Hoe Gmail automatisch door te sturen naar een ander e-mailadres

Inhoudsopgave:

Hoe Gmail automatisch door te sturen naar een ander e-mailadres
Hoe Gmail automatisch door te sturen naar een ander e-mailadres
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Gmail Gear > Zie alle instellingen > Doorsturen en POP/IMAP tabblad. Kies Voeg een doorstuuradres toe, voer een adres in, selecteer Volgende.
  • Selecteer Doorgaan en druk op OK. Bevestig het adres in de e-mail die Google stuurt naar het adres dat je hebt ingevoerd.
  • Kies Stuur een kopie van inkomende e-mail door naar en selecteer de gewenste actie in het vervolgkeuzemenu. Selecteer Wijzigingen opslaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Gmail automatisch kunt doorsturen naar een ander e-mailadres met behulp van de webversie van Gmail. Het bevat ook informatie over het uitschakelen van Gmail-doorsturen.

Hoe Gmail-berichten door te sturen naar een andere e-mailclient

Als je filters gebruikt om je e-mailberichten door te sturen, kun je alleen berichten die aan bepaalde criteria voldoen doorsturen naar externe adressen. Als je je e-mail liever in een andere app of webinterface leest, stuur dan alle Gmail-berichten die je ontvangt door naar een e-mailadres dat je kiest.

  1. Selecteer het Gear pictogram in de rechterbovenhoek van het Gmail-scherm.

    Image
    Image
  2. Kies Bekijk alle instellingen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Doorsturen en POP/IMAP tab.

    Image
    Image
  4. In de Forwarding sectie, selecteer Add a forward address.

    Image
    Image
  5. Voer het e-mailadres in waarnaar u toekomstige Gmail-berichten wilt doorsturen en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Selecteer Doorgaan in het pop-upvenster en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  7. Gmail stuurt een bevestigingsmail naar het adres waarnaar je wilt doorsturen. Open het en selecteer de link om het verzoek te bevestigen.

    Image
    Image

    U kunt ook de bevestigingscode kopiëren en in het veld Bevestigingscode op het tabblad Doorsturen en POP/IMAP in Gmail plakken, selecteer vervolgens Verifiëren.

  8. Selecteer Stuur een kopie van inkomende e-mail door naar.

    Image
    Image
  9. Selecteer het veld naast Wanneer berichten worden geopend met POP om Gmail te vertellen wat te doen met doorgestuurde berichten. Selecteer een van de volgende opties in het vervolgkeuzemenu:

    • Bewaar de kopie van Gmail in de Inbox geeft Gmail de opdracht om het originele bericht als nieuw en ongelezen in je Gmail-inbox te laten.
    • Mark Gmail-kopie als gelezen laat berichten achter in de Gmail-inbox maar markeert berichten als gelezen.
    • De kopie van Gmail archiveren is waarschijnlijk de handigste instelling. Het geeft Gmail de opdracht om doorgestuurde berichten als gelezen te markeren, berichten uit de inbox te verwijderen en berichten in het archief te bewaren voor later zoeken en ophalen.
    • Delete Gmail-kopie zorgt ervoor dat de berichten naar de Prullenbak worden verplaatst nadat ze zijn doorgestuurd. Berichten in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Dit wordt niet aanbevolen, omdat het bewaren van uw berichten in Gmail een gemakkelijke manier is om er een back-up van te maken.

    Welke optie je ook kiest, je ontvangt een kopie van de e-mail op het adres dat je in de vorige stappen hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  10. Selecteer Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

Vanaf nu worden e-mailberichten die op je Gmail-account aankomen (minus eventuele spam) gekopieerd naar het andere account.

Om e-mailclients zoals Microsoft Outlook en Apple Mail te gebruiken, kunt u een Gmail-account instellen en berichten direct ophalen, zonder dat u berichten hoeft door te sturen.

Gmail doorsturen uitschakelen

Als u automatisch doorsturen wilt uitschakelen, voert u de bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde uit.

  1. Selecteer het Gear pictogram in de rechterbovenhoek en kies Zie alle instellingen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

    Image
    Image
  2. Ga naar het tabblad Doorsturen en POP/IMAP en selecteer Doorsturen uitschakelen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Save Changes onderaan het scherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: