Een saaie lucht vervangen in Photoshop Elements

Inhoudsopgave:

Een saaie lucht vervangen in Photoshop Elements
Een saaie lucht vervangen in Photoshop Elements
Anonim

We krijgen vaak foto's waar de lucht saai of vervaagd is. Dit is een perfecte gelegenheid om fotobewerkingssoftware te gebruiken om de lucht in uw foto te vervangen. Wanneer je op een mooie dag op pad bent, probeer dan te onthouden om voor dit doel een paar foto's te maken van verschillende soorten luchten. Voor deze tutorial kun je echter een aantal van onze foto's gebruiken.

We hebben in deze tutorial Photoshop Elements 2.0 gebruikt, maar het kan ook in Photoshop. Je kunt misschien ook andere fotobewerkingssoftware gebruiken met enkele kleine aanpassingen aan de stappen.

Klik met de rechtermuisknop en sla de onderstaande afbeelding op uw computer op en ga verder naar de volgende pagina.

Image
Image

Een betere luchtfoto krijgen

Je moet de afbeelding hierboven ook op je computer opslaan.

Open beide afbeeldingen in Photoshop of Photoshop Elements en begin met de zelfstudie.

  1. Ten eerste willen we ervoor zorgen dat we onze originele afbeelding behouden, dus activeer de afbeelding t36-badsky.jpg, ga naar Bestand > Opslaan als en sla een kopie op als newsky.jpg.
  2. Gebruik het gereedschap Toverstaf en klik in het luchtgebied van de afbeelding. Dit zal niet de hele lucht selecteren, maar dat is OK. Ga vervolgens naar Selecteer > Gelijkaardig. Dit zou de rest van het hemelgebied aan de selectie moeten toevoegen.
  3. Zorg ervoor dat je lagenpalet zichtbaar is. Ga naar Venster > Lagen als dat niet het geval is. Dubbelklik in het lagenpalet op de achtergrondlaag. Hierdoor wordt de achtergrond naar een laag geconverteerd en wordt u om een laagnaam gevraagd. Je kunt het Mensen noemen en op OK klikken
  4. Nu moet de lucht nog steeds worden geselecteerd, zodat je op delete op je toetsenbord kunt drukken om de saaie lucht te wissen.
  5. Ga naar de afbeelding t36-replacementsky-j.webp" />Ctrl-A om alles te selecteren, dan Ctrl-C om te kopiëren.
  6. Activeer de afbeelding newsky-j.webp" />Ctrl-V om te plakken.
  7. De lucht bedekt nu de mensen omdat hij op een nieuwe laag boven de mensen ligt. Ga naar het lagenpalet en sleep de luchtlaag onder de mensen. U kunt dubbelklikken op de tekst Layer 1 en deze ook hernoemen naar Sky.

De nieuwe lucht moet worden aangepast

Image
Image

Het grootste deel van ons werk is gedaan en we zouden hier kunnen stoppen, maar er zijn enkele dingen die we niet leuk vinden aan het beeld zoals het nu is. Om te beginnen zijn er enkele duidelijke randpixels die niet goed passen rond het donkere haar van de twee mensen aan de rechterkant. Ook maakt de lucht de foto te donker en over het algemeen ziet het er gewoon nep uit. Laten we eens kijken wat we kunnen doen om het beter te maken…

Een aanpassingslaag toevoegen

Als je ooit de lucht hebt waargenomen, is het je misschien opgevallen dat de blauwe kleur lichter is naarmate hij dichter bij de horizon is en de lucht verder van de horizon donkerder wordt. Door de manier waarop mijn luchtfoto is gemaakt, zie je dit effect niet op de foto. We zullen dat effect creëren met een aanpassingslaagmasker.

  • Klik in het lagenpalet op de Skylaag en klik vervolgens op de nieuwe aanpassingslaagknop (de helft zwart/half wit cirkel onderaan het lagenpalet) en voeg een aanpassingslaag voor kleurtoon/verzadiging toe. Wanneer het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging verschijnt, klikt u voorlopig gewoon op OK, zonder instellingen te wijzigen.
  • Let op in het lagenpalet dat de nieuwe aanpassingslaag een tweede miniatuur heeft rechts van de miniatuur Tint/verzadiging. Dit is het masker van de aanpassingslaag.

Een verloop voor een masker selecteren

  • Klik direct op de maskerminiatuur om deze te activeren. Selecteer in de toolbox de Gradient tool(G).
  • Kies in de optiebalk de voorinstelling zwart naar wit verloop en het pictogram voor een lineair verloop. De modus moet zijn normal, opacity 100%, reverse unchecked, dither en transparantie checked.

Het verloop bewerken

  • Klik nu direct op de gradient in de optiebalk om de verloopeditor te openen. We gaan een kleine wijziging aanbrengen in ons verloop.
  • Dubbelklik in de verloopeditor op de stopmarkering linksonder op het verloopvoorbeeld.
  • In het HSB-gedeelte van de kleurkiezer wijzigt u de B-waarde in 20%om het zwart in donkergrijs te veranderen.
  • Klik OK uit de kleurkiezer en OK uit de verloopeditor.

Het verloop gebruiken om de aanpassingslaag te maskeren

  • Klik nu helemaal top van de hemel, druk op de shift-toets, en sleep recht naar beneden. Laat de muisknop ongeveer bovenaan het hoofd van het kleine meisje los.
  • De maskerminiatuur in het lagenpalet zou nu deze verloopvulling moeten tonen, hoewel je afbeelding niet is veranderd.

De tint en verzadiging aanpassen

Door een laagmasker toe te voegen, kunnen we de aanpassing meer toepassen in sommige gebieden en minder in andere. Waar het masker zwart is, heeft de aanpassing helemaal geen invloed op de laag. Waar het masker wit is, wordt de aanpassing 100% weergegeven.

  • Dubbelklik nu op de gewone laagminiatuur voor de aanpassingslaag Kleurtoon/verzadiging om het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging te openen. Sleep de schuifregelaar Tint naar - 20, Verzadiging naar +30 en Lichtheid naar +80 en let op hoe de lucht verandert als je glijdt. Zie je hoe het onderste deel van de lucht meer wordt beïnvloed dan het bovenste deel?
  • Klik met deze waarden op OK om het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging te openen.

Het eindresultaat

Image
Image

Let op: er zijn minder franjes rond het donkere haar en de lucht ziet er realistischer uit. (Je kunt deze techniek ook gebruiken om een zeer onrealistisch 'buitenaards' luchteffect te creëren, maar het zou moeilijker zijn om op te gaan in je originele afbeelding.)

Nu is er nog een kleine aanpassing die we aan deze afbeelding zouden maken.

Klik op de people laag en voeg een Levels aanpassingslaag toe. Sleep in het dialoogvenster Niveaus de witte driehoek onder het histogram naar links totdat het invoerniveau aan de rechterkant 230 aangeeft. Dit zal de afbeelding iets opfleuren.

Dat was het… We zijn blij met de nieuwe lucht en we hopen dat je iets hebt geleerd van deze tutorial!

Aanbevolen: