog steeds op je tv worden aangesloten, zodat je de Roku-menu-opties en streaming-inhoud op je tv-scherm kunt zien.

    Image
    Image
  2. Schakel HDMI-ARC en CEC in op je tv. Afhankelijk van het merk en het modelnummer van uw tv kan CEC verschillende namen hebben, zoals Anynet/Anynet+ (Samsung), Simplink (LG), Bravia Sync/Bravia Link (Sony), Toshiba (Regza Link, CE-Link), CEC (Vizio), of apparaatbesturing. Instelstappen kunnen verschillen.

    Image
    Image
  3. Selecteer op de tv de ingang (HDMI 1, 2, enz…) waarmee de slimme soundbar is verbonden.

    Image
    Image
  4. Sluit de Soundbar aan op de voeding. De Roku Splash-pagina (Roku-logo) zou op het tv-scherm moeten verschijnen.
  5. Plaats batterijen in de afstandsbediening. De afstandsbediening zou automatisch moeten koppelen met de soundbar. Als dit niet het geval is, moet u de afstandsbediening mogelijk handmatig koppelen.

    Image
    Image

    Een groen lampje in het batterijcompartiment knippert tijdens het koppelen. Bij het koppelen blijft het lampje branden.

    Image
    Image
  6. Nadat het koppelen op afstand is bevestigd, selecteert u uw taal.

    Image
    Image
  7. De Roku Soundbar zoekt naar draadloze netwerken. Selecteer uw netwerk uit de meegeleverde lijst.

    Image
    Image
  8. Voer uw netwerkwachtwoord in.

    Image
    Image
  9. Wacht op bevestiging van netwerkverbinding.

    Image
    Image

    Als je de Roku Smart Soundbar niet kunt verbinden met wifi, bekijk dan enkele mogelijke oplossingen.

  10. Er kan een software-updatemelding verschijnen. Selecteer OK. Doe niets en zet je tv of soundbar niet uit tijdens het updateproces. De Soundbar wordt opnieuw opgestart wanneer de update is voltooid.

    Image
    Image
  11. Selecteer Auto weergavetype. Een HDMI-verbindingsbericht bevestigt de resolutie, HDCP en HDR-mogelijkheden van uw tv, indien van toepassing.

    Image
    Image

    De Roku-soundbar is compatibel met resoluties tot 4K.

  12. Selecteer Ja, scherm ziet er goed uit of kies een andere resolutie en HDMI-instelling.

    Image
    Image
  13. Als HDMI-ARC of HDMI-CEC niet wordt bevestigd, ziet u een waarschuwing waarin u wordt gevraagd het opnieuw te proberen.

    Image
    Image

    Controleer voordat je het opnieuw probeert je HDMI-verbinding, HDMI-instellingen van je tv en andere factoren die tot een probleem kunnen leiden.

  14. Als je tv geen ARC ondersteunt, sluit je de digitale optische kabel van de tv (fotovoorbeeld hieronder) aan op de soundbar (als je dat nog niet hebt gedaan) zodat je geluid van de tv en andere bronnen aangesloten op de tv.

    Image
    Image

    Houd de HDMI-verbinding aangesloten, want dat is nodig om de Roku-functies en streaming-apps op je tv te zien.

  15. Na het maken van de verbindingen tussen de soundbar en de tv, wordt u mogelijk gevraagd om te controleren of alles is aangesloten.

    Image
    Image
  16. Vervolgens verschijnt het Roku-accountactiveringsscherm, dat een link bevat naar een website waar u de Device Link-code kunt invoeren.

    Image
    Image
  17. Ga naar Roku.com/Link met een pc, laptop, tablet of smartphone en voer het codenummer in.
  18. Als u een account moet aanmaken, volgt u op uw pc of mobiele telefoon de activeringsstappen.

    Als je al een Roku-account hebt, log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

  19. Als je het bericht 'Alles klaar' op je tv-scherm ziet, kun je genieten van de inhoud van de apps die je hebt geselecteerd en een verbeterd geluid voor je tv ervaren.

    Image
    Image
  20. De Roku-startpagina zou moeten verschijnen. Sommige apps zijn al voorgeïnstalleerd, maar u kunt andere kanalen toevoegen met behulp van de Kanaal toevoegen opties op uw Soundbar of pc. De Roku Soundbar biedt toegang tot dezelfde selectie apps als andere Roku-apparaten.

    Hoewel de meeste apps en streamingkanalen gratis kunnen worden gedownload en geïnstalleerd, bieden ze niet allemaal gratis toegang tot inhoud. Apps en kanalen zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime, Vudu en andere vereisen mogelijk extra abonnementskosten of pay-per-view-kosten om inhoud te bekijken.

Roku Smart Soundbar Audio-instellingen

Zodra de soundbar is ingesteld, krijgt u toegang tot de audio-instellingen.

Image
Image
  • Menu Volume: Hiermee stelt u het volume van de waarschuwingsklik- en piepgeluiden in wanneer u menu-items kiest.
  • Geluidsmodus (Bass Boost): hiermee kunt u de hoeveelheid bas aanpassen die uit de soundbar en/of een subwoofer komt (indien gekoppeld).
  • Volumemodus: hiermee kunt u het volume verlagen bij luide scènes en het volume verhogen bij stillere scènes.
  • Speech Clarity: Hiermee kunt u het dialoogniveau in een film of programma verhogen, zodat het opv alt tussen de achtergrond en geluiden met speciale effecten.
  • Audio Voorkeurstaal: Hiermee kunt u de primaire taal voor het luisteren kiezen.

Subwoofer en draadloze surround-luidsprekeropties

Roku biedt ook een optionele draadloze subwoofer die kan worden gekoppeld aan de soundbar.

Als u de subwoofer wilt instellen, gaat u naar de pagina Nieuw apparaat koppelen, selecteert u Subwoofer,en volgt u eventuele aanvullende aanwijzingen.

Image
Image

Begin februari 2020 een Roku-update waarmee compatibele draadloze surround-luidsprekers kunnen worden gekoppeld aan de Roku Soundbar, waardoor 5.1-kanaals surround sound-luisteren mogelijk wordt.

Image
Image

Bluetooth instellen

Met de Roku Soundbar kun je ook muziek afspelen vanaf Bluetooth-bronnen, zoals een smartphone.

Selecteer het Bluetooth pictogram op de startpagina. Hiermee gaat u naar de pagina Nieuw apparaat koppelen waar u Bluetooth. selecteert

Image
Image

Bottom Line

U kunt draadloze schermspiegeling instellen tussen een Android-smartphone en de Roku Smart Soundbar. Wanneer je mirror screent naar de soundbar, zal deze het gespiegelde signaal via HDMI-verbinding doorgeven aan een tv.

De Roku mobiele app

Naast het gebruik van de afstandsbediening, kunt u ook de Roku Mobile-app downloaden en installeren op uw iOS- of Android-smartphone. In de mobiele app kun je de Roku Soundbar als je apparaat selecteren.

Image
Image

Zodra de Roku Soundbar is geselecteerd, kunt u de mobiele app gebruiken voor de meeste soundbar- en app-functies (inclusief Roku-spraakgestuurd zoeken en bedienen) in plaats van de Roku-afstandsbediening.

Als je meer dan één Roku-apparaat hebt, selecteer je de soundbar in je lijst met apparaten in de mobiele app. Je kunt slechts één Roku-apparaat tegelijk bedienen met de mobiele app. U kunt echter tussen apparaten schakelen door ze indien nodig in de lijst te selecteren.

Aanbevolen: